Novice (slovenščina)

Milanski pohištveni sejem: Stičišče oblikovanja za dom Milanski pohištveni sejem: Stičišče oblikovanja za dom
pred 9 minutami
V Milanu do 21. aprila poteka Salone del Mobile - največji sejem pohištvene opreme in oblikovanja. (Delo)
DeSUS in Dobra država predstavila devet imen za evrovolitve DeSUS in Dobra država predstavila devet imen za evrovolitve
pred 37 minutami
DeSUS in Dobra država sta predstaviliskupno kandidatno listo, s katero bosta nastopili na junijskih evropskih volitvah. Nosilec bo nekdanji dopisnik RTV Slovenija, publicist, analitik in predavatelj Uroš Lipušček.  (RTV SLO)
Sum dogovarjanja med dobavitelji računalnikov državi Sum dogovarjanja med dobavitelji računalnikov državi
pred 1 uro in 14 minutami
AVK preiskala prostore štirih dobaviteljev računalnikov, katerih nakup je bil vzrok za interpelacijo ministrice. (Delo)
Šest mladoletnikov in polnoletna oseba v pretepu poškodovali dva mladoletnika Šest mladoletnikov in polnoletna oseba v pretepu poškodovali dva mladoletnika
pred 1 uro in 33 minutami
Nasilneži so mladoletnika napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, vzbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki. (Delo)
Podaljšanje čakalne dobe pri stopnji nujnosti 'zelo hitro' na 30 dni? Podaljšanje čakalne dobe pri stopnji nujnosti 'zelo hitro' na 30 dni?
pred 1 uro in 42 minutami
Ministrstvo za zdravje predlaga nov pravilnik glede najdaljših dopustnih čakalnih dob, v katerem med drugim določa podaljšanje dopustne čakalne dobe pri stopnji nujnosti zelo hitro s 14 na 30 dni.  (RTV SLO)
Na dan odprtja slovenskega paviljona tudi propalestinski protest na beneškem bienalu Na dan odprtja slovenskega paviljona tudi propalestinski protest na beneškem bienalu
pred 1 uro in 54 minutami
V okviru predogleda 60. beneškega bienala so v sredo odprli slovenski paviljon, dan pa je zaznamoval predvsem protest približno 70-glave množice, ki je glasno obsodila mednarodno podporo vojaški kampanji izraelske vlade proti Gazi.  (RTV SLO)
Samar: Evroliga je s svojo hitrostjo druga dimenzija košarke Samar: Evroliga je s svojo hitrostjo druga dimenzija košarke
pred 1 uro in 57 minutami
Za Žigo Samarjem je debitantska sezona v Evroligi, v kateri se je, kot pravi, veliko učil in privajal na raven, ki je do zdaj ni bil vajen. Vmes mu je načrte prekrižala poškodba, zdaj pa reprezentančni organizator igre počasi lovi tekmovalni ritem.  (RTV SLO)
Golob o antipropagandi: Golob o antipropagandi: "Kdor koli govori, da je EU nekaj slabega, zagotovo nima dobrih namenov"
pred 2 urama in 1 minuto
Premier Robert Golob je v Bruslju poudaril, da je najučinkovitejši odgovor na protievropsko propagando Rusije udeležba državljanov na volitvah. Povedal je tudi, da je naklonjen ponovni kandidaturi aktualne predsednice komisije Ursule von der Leyen.  (RTV SLO)
Na reliju po Hrvaški bo adrenalinsko vožnjo izkusila tudi Janica Kostelić Na reliju po Hrvaški bo adrenalinsko vožnjo izkusila tudi Janica Kostelić
pred 2 urama in 7 minutami
V Zagrebu danes slovesno odprtje oziroma slavnostni štart relija za svetovno prvenstvo po Hrvaški. Med prijavljenimi tudi dve slovenski posadki. (Delo)
Nobelovka iz zapora v hišni pripor Nobelovka iz zapora v hišni pripor
pred 2 urama in 9 minutami
Mjanmarska hunta se je zaradi visokih temperatur odločila poskrbeti za starejše zapornike, med njimi je nekdanja voditeljica Aung San Su Či. (Delo)