Novice (slovenščina)

Pri nadomestnih objektih v ospredju prilagodljivost – tako glede materialov kot načina gradnje Pri nadomestnih objektih v ospredju prilagodljivost – tako glede materialov kot načina gradnje
pred 1 uro in 16 minutami
Lastniki v poplavah uničenih hiš, ki se bodo odločili za nadomestno gradnjo, bodo lahko izbirali med 12 ponujenimi arhitekturnimi rešitvami. Pri tem se bodo lahko odločali za gradnjo z različnimi materiali, objekti pa bodo prilagodljivi glede na potrebe.  (RTV SLO)
V Fidesu bodo vložili pobudo za presojo ustavnosti novele zakona o zdravniški službi
pred 1 uro in 18 minutami
V zdravniškem sindikatu Fides so razočarani zaradi sprejetja novele zakona o zdravniški službi. Menijo, da takšno ravnanje predstavlja nevaren precedens, ki ne bo vplival le na pravico do stavke zdravnikov. Pomeni poseg v ustavne pravice, zato bodo na ustavno sodišče po uveljavitvi zakona vložili pobudo za presojo ustavnosti novele, so sporočili. (24ur.com)
Janković: Do konca mandata se bomo kopali v Ljubljanici
pred 1 uro in 30 minutami
Ljubljanski župan Zoran Janković je pred 18 leti prebivalcem Ljubljane obljubil, da se bodo lahko do leta 2012 kopali v Ljubljanici. A obljuba do danes še ni uresničena, dolgoletni župan pa zdaj napoveduje, da bo reka dovolj čista za kopanje do konca njegovega mandata, torej do leta 2026. (24ur.com)
Po dolgem premoru precej otipavanja in nihanj v igri Po dolgem premoru precej otipavanja in nihanj v igri
pred 1 uro in 30 minutami
"Nismo bile zbrane in agresivne v napadu. Šele v 4. in 5. nizu smo šle na vsako žogo tako, kot je treba, šele takrat so bile glave na pravem mestu," je Asja Šen po prvi finalni tekmi odbojkarskega DP-ja orisala težave obeh ekip po tritedenskem premoru.  (RTV SLO)
Juventus bo moral odšteti Ronaldu še 10 milijonov evrov Juventus bo moral odšteti Ronaldu še 10 milijonov evrov
pred 1 uro in 44 minutami
Italijanski nogometni prvoligaš Juventus bo moral svojemu nekdanjemu igralcu, portugalskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu, plačati skoraj 10 milijonov evrov.  (RTV SLO)
Zabodeni škof odpustil napadalcu Zabodeni škof odpustil napadalcu
pred 1 uro in 58 minutami
Pred dnevi je v predmestju Sydneyja med bogoslužjem, ki so ga prenašali v živo, napadalec zabodel več ljudi, tudi škofa tamkajšnje Vzhodne asirske cerkve. (Delo)
Fotografije dneva (18. 4.) Fotografije dneva (18. 4.)
pred 2 urama in 2 minutama
V uredništvu Dela smo za vas pripravili najbolj zanimive in povedne fotografije iz sveta v zadnjih 24. urah. (Delo)
Golob izrazil podporo ponovni kandidaturi Ursule von der Leyen Golob izrazil podporo ponovni kandidaturi Ursule von der Leyen
pred 2 urama in 11 minutami
»Kar se mene osebno tiče, mislim, da je dobra predsednica evropske komisije in sem s tega stališča naklonjen njeni kandidaturi,« je v Bruslju dejal Golob. (Delo)
Romun po Ljubljani na bankomatih nastavljal pasti za gotovino Romun po Ljubljani na bankomatih nastavljal pasti za gotovino
pred 2 urama in 12 minutami
Preiskovalni sodnik je odredil pripor za prijetega romunskega državljana, ki je na območju Ljubljane nastavljal pasti za gotovino na bankomatih. Pri dvigu denarja uporabnikom bankomati zaradi ovire niso izdajali gotovine.  (RTV SLO)
Nobena kombinacija v nobeni ekipi ne doseže Dončićevega prispevka za ekipo Nobena kombinacija v nobeni ekipi ne doseže Dončićevega prispevka za ekipo
pred 2 urama in 13 minutami
Luka Dončić je v tej sezoni Lige NBA pristal pri vrhu številnih statistik, a ne le tistih, ki izkazujejo pomen individualnih sposobnosti. Še pomembnejše je, da je na vrhu tudi marsikatere lestvice, ki kaže na njegov vpliv pri pomenu za ekipo.  (RTV SLO)