Novice (slovenščina)

Propadlemu kripto tajkunu Bankman-Friedu 25-letna zaporna kazen Propadlemu kripto tajkunu Bankman-Friedu 25-letna zaporna kazen
pred 9 minutami
New York, 28. marca - Nekdanji čudežni deček kriptovalut Sam Bankman-Fried je bil v četrtek na zveznem sodišču na Manhattnu zaradi enega največjih primerov finančnih goljufij v zgodovini ZDA obsojen na 25 let zapora, poroča tiskovna agencija AFP. (Dnevnik)
Je gradbeništvo res večna ljubica, ki bi rada postala žena? Je gradbeništvo res večna ljubica, ki bi rada postala žena?
pred 27 minutami
Se bo država končno odločila, ali bo stavila na gradbeništvo? In kaj od aktualnih vsebin je za gradbeništvo priložnost, kaj breme in kaj nadloga? (Finance)
Pismo iz Kampale: Kolikor denarja, toliko znanja Pismo iz Kampale: Kolikor denarja, toliko znanja
pred 27 minutami
V Ugandi imamo na papirju sicer brezplačno osnovno šolanje, a starši ob vpisu v nov razred dobijo seznam stvari, ki jih morajo otroci prinesti – od zvezkov do toaletnega papirja, kred in metel. Nekaj teh potrebščin ostane v šoli, druge učitelji vzamejo ali prodajo naprej. (Finance)
Zavarovalnica Triglav predlaga 1,75 evra bruto dividende na delnico Zavarovalnica Triglav predlaga 1,75 evra bruto dividende na delnico
pred 34 minutami
Za dividedne največja slovenska zavarovalnica ponuja izplačilo 2,4-kratnik lanskega čistega dobička. (Delo)
Vlada predlaga dvig plačnih razredov v javnem sektorju za 3,36-odstotka Vlada predlaga dvig plačnih razredov v javnem sektorju za 3,36-odstotka
pred 40 minutami
Vlada je določila spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, s katerimi uresničujejo del pred meseci podpisanega dogovora s sindikati javnega sektorja o uskladitvi vrednosti plačnih razredov. V DZ spremembe zakona pošiljajo po skrajšanem postopku.  (RTV SLO)
Hišne preiskave zaradi sumov korupcije v zdravstvu Hišne preiskave zaradi sumov korupcije v zdravstvu
pred 49 minutami
Celjski kriminalisti so končali predkazenski postopek v zvezi s preiskavo 40 kaznivih dejanj s področja korupcije v zdravstvu za nedovoljeno sprejemanje in dajanje daril. V (RTV SLO)
Padli kriptokralj obsojen na 25 let zapora Padli kriptokralj obsojen na 25 let zapora
pred 1 uro in 7 minutami
Nekdanji čudežni deček novega finančnega sveta je stranke kriptoborze FTX ogoljufal za 8 milijard dolarjev. (Delo)
Po prihodu v bolnišnico umrl sedemmesečni dojenček, primer preiskuje Policija
pred 1 uro in 10 minutami
Sredi februarja je bil v urgentni center Splošne bolnišnice Murska Sobota v spremstvu staršev pripeljan sedemmesečni dojenček, ki je kljub oživljanju umrl. O nosečnosti ženske in rojstvu otroka v Zdravstvenem domu Murska Sobota niso bili obveščeni, saj starši uradne prijave niso oddali. Primer preiskujeta Policija in socialna inšpekcija. (24ur.com)
Hišne preiskave: 40 koruptivnih kaznivih dejanj v zdravstvenem domu Žalec Hišne preiskave: 40 koruptivnih kaznivih dejanj v zdravstvenem domu Žalec
pred 1 uro in 15 minutami
Zaradi koruptivnega dogovora med dvema zaposlenima in ponudniki storitev naj bi zdravstveni dom v Žalcu številne storitve preplačeval za do trideset odstotkov. (Dnevnik)
Golob po sestanku s sindikati: Zavzemamo se za obuditev ESS-ja Golob po sestanku s sindikati: Zavzemamo se za obuditev ESS-ja
pred 1 uro in 22 minutami
Predsednik vlade Robert Golob se je srečal s predstavniki reprezentativnih sindikalnih central, ki so nedavno zagrozili z "aktivacijo delavcev". Skupaj so se zavzeli za obuditev delovanja Ekonomsko-socialnega sveta.  (RTV SLO)