Novice (slovenščina)

Obvezne sončne elektrarne na strehah, večjih od 1000 kvadratnih metrov?
pred 2 urama in 13 minutami
Vlada je izdala uredbo o podrobnejših pravilih urejanja prostora za umeščanje fotonapetostnih naprav in sprejemnikov sončne energije. Z njo želi dodatno spodbuditi uporabo sončne energije, ki se hitro krepi. Med drugim bi bila postavitev sončnih elektrarn ob nekaterih izjemah obvezna na objektih s strehami, večjimi od 1000 kvadratnih metrov. (24ur.com)
V Pragi poslej spominska plošča Zofki Kveder, kjer je svobodno zaživela kot pisateljica V Pragi poslej spominska plošča Zofki Kveder, kjer je svobodno zaživela kot pisateljica
pred 2 urama in 28 minutami
V češki prestolnici so na ulici Kamenicka danes slovesno odkrili spominsko ploščo slovenski pisateljici, publicistki in prevajalki Zofki Kveder, kjer je bivala dve od sedmih let, ki jih je skupno preživela v Pragi.  (RTV SLO)
Ocenjujemo: Nebesje/režija Sebastijan Horvat Ocenjujemo: Nebesje/režija Sebastijan Horvat
pred 2 urama in 38 minutami
Uprizoritev ne ostane na ravni prikazovanja težkega položaja ženske v 18. stoletju, ampak obravnava tudi stiske in krutosti sodobnega človeka. (Delo)
Sodnik, ki je razburil Ronalda, tarča groženj v domovini Sodnik, ki je razburil Ronalda, tarča groženj v domovini
pred 2 urama in 49 minutami
Bosanski sodnik Irfan Peljto, ki je v torek sodil tekmo med Slovenijo in Portugalsko v Stožicah, je v domovini tarča groženj, zato je Nogometni zvezi BiH-a izrazil željo, da ne sodi več tekem, na katerih igrata mestna tekmeca Sarajevo in Željezničar.  (RTV SLO)
V hudi prometni nesreči v Južni Afriki umrlo 45 ljudi. Preživel le otrok. V hudi prometni nesreči v Južni Afriki umrlo 45 ljudi. Preživel le otrok.
pred 2 urama in 56 minutami
V hudi prometni nesreči avtobusa v Južni Afriki je umrlo 45 od skupno 46 potnikov, je sporočilo južnoafriško ministrstvo za promet. Avtobus je zletel z mostu, nato pa še zagorel.  (RTV SLO)
V Harvardski knjižnici po več letih razprav iz knjige odstranili platnico iz človeške kože V Harvardski knjižnici po več letih razprav iz knjige odstranili platnico iz človeške kože
pred 3 urami in 4 minutami
Harvardska univerza je odstranila platnice iz človeške kože s knjige, ki so jo desetletja hranili kot kurioziteto. Po etičnih razpravah so se odločili za dostojanstven pokop posmrtnih ostankov, s čimer so priznali pretekle napake v ravnanju.  (RTV SLO)
Na mizi zamisel o večjem številu igralcev v Nemčiji Na mizi zamisel o večjem številu igralcev v Nemčiji
pred 3 urami in 5 minutami
Pri Uefi bodo naslednji mesec obravnavali predlog o razširitvi članov posameznih na EP s sedanjih 23 na 26. Temeljni razlog predloga so številne poškodbe. (Delo)
V Središču ob Dravi shod proti azilnemu domu, občina bo sprožila upravni spor
pred 3 urami in 27 minutami
V Središču ob Dravi je popoldne znova potekal protest tamkajšnjih prebivalcev, ki vztrajajo, da azilnega doma v njihovi okolici nočejo. Protestniki so najprej okoli 13. in nato še ob 17. uri za eno uro zaprli cesto, s seboj so prinesli tudi transparente in neprenehoma hodili preko prehodov za pešce. Občina bo zaradi vladnega sklepa v petek sprožila upravni spor. (24ur.com)
Zlata nit: najboljši zaposlovalci leta 2023 so Sportradar, Agilcon in Intera Zlata nit: najboljši zaposlovalci leta 2023 so Sportradar, Agilcon in Intera
pred 3 urami in 37 minutami
Dnevnikov medijski raziskovalni projekt Zlata nit je že sedemnajstič na zvezdniški oder postavil podjetja, ki v doseganju poslovne odličnosti stavijo na kakovostne odnose. Na slavnostni razglasitvi najboljših zaposlovalcev preteklega leta so v... (Dnevnik)
Prejemajo številne udarce, verjamejo pa v lepo prvenstvo Prejemajo številne udarce, verjamejo pa v lepo prvenstvo
pred 3 urami in 41 minutami
Sredi maja bo v Tacnu evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Po poplavah in zadnjih padavinah sta zdaj pripravljeni dve tretjini proge. (Delo)