Novice (slovenščina)

V hudi prometni nesreči v Južni Afriki umrlo 45 ljudi. Preživel le otrok. V hudi prometni nesreči v Južni Afriki umrlo 45 ljudi. Preživel le otrok.
pred 49 minutami
V hudi prometni nesreči avtobusa v Južni Afriki je umrlo 45 od skupno 46 potnikov, je sporočilo južnoafriško ministrstvo za promet. Avtobus je zletel z mostu, nato pa še zagorel.  (RTV SLO)
V Središču ob Dravi shod proti azilnemu domu, občina bo sprožila upravni spor
pred 1 uro in 20 minutami
V Središču ob Dravi je popoldne znova potekal protest tamkajšnjih prebivalcev, ki vztrajajo, da azilnega doma v njihovi okolici nočejo. Protestniki so najprej okoli 13. in nato še ob 17. uri za eno uro zaprli cesto, s seboj so prinesli tudi transparente in neprenehoma hodili preko prehodov za pešce. Občina bo zaradi vladnega sklepa v petek sprožila upravni spor. (24ur.com)
Zlata nit: najboljši zaposlovalci leta 2023 so Sportradar, Agilcon in Intera Zlata nit: najboljši zaposlovalci leta 2023 so Sportradar, Agilcon in Intera
pred 1 uro in 30 minutami
Dnevnikov medijski raziskovalni projekt Zlata nit je že sedemnajstič na zvezdniški oder postavil podjetja, ki v doseganju poslovne odličnosti stavijo na kakovostne odnose. Na slavnostni razglasitvi najboljših zaposlovalcev preteklega leta so v... (Dnevnik)
Prejemajo številne udarce, verjamejo pa v lepo prvenstvo Prejemajo številne udarce, verjamejo pa v lepo prvenstvo
pred 1 uro in 34 minutami
Sredi maja bo v Tacnu evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Po poplavah in zadnjih padavinah sta zdaj pripravljeni dve tretjini proge. (Delo)
Emilija Stojmenova Duh bo še naprej ministrica Emilija Stojmenova Duh bo še naprej ministrica
pred 1 uro in 40 minutami
Za njen odhod je glasovalo 31 poslancev, proti 42. (Delo)
Konec arom v vejpih in elektronskih cigaretah, ukinjajo se kadilnice
pred 1 uro in 53 minutami
Poslanci so z 77 glasovi za in nobenim proti sprejeli novelo zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov. Za predlog so glasovale vse poslanske skupine. Predlog prepoveduje arome v ogrevanih tobačnih izdelkih in elektronskih cigaretah, razen tobaka. Ukinja tudi kadilnice v zaprtih javnih in delovnih prostorih. Za kršitelje so predvidene tudi visoke kazni. Tiste, ki bodo kljub temu prodajali prepovedane elektronske cigarete, bo lahko doletela kazen v višini 50 tisoč evrov. (24ur.com)
Meddržavno sodišče pozvalo Izrael k sprostitvi blokade pomoči Meddržavno sodišče pozvalo Izrael k sprostitvi blokade pomoči
pred 1 uro in 54 minutami
Najvišji sodni organ Združenih narodov je zaradi katastrofalnih življenjskih razmer med Palestinci v Gazi odredil nove začasne ukrepe. (Delo)
Dončićevi se pripravljajo na Sacramento in navijajo za Milwaukee Bucks Dončićevi se pripravljajo na Sacramento in navijajo za Milwaukee Bucks
pred 1 uro in 55 minutami
Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks imajo v košarkarski ligi NBA prost večer, pripravljajo se na sobotni spopad s Sacramentom, v noči na petek pa bodo pesti stiskali za Milwaukee Bucks, ki gostujejo v New Orleansu. Pelicans so na lestvici zahodne konference mesto pred Dončićevim Dallasom, imajo zmago več in poraz manj. Če jih Giannis Antetokounmpo in druščina premagajo, Mavericks pa še enkrat vzamejo skalp Sacramenta, bosta ekipi povsem izenačeni. V edini preostali tekmi večera se bosta pomerili moštvi Atlanta Hawks in Boston Celtics. (Siol)
Ministrica brez podpore Levice prestala interpelacijo SDS Ministrica brez podpore Levice prestala interpelacijo SDS
pred 1 uro in 59 minutami
Emilija Stojmenova Duh je v državnem zboru uspešno prestala interpelacijo, ki jo je proti njej zaradi nakupa 13.000 prenosnih računalnikov oziroma nevestnega dela vložila SDS. Za razrešitev ministrice za digitalno preobrazbo je glasovalo 31... (Dnevnik)
Peter Prevc podal sklepno izjavo in nasmejal navzoče Peter Prevc podal sklepno izjavo in nasmejal navzoče
pred 2 urama in 7 minutami
Slovenski skakalni šampion se že veseli odhoda na družinski dopust in zasluženega športnega pokoja. (Delo)