Novice (slovenščina)

Gneča je na tistih področjih medicine, kjer je trg Gneča je na tistih področjih medicine, kjer je trg
pred 26 minutami
Kljub večji svobodi pri izbiri delodajalca ostaja večina mest za specializacijo iz družinske medicine nezasedenih. Gneča je pri specializacijah, ki obetajo obilo možnosti za dodatno delo ali zaposlovanje pri zasebnikih. (Dnevnik)
Vremenski preobrat: Iz poletja nazaj v zimo Vremenski preobrat: Iz poletja nazaj v zimo
pred 26 minutami
Napovedi meteorologov so se uresničile: po rekordno toplih aprilskih dneh je včeraj našo državo zajela izrazita hladna fronta. Temperature so strmo padle, ponekod je snežilo do nižin. Za marsikoga težko predstavljiva nenavadna vremenska ujma v tem... (Dnevnik)
Dolgotrajna oskrba: sistem se lahko vsak čas zlomi Dolgotrajna oskrba: sistem se lahko vsak čas zlomi
pred 26 minutami
Zaradi akutne kadrovske krize so že v vsakem četrtem domu za starejše prazne postelje. Prenizke cene oskrbe in zdravstvene nege so lani več kot 40 odstotkov domov potisnile v rdeče številke. Novemu sistemu dolgotrajne oskrbe grozi, da bo ostal le... (Dnevnik)
Tretjič zapored HDZ ali vlada narodne enotnosti Tretjič zapored HDZ ali vlada narodne enotnosti
pred 26 minutami
Na Hrvaškem danes volijo nov parlament, prvič na sredo. Tako se je odločil predsednik Milanović, ki je potem šokiral z napovedjo, da hoče biti premier. Vendar ankete ne kažejo, da bi mu uspelo bistveno spremeniti razmerja, bolj kažejo na zanesljivo... (Dnevnik)
Nepreslišano: Dr. Špela Miroševič, biopsihologinja, ustanoviteljica Fundacije CTNNB1 Nepreslišano: Dr. Špela Miroševič, biopsihologinja, ustanoviteljica Fundacije CTNNB1
pred 26 minutami
Novembra smo začeli proces proizvodnje zdravila, kar nas postavlja na prag začetka prve klinične študije za sindrom CTNNB1. Ta študija, za katero si prizadevamo, da bo potekala v Ljubljani, ni pomembna le za naše prizadevanje, ampak tudi za... (Dnevnik)
Podviga Borussie in Pariza, Mbappe zabil dva gola, štirje v Oblakovi mreži Podviga Borussie in Pariza, Mbappe zabil dva gola, štirje v Oblakovi mreži
pred 1 uro in 2 minutama
Slab večer za španska kluba v ligi prvakov. Borussia v četrtfinalu izločila Atletico, PSG boljši od Barcelone. Sledita derbija v Manchestru in Münchnu. (Delo)
Dnevi energetikov 2024: to so zmagovalci letošnjega izbora za energetske nagrade Financ Dnevi energetikov 2024: to so zmagovalci letošnjega izbora za energetske nagrade Financ
pred 1 uro in 36 minutami
Nagrade in priznanja so dobili Energetika Maribor, IJS, HESS, Občina Kočevje, GLS Slovenija, SNEP GreenTwin, Enertec, Zeleni Hrastnik  (Finance)
Na Ptujskem se nadaljuje trend zmanjševanja števila brezposelnih Na Ptujskem se nadaljuje trend zmanjševanja števila brezposelnih
pred 2 urama in 24 minutami
Na območju spodnjega Podravja stopnja registrirane brezposelnosti znaša pet odstotkov, delo pa je iskalo 1821 ljudi. Na ptujskem zavodu za zaposlovanje so pripravili zaposlitveni sejem za ljudi s statusom invalida, da so se lahko srečali z delodajalci.  (RTV SLO)
Ministrica Fajon na Japonskem za sodelovanje na področju vodika Ministrica Fajon na Japonskem za sodelovanje na področju vodika
pred 2 urama in 27 minutami
Zunanja ministrica Tanja Fajon je uradni obisk na Japonskem sklenila s srečanjem z namestnikom ministra za gospodarstvo, trgovino in industrijo Kazučikom Ivatom in predstavniki japonskih gospodarskih institucij.  (RTV SLO)
Maribor se želi na derbiju približati Olimpiji in drugemu mestu Maribor se želi na derbiju približati Olimpiji in drugemu mestu
pred 2 urama in 29 minutami
Po štirih mesecih in pol bo v sredo znova na sporedu derbi med nogometaši Olimpije in Maribora. Šest krogov pred koncem Prve lige ju na lestvici na drugem in tretjem mestu loči sedem točk. Dvoboj v Stožicah, ki je bil marca preložen, se bo začel ob 18. 30.  (RTV SLO)