Novice (slovenščina)

V bitki med Luko in Giannisom bi užival tudi Homer V bitki med Luko in Giannisom bi užival tudi Homer
pred 11 minutami
Dončić ali Antetokounmpo, to bo julija vprašanje, Grk bo v domačem Pireju lovil prvi nastop na olimpijskih igrah. (Delo)
Sin nekdanjega skakalnega šampiona grdo padel na treningu Sin nekdanjega skakalnega šampiona grdo padel na treningu
pred 34 minutami
Daljše okrevanje po grdih padcih na letalnici v Planici čaka tudi Italijana Giovannija Bresadolo in Finca Eetuja Nousianena. (Delo)
Uefa prejela devetkrat več prošenj za sodelovanje na euru 2024 Uefa prejela devetkrat več prošenj za sodelovanje na euru 2024
pred 52 minutami
Letošnje evropsko prvenstvo v nogometu bo posebej zanimivo in spektakularno za Evropejce, tudi za prostovoljce z vsega sveta. (Delo)
V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij
pred 1 uro in 7 minutami
V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij. Garje ima okoli deset ljudi, 50 jih je zaradi stika v izolaciji.   (RTV SLO)
Avstralska policija opustila preiskavo zoper pevkinega očeta Avstralska policija opustila preiskavo zoper pevkinega očeta
pred 1 uro in 7 minutami
»Nismo odkrili kršitve, zato se je preiskava končala z odločitvijo, da nadaljnje ukrepanje policije ni potrebno,« so dejali. (Delo)
Nocoj v Pisavah: Nocoj v Pisavah: "V bistvu je minljivost nepomembna"
pred 1 uro in 36 minutami
Pisave bodo tokrat v znamenju poezije Andreja Medveda, kratkih zgodb Suzane Tratnik in 100. obletnice rojstva Ivana Minattija in Ade Škerl.  (RTV SLO)
Jernej Stritih: V Sloveniji je težko najti prostor za vetrnice Jernej Stritih: V Sloveniji je težko najti prostor za vetrnice
pred 1 uro in 47 minutami
Slovenija ima za zeleni prehod velik potencial uporabe sonca in biomase, težje pa bo pri vodah in vetru, je v oddaji Ob osmih dejal strokovnjak za varstvo okolja Jernej Stritih.  (RTV SLO)
Sindikati državnih organov: Državno upravo vlada Sindikati državnih organov: Državno upravo vlada "neutemeljeno in nerazumno zapostavlja"
pred 1 uro in 50 minutami
Sindikati, ki med drugim zastopajo državne uradnike, policiste, vojake in poklicne gasilce, vlado pozivajo k vzpostavitvi konstruktivnega pogajalskega procesa za plačni steber javnih uslužbencev v državnih organih, lokalnih skupnostih in drugje.  (RTV SLO)
Umrl je psiholog Daniel Kahneman, avtor knjižne uspešnice Razmišljanje, hitro in počasno Umrl je psiholog Daniel Kahneman, avtor knjižne uspešnice Razmišljanje, hitro in počasno
pred 2 urama in 6 minutami
V 91. letu starosti je umrl ugleden psiholog izraelsko-ameriških korenin Daniel Kahneman, eden najvplivnejših sodobnih mislecev in strokovnjakov s področja vedenjske ekonomije. Za svoje delo je prejel tudi Nobelovo nagrado.  (RTV SLO)
Umrl je Nobelovec Daniel Kahneman Umrl je Nobelovec Daniel Kahneman
pred 2 urama in 10 minutami
Novico o smrti avtorja uspešnice Razmišljanje, hitro in počasno je sporočila univerza Princeton; potrdila jo je njegova partnerka Barbara Tversky. (Delo)