Novice (slovenščina)

Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk Roglič in Pogačar gospodarja enotedenskih dirk
pred 14 minutami
Slovenija je po številu skupnih zmag deseta najuspešnejša država v zgodovini enotedenskih kolesarskih dirk, če pa čas omejimo zgolj na zadnjih pet sezon, pa je z naskokom na vrhu lestvice.  (RTV SLO)
Kralj Artur in psi v filmih Kralj Artur in psi v filmih
pred 27 minutami
V kinu je svojo pot začel film Kraljevski Arthur. Naslov bo marsikoga najbrž hudomušno zavedel: ne gre za še eno različico angleške legende o kralju Arturju, temveč za film o psu z imenom Artur.  (RTV SLO)
Wolff pravo zamenjavo za Hamiltona pri Mercedesu vidi v Verstappnu Wolff pravo zamenjavo za Hamiltona pri Mercedesu vidi v Verstappnu
pred 46 minutami
Vodja Mercedesove ekipe v formuli ena Toto Wolff je za Fox Sports Australia razkril "glavno tarčo" oziroma prvega dirkača na seznamu želja, za katerega želi, da bi po odhodu Britanca Lewisa Hamiltona zapolnil izpraznjeno mesto v ekipi.  (RTV SLO)
Preverite eDavke: prvi paket informativnih dohodninskih izračunov že poslan Preverite eDavke: prvi paket informativnih dohodninskih izračunov že poslan
pred 48 minutami
Če želite podati ugovor proti informativnemu izračunu, morate to storiti najkasneje v 30 dneh od dneva odpreme informativnega izračuna. (Delo)
Golob: Zdravniki ne morejo izsiliti nečesa, česar drugo osebje ne bo deležno Golob: Zdravniki ne morejo izsiliti nečesa, česar drugo osebje ne bo deležno
pred 51 minutami
Namen obiska premiera v UKC je bil pokazati tudi, da so v zdravstvu zdravniki, ki dajejo na prvo mesto pacienta, ne pa svojih plač. (Delo)
Xabi Alonso ostaja v Leverkusnu Xabi Alonso ostaja v Leverkusnu
pred 1 uro in 2 minutama
Trener Bayerja Xabi Alonso bo, kot kaže, ostal pri Bayerju, s katerim vodi v Bundesligi. Z "lekarnarji" namreč želi ne le osvojiti domačega prvenstva, temveč jih voditi tudi v Ligi prvakov.  (RTV SLO)
OFFEN.02: nemški prevod izbranih Kosovelovih pesmi in misli, pospremljen z razstavo OFFEN.02: nemški prevod izbranih Kosovelovih pesmi in misli, pospremljen z razstavo
pred 1 uro in 24 minutami
Pod naslovom OFFEN. 02 so v nemškem prevodu Ludwiga Hartingerja izšle izbrane pesmi in misli Srečka Kosovela, njegove izbrane poetične vsebine pa so doživele tudi avtorske interpretacije, ki se predstavljajo v Kosovelovi sobi v Sežani.  (RTV SLO)
Spomenik osamosvojitvi: leto dni in šest sestankov Spomenik osamosvojitvi: leto dni in šest sestankov
pred 1 uro in 25 minutami
Milan Kučan je predlagal razmislek o postavitvi spomenika osamosvojitve, pobudo je takoj prevzela vlada. Kako daleč je realizacija? (Delo)
V Mariboru najdeno letalsko bombo bodo onesposobili aprila V Mariboru najdeno letalsko bombo bodo onesposobili aprila
pred 1 uro in 36 minutami
250 kilogramov težko bombo iz druge svetovne vojne so našli delavci med opravljanjem gradbenih del ob industrijskem objektu v industrijskem predelu Tezna. (Delo)
Pri varovanju olimpijskih iger bodo Francozom pomagali zavezniki Pri varovanju olimpijskih iger bodo Francozom pomagali zavezniki
pred 1 uro in 49 minutami
Sodelovanje v »mednarodni koaliciji, ki jo je oblikovala Francija« je na omrežju X potrdil poljski obrambni minister Władysław Kosiniak-Kamysz. (Delo)