Novice (slovenščina)

Umrl je ameriški filozof Daniel C. Dennett Umrl je ameriški filozof Daniel C. Dennett
pred 2 urama in 28 minutami
V Portlandu v ameriški zvezni državi Maine je v umrl Daniel C. Dennett, eden najbolj branih in obravnavanih sodobnih filozofov. Ukvarjal se je predvsem filozofijo znanosti, biologije in mišljenja. Star je bil 82 let.  (RTV SLO)
Milanovića v ponedeljek ne bo na predsedniškem vrhu Milanovića v ponedeljek ne bo na predsedniškem vrhu
pred 2 urama in 48 minutami
Hrvaškega predsednika Zorana Milanovića v ponedeljek ne bo na vrhu ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, na katerem bo predsednica republike Nataša Pirc Musar gostila predsednike sosednjih držav.  (RTV SLO)
Nekoč v Posočju – novi film Eme Kugler se poglobi v ljudsko izročilo o starovercih Nekoč v Posočju – novi film Eme Kugler se poglobi v ljudsko izročilo o starovercih
pred 2 urama in 59 minutami
Cineastka Ema Kugler se v svojem novem filmu Nekoč v Posočju ukvarja z ljudskim izročilom o starovercih, kot ga prenašajo "strici". Tako so rekli samskim moškim, ki niso imeli pravice do dedovanja in so kot hlapci živeli na robu družbe.  (RTV SLO)
Luka Mezgec v zadnjem trenutku dobil poziv za nastop na Giru Luka Mezgec v zadnjem trenutku dobil poziv za nastop na Giru
pred 3 urami in 24 minutami
Ekipa Jayco AlUla se je odločila, da bo na letošnji Dirki po Italiji nastopil tudi Luka Mezgec, ki je pred desetimi leti postal prvi Slovenec z etapno zmago na Giru, potem ko je v Trstu dobil sprint glavnine.  (RTV SLO)
Lanina zgodba: Odličnjakinja, ki bi rada za vedno odšla od poniževanj, strahu in pomanjkanja Lanina zgodba: Odličnjakinja, ki bi rada za vedno odšla od poniževanj, strahu in pomanjkanja
pred 3 urami in 39 minutami
Že kot dekletce je skoraj sama skrbela za nego nepokretne babice, zdaj si zasluži pomoč, da lahko zaživi boljše življenje. Kljub odličnemu uspehu v šoli oče pričakuje, da bo pustila šolanje in se posvetila skrbi za gospodinjstvo in živino.  (RTV SLO)
Stefano Pioli trener Milana le še do konca sezone Stefano Pioli trener Milana le še do konca sezone
pred 4 urami in 17 minutami
AC Milan se je pred milanskim derbijem odločil, da se bo po tej sezoni razšel s trenerjem Stefanom Piolijem, ki je bil pri "rossonerih" od leta 2019 in je klub leta 2022 popeljal do naslova prvaka Serie A, prvega po enajstih letih.  (RTV SLO)
Pri Milanu bo trenerja izbiral Zlatan Ibrahimović Pri Milanu bo trenerja izbiral Zlatan Ibrahimović
pred 5 urami in 13 minutami
Juventus je v tekmi 33. kola Serie A ob odmoru zaostajal z 0:2, na koncu je izvlekel 2:2. Lazio zmagal v Genovi. (Delo)
Podoba gozda se spreminja pred našimi očmi Podoba gozda se spreminja pred našimi očmi
pred 5 urami in 27 minutami
Boštjan Škrlep iz Zavoda za gozde že 30 let skrbi za gozdove v Selški dolini, pod milim nebom pa rad gosti tudi ljubitelje literature. (Delo)
Znanje prinaša rešitve za krize in probleme, ne orožje Znanje prinaša rešitve za krize in probleme, ne orožje
pred 5 urami in 27 minutami
Pomembno je, da se ne zaprejo vrata za znanje, ki prihaja z Vzhoda, ker ga potrebujemo bolj kot vse drugo, če želimo v resnici rešiti planet in človeštvo. (Delo)
Prvo oviro na šampionskem pohodu Luka Dončić dobro pozna Prvo oviro na šampionskem pohodu Luka Dončić dobro pozna
pred 5 urami in 27 minutami
Dallas se bo v 1. krogu končnice v ligi NBA pomeril z Los Angeles Clippers. Največja uganka je zdravstveno stanje Kawhija Leonarda. (Delo)