Novice (slovenščina)

Lovec ustrelil prestrašeno srno, ki je zašla v izolsko ladjedelnico
pred 4 minutami
Sredi izolske ladjedelnice se je v ponedeljek znašla mlada srna in prestrašena iskala varen izhod. Delavci so na pomoč poklicali lovsko družino z namenom, da bi jo spravili na varno, a je lovec žival na kraju ustrelil. V Lovski zvezi Slovenije pravijo, da je lovec ravnal v skladu z zakonom in da je pridobil dovoljenje za odstrel. (24ur.com)
Ob izraziti ohladitvi v prihodnjih dneh možnost pozebe
pred 11 minutami
S prihodom hladne fronte se bodo temperature ponekod znižale za več kot 15 stopinj Celzija. Ministrstvo za kmetijstvo opozarja na možnost jutranje pozebe v prihodnjih dneh in s tem povečano tveganje za morebitne poškodbe na kmetijskih rastlinah. (24ur.com)
V Olimpiji prižgan ogenj, ki ga čaka 17 tisoč kilometrov v 101 dnevu V Olimpiji prižgan ogenj, ki ga čaka 17 tisoč kilometrov v 101 dnevu
pred 12 minutami
Na ruševinah antične Olimpije so ob 11. 30 po lokalnem času slovesno prižgali ogenj, ki se podaja na 101 dan dolgo in več kot 17 tisoč kilometrov dolgo pot od antičnega svetišča do prizorišča 33. poletnih olimpijskih iger v Parizu.  (RTV SLO)
Občasno začne verjeti tudi v nekatere energije, s starši ima tihi dogovor Občasno začne verjeti tudi v nekatere energije, s starši ima tihi dogovor
pred 13 minutami
Evropska šampionka v judu Andreja Leški o željah za bližnje prvenstvo stare celine v Zagrebu, OI v Parizu, simbolični uri, sanjah, vraževerju ... (Delo)
Ne potrebujem še ene delnice iz velike sedmerice Ne potrebujem še ene delnice iz velike sedmerice
pred 13 minutami
Amazon si je opomogel kot zadnji med velikimi.  (Finance)
Začetek praznovanja Maistrovega leta, ki Začetek praznovanja Maistrovega leta, ki "ni pripadal nobeni politiki, temveč svojemu narodu"
pred 37 minutami
Vlada je letošnje leto razglasila za Maistrovo leto, kar bodo še posebej slovesno počastili v Kamniku, kjer se je rodil Rudolf Maister, ki je "za svoj narod metaforično rečeno gore, dobesedno pa meje premikal".  (RTV SLO)
Rudi Zavrl: Slovenski klubi preveč odtujeni od lokalnega okolja Rudi Zavrl: Slovenski klubi preveč odtujeni od lokalnega okolja
pred 50 minutami
Celje lahko že kmalu postane novi državni prvak, za drugo mesto se bosta pomerila Olimpija in Maribor, v medsebojnem derbiju že v sredo. Do začetka evropskega prvenstva v nogometu sta še dva meseca.  (RTV SLO)
Arso za dele države izdal oranžno opozorilo Arso za dele države izdal oranžno opozorilo
pred 55 minutami
Ponekod po državi že dežuje, popoldne možne tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo spustila, lokalno lahko tudi nižje od 700 metrov. (Delo)
Danilo Türk: Z ZDA nismo zavezniki na Bližnjem vzhodu Danilo Türk: Z ZDA nismo zavezniki na Bližnjem vzhodu
pred 1 uro in 15 minutami
Sobotni iranski napad na Izrael je povzročil preplah v velikem delu sveta, saj je povečal nevarnost večjega konflikta med največjima regionalnima silama. Za zdaj so razmere pod nadzorom, je v oddaji Ob osmih povedal Danilo Türk.  (RTV SLO)
58-letnik umrl za posledicami hude prometne nesreče
pred 1 uro in 27 minutami
58-letni motorist je v bolnišnici umrl za posledicami sobotne hude prometne nesreče. Vanj je trčil 30-letni voznik, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče. (24ur.com)