Novice (slovenščina)

Fides: Od reforme zdravstva so ostale le prazne obljube Fides: Od reforme zdravstva so ostale le prazne obljube
pred 2 urama in 18 minutami
Zdravniški sindikat Fides in vlada bosta pogajanja nadaljevala prihodnji četrtek, so sporočili iz Fidesa. Obenem so podprli družinske zdravnike, ki so z javnim pismom izrazili skrb zaradi pozivov k zvišanju števila opredeljenih pacientov.  (RTV SLO)
Varuh človekovih pravic opozarja na kršitve ustavnih pravic po odpustu porodnic iz porodnišnic Varuh človekovih pravic opozarja na kršitve ustavnih pravic po odpustu porodnic iz porodnišnic
pred 2 urama in 53 minutami
Varuh človekovih pravic opozarja na neenotno prakso obveščanja patronažnih služb po odpustu porodnic iz porodnišnic. Zaradi neenake prakse pa je kršeno ustavno načelo enakega varstva pravic.  (RTV SLO)
Izboljšanje protokolov, starši pa naj kdaj pogledajo v torbo Izboljšanje protokolov, starši pa naj kdaj pogledajo v torbo
pred 3 urami in 20 minutami
Minister za notranje zadeve in minister za vzgojo in izobraževanje sta razpravljala o izboljšanju komunikacijskih protokolov med policijo in šolami. (Delo)
Šalamun in Špes przinala krivdo, a jima ne bo treba za zapahe Šalamun in Špes przinala krivdo, a jima ne bo treba za zapahe
pred 3 urami in 23 minutami
Atletski trener Igor Šalamun in nekdanji zdravstveni delavec UKC Maribor Boris Špes sta šest let po izbruhu afere zaradi domnevnega prometa z nedovoljenimi snovmi v športu priznala krivdo.  (RTV SLO)
Kaj je pred preiskovalno komisijo povedal in kaj zamolčal direktor NPU-ja Darko Muženič Kaj je pred preiskovalno komisijo povedal in kaj zamolčal direktor NPU-ja Darko Muženič
pred 3 urami in 59 minutami
Zakaj je prav, da se je lahko Darko Muženič vrnil na mesto direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada? In zakaj je hkrati tako zelo narobe, da nas taisti Muženič prepričuje, da politika ni imela nič s tem?  (RTV SLO)
Na igrišču bo pokalo kot v finalu lige prvakov Na igrišču bo pokalo kot v finalu lige prvakov
pred 3 urami in 59 minutami
Slovenski nogomet pričakuje derbi Olimpije in Maribora, ki je osrednja tema nove epizode. S Soudanijem, Iličićem in Barišićem se Maribor ne bo zaprl. (Delo)
Han po sestanku z Golobom zadovoljen. Fajon ostaja podpredsednica vlade. Han po sestanku z Golobom zadovoljen. Fajon ostaja podpredsednica vlade.
pred 4 urami in 7 minutami
Matjaž Han se je prvič po izvolitvi na mesto predsednika stranke SD sešel s premierjem Robertom Golobom. Pogovorila sta se tudi o podpredsedniških mestih v vladi, kjer po Hanovih navedbah sprememb ne bo. Podpredsednica vlade torej ostaja Tanja Fajon.  (RTV SLO)
Izraelske in iranske oblasti iščejo vojno Izraelske in iranske oblasti iščejo vojno
pred 4 urami in 8 minutami
Izraelska vojska stopnjuje napade na severu in na jugu Gaze. (Delo)
Mundial 2026 rekorden v vseh pogledih, Američani že pokajo od samozavesti Mundial 2026 rekorden v vseh pogledih, Američani že pokajo od samozavesti
pred 4 urami in 10 minutami
Otvoritvena tekma SP 2026 11. junija 2026 na kultnem štadionu Azteca v Ciudadu de Mexicu, finalna pa 19. julija na štadionu MetLife v New Jerseyju. (Delo)
Zormanovi in Adžićeve čakajo tekmece v Parizu Zormanovi in Adžićeve čakajo tekmece v Parizu
pred 4 urami in 36 minutami
Ob 17.30 se je začel žreb skupin obeh rokometnih turnirjev na olimpijskih igrah v Parizu. S kom se bodo merili slovenski fantje in dekleta? Spletni prenos. (Delo)