Noč bruseljskih inkasantov: od kisle zmage sds do velikih luzerjev - levice, matjaža nemca, Žige turka, smc in rtv slovenija!

Noč bruseljskih inkasantov: od kisle zmage sds do velikih luzerjev - levice, matjaža nemca, Žige turka, smc in rtv slovenija! DESNICA : LEVICA 4:4 Včerajšnje evropske volitve so - kot vsake volitve - prinesle posebne zmagovalce in posebne poražence. Tukaj je prva, nočna analiza: ZMAGOVALCI 1 Lista SDS in SLS Upravičili so vlogo favorita in volilnih napovedi. Toda če SLS pod vodstvom Marjana Podobnika lahko znotraj te priložnostne koalicije resnično slavi, še zlasti pa Franc Bogovič, ki je spet postal poslanec - s preferenčnimi glasovi, je zmaga Janševe SDS nedvomno bolj kisla. Kot kaže število glasov, bi tri poslance dobili tudi sami, brez SLS. Zdi se tudi, da jim je četrtega poslanca na koncu res odščipnila Domovinska liga z Bernardom Brščičem. Da je bil Milan Zver, nosilec te skupne liste, slab nosilec liste, iztrošeni politik, celo na videz, kar so dokazovala že televizijska soočenja med kampanjo, so zdaj potrdile tudi same volitve. Po preferenčnih glasovih ga je dodobra prehitela Romana Tomc. Pa Franc Kangler je verjetno tudi malo žalosten, čeprav je za Bogovičem na koncu zaostal kar presenetljivo veliko.

Več na: http://pozareport.si/post/473863/noc-bruseljskih-inkasantov-od-kisle-zmage-sds-do-velikih-luzerjev-levice-matjaza-nemca-zige-turka-smc-in-rtv-slovenija

nazaj