Novice (slovenščina)

#video (Dolgo branje) Žižek pri Piersu Morganu o dvoličnosti kulture #video (Dolgo branje) Žižek pri Piersu Morganu o dvoličnosti kulture "ukinjanja", koncu seksualnosti in alternativi monarhijam
pred 1 uro in 27 minutami
Slovenski filozof Slavoj Žižek se je v oddaji z zmerno konservativnim televizijskim voditeljem Piersom Morganom pogovarjal o težavah, ki pestijo sodobno družbo. Med drugim je govoril o vojnah v Ukrajini in Gazi, dvoličnosti kulture ’ukinjanja’,... (Dnevnik)
Tibor Mihelič Syed odstopil od kandidature za direktorja Kina Šiška Tibor Mihelič Syed odstopil od kandidature za direktorja Kina Šiška
pred 1 uro in 33 minutami
Tibor Mihelič Syed, ki je veljal za najverjetnejšega prihodnjega direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška, je sporočil, da odstopa od kandidature. Ob tem je Mestni občini Ljubljana kot ustanoviteljici zavoda predlagal, da razpis ponovno izpelje.  (RTV SLO)
Tukaj se lahko začne vaša avantura na vrtu Tukaj se lahko začne vaša avantura na vrtu
pred 1 uro in 36 minutami
Otroški smeh, radovednost in neskončna energija najbolj zaživijo zunaj. Da bi ustvarili varno in zabavno okolje v svojem vrtu, vam bodo v pomoč zunanja igrala. (Delo)
WHO: Le sedem držav izpolnjuje standarde kakovosti zraka WHO: Le sedem držav izpolnjuje standarde kakovosti zraka
pred 1 uro in 41 minutami
Onesnaženost zraka s trdimi delci poslabšujejo reindustrializacija in vse pogostejši požari v naravi. (Delo)
V Luki Koper zasegli 260 kilogramov kokaina V Luki Koper zasegli 260 kilogramov kokaina
pred 1 uro in 42 minutami
V koprskem pristanišču so pred nekaj dnevi zasegli 260 kilogramov kokaina, na črnem trgu vrednega kakih deset milijonov evrov, je poročala Televizija Slovenija. (Dnevnik)
Brezskrbno na vsakem koraku Brezskrbno na vsakem koraku
pred 1 uro in 47 minutami
Otroški smeh, radovednost in neskončna energija najbolj zaživijo zunaj. Da bi ustvarili varno in zabavno okolje v svojem vrtu, vam bodo v pomoč zunanja igrala. (Delo)
Velika tragedija za drugo igralko sveta Velika tragedija za drugo igralko sveta
pred 1 uro in 53 minutami
Športni svet je pretresla novica, potem ko je nenadoma umrl Konstantin Koltsov, partner beloruske teniške igralke Arine Sabalenke, trenutno druge teniške igralke sveta. Koltsov je bil star 42 let. (Siol)
Creality K1C znižan na dobrih 500 € Creality K1C znižan na dobrih 500 €
pred 1 uro in 54 minutami
Creality K1C 3D tiskalnik predstavlja pomembno dopolnitev na trgu 3D tiskalnikov, namenjen predvsem ljubiteljem 3D tiskanja. Ne obljublja revolucije, temveč zagotavlja zanesljive funkcije in izboljšave, ki obogatijo uporabniško izkušnjo in razširijo možnosti tiskanja. Na spletni strani www.cafago.com ... Več Creality K1C znižan na dobrih 500 € objavljeno na Računalniške novice.  (Računalniške novice)
V Luki Koper naj bi zasegli 260 kilogramov kokaina V Luki Koper naj bi zasegli 260 kilogramov kokaina
pred 1 uro in 55 minutami
Droga naj bi bila na trgu vredna približno 10 milijonov evrov. (Delo)
Novi Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 za premijske naprave Novi Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 za premijske naprave
pred 1 uro in 59 minutami
Za pametne mobilne telefone Android premijskega cenovnega razreda pa je podjetje Qualcomm pripravilo povsem novi mobilni procesor, in sicer Snapdragon 8s Gen 3. Več Novi Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 za premijske naprave objavljeno na Računalniške novice.  (Računalniške novice)