Novice (slovenščina)

Zapušča reprezentanco, ker sistem ni pravi Zapušča reprezentanco, ker sistem ni pravi
pred 13 minutami
Štiriindvajsetletni finski skakalec Niko Kytoesaho se je že drugič v karieri odločil, da se bo odmaknil od finske ekipe in začel trenirati sam. Najboljši Finec pretekle zime meni, da se v trenutnem sistemu ne more razvijati tako, kot bi želel. (Siol)
Po pozabljenih poteh, mimo že 50 let zapuščenih kmetij na Skopico #video Po pozabljenih poteh, mimo že 50 let zapuščenih kmetij na Skopico #video
pred 21 minutami
"Samota, posebnost in tišina." S temi besedami pohodniške poti, ki jih skozi zgodbe opisuje v svoji prvi leposlovni planinski knjigi Hodim, torej grem, označi Marjan Bradeško. To zagotovo velja za že skoraj pozabljeno pot z Drnulka mimo zapuščenih kmetij na Velikih in Malih Vršah na Vrh Skopice, na vrh nad dolino Idrijce, ki ga le redko kdo pozna, a očara z mirom in razgledi. Ste za pohod v neznano po nemarkiranih poteh? Naš tokratni petkov nasvet za izlet v hribe. (Siol)
Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk
pred 28 minutami
Slovenija je po številu skupnih zmag deseta najuspešnejša država v zgodovini enotedenskih kolesarskih dirk, če pa čas omejimo zgolj na zadnjih pet sezon, pa je z naskokom na vrhu lestvice.  (RTV SLO)
V živo: Velikonočni krog odprli v Slatini, nato sledi V živo: Velikonočni krog odprli v Slatini, nato sledi "miting" v Mariboru
pred 28 minutami
Konec je reprezentančnega premora, ki je slovenske nogometne navdušence razveselil z veličastno zmago nad zvezdniško Portugalsko (2:0). Nadaljuje se prvoligaški ples, zaradi velikonočnih praznikov se tekme igrajo v petek in soboto. Začelo se je v Rogaški Slatini, nadaljevalo se bo pred praznimi tribunami v Mariboru, petkov večer prinaša obračun za šesto mesto v Domžalah. Olimpija se bo v sobotnem derbiju 28. kroga skušala maščevati Kopru za izpad v pokalu, vodilni Celjani, prvi strelec tekmovanja Aljoša Matko praznuje 24 let, pa bodo gostili Aluminij. (Siol)
Minister Šarec: Minister Šarec: "Katerikoli poklic bi želeli opravljati, ga lahko v Slovenski vojski"
pred 30 minutami
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je potekala celodnevna prireditev V službi domovine, na kateri je Slovenska vojska (SV) predstavila poklice in možnosti razvoja kariernih poti v vojski.  (RTV SLO)
Kralj Artur in psi v filmih Kralj Artur in psi v filmih
pred 40 minutami
V kinu je svojo pot začel film Kraljevski Arthur. Naslov bo marsikoga najbrž hudomušno zavedel: ne gre za še eno različico angleške legende o kralju Arturju, temveč za film o psu z imenom Artur.  (RTV SLO)
Ste videli 58-letnega Roberta iz Ljubljane?
pred 49 minutami
Svojci pogrešajo 58-letnega Roberta Mikca iz Ljubljane. Ker ga Policija z do zdaj izvedenimi ukrepi ni uspela najti, prosi javnost za pomoč. (24ur.com)
Kako z HONOR Magic6 Pro zajeti najboljše fotografije ponoči in v gibanju? Kako z HONOR Magic6 Pro zajeti najboljše fotografije ponoči in v gibanju?
pred 53 minutami
Kateri telefon je najboljši? Za mnoge je to telefon z najboljšo kamero. In kaj je najboljša kamera? Kamera, ki se lahko loti nočnih fotk in fotografij v gibanju. Več Kako z HONOR Magic6 Pro zajeti najboljše fotografije ponoči in v gibanju? objavljeno na Računalniške novice.  (Računalniške novice)
Matijo Bitenca odpoklicali z mesta glavnega direktorja Geoplina Matijo Bitenca odpoklicali z mesta glavnega direktorja Geoplina
pred 55 minutami
Družbeniki družbe Geoplin so na skupščini z mesta glavnega direktorja družbe odpoklicali Matijo Bitenca. Direktor družbe ostaja Simon Urbancl, ki to funkcijo opravlja od lanskega oktobra.  (RTV SLO)
Matijo Bitenca odpoklicali z mesta glavnega direktorja Geoplina Matijo Bitenca odpoklicali z mesta glavnega direktorja Geoplina
pred 55 minutami
Družbeniki družbe Geoplin so na skupščini z mesta glavnega direktorja družbe odpoklicali Matijo Bitenca. Direktor družbe ostaja Simon Urbancl, ki to funkcijo opravlja od lanskega oktobra.  (RTV SLO)