Novice (slovenščina)

V Škofji Loki pogrešajo 11-letnika. Ste ga videli?
pred 8 minutami
Neznano kam je odšel 11-letni Aldin Mutapčić iz Puštala pri Škofji Loki. Da ga pogrešajo, so Policiji sporočili ob deveti uri, uro kasneje pa naj bi otroka opazili v okolici Trga republike v Ljubljani. Deček je visok okoli 150 centimetrov, močnejše postave, krajših kostanjevih las, oblečen je bil v črno jakno z belimi rokavi in kapuco ter črno trenirko. Obut je v čevlje rjave barve. (24ur.com)
V bitki med Luko in Giannisom bi užival tudi Homer V bitki med Luko in Giannisom bi užival tudi Homer
pred 14 minutami
Dončić ali Antetokounmpo, to bo julija vprašanje, Grk bo v domačem Pireju lovil prvi nastop na olimpijskih igrah. (Delo)
PRENOS V ŽIVO: Več napadov na spletne strani državnih organov
pred 18 minutami
Po sredinem napadu na spletno stran predsednice Republike Slovenije, so minulo noč hekerji napadli več drugih spletnih strani državnih organov. Nekaj časa je bila nedostopna tudi spletna stran Slovenske vojske, vendar na Mors pravijo, da se v njihovem primeru ni zgodil hekerski napad. Na ministrstvu se je zgodil zaplet pri posodobitvi sistema. (24ur.com)
Sin nekdanjega skakalnega šampiona grdo padel na treningu Sin nekdanjega skakalnega šampiona grdo padel na treningu
pred 37 minutami
Daljše okrevanje po grdih padcih na letalnici v Planici čaka tudi Italijana Giovannija Bresadolo in Finca Eetuja Nousianena. (Delo)
Uefa prejela devetkrat več prošenj za sodelovanje na euru 2024 Uefa prejela devetkrat več prošenj za sodelovanje na euru 2024
pred 55 minutami
Letošnje evropsko prvenstvo v nogometu bo posebej zanimivo in spektakularno za Evropejce, tudi za prostovoljce z vsega sveta. (Delo)
Tatovi odnesli baker: motena oskrba s pitno vodo
pred 1 uro in 2 minutama
V občinah Črnomelj in Semič je zaradi uničene opreme na objektih vodne oskrbe občasno motena oskrba s pitno vodo. Tatovi so namreč vdrli v objekte komunale in odnesli baker, ki je opravljal funkcijo prevajanja elektrike za potrebe oskrbe prebivalcev z vodo. (24ur.com)
V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij
pred 1 uro in 10 minutami
V mariborskem zaporu je izbruhnila epidemija garij. Garje ima okoli deset ljudi, 50 jih je zaradi stika v izolaciji.   (RTV SLO)
Avstralska policija opustila preiskavo zoper pevkinega očeta Avstralska policija opustila preiskavo zoper pevkinega očeta
pred 1 uro in 10 minutami
»Nismo odkrili kršitve, zato se je preiskava končala z odločitvijo, da nadaljnje ukrepanje policije ni potrebno,« so dejali. (Delo)
Državni prvak padel v brezno drog: 'Najprej je bil alkohol'
pred 1 uro in 37 minutami
Uporaba drog med mladimi je že nekaj let v porastu, po pandemiji pa se je stanje še poslabšalo. Vse več mladih posega po pomirjevalnih substancah, alkoholu, v porastu je uporaba konoplje s precej večjo koncentracijo THC-ja kot pred desetletji, za povrh črni trg nenehno razvija zelo nevarne sintetične kanabinoide in ostale sintetične droge. Bil sem državni prvak v teku, uspešen študent, na koncu pa le še razčlovečena oseba, je Anamariji Ficko razlagal eden od odvisnikov, ki je po poškodbi noge začel uživati skoraj vse droge, kar se jih je dalo dobiti. A v komuni v Novi Gorici, od koder po dveh letih ljudje odhajajo prerojeni, na stara pota pa se jih vrne le desetina, pravi, je našel pravo pomoč. (24ur.com)
Nocoj v Pisavah: Nocoj v Pisavah: "V bistvu je minljivost nepomembna"
pred 1 uro in 40 minutami
Pisave bodo tokrat v znamenju poezije Andreja Medveda, kratkih zgodb Suzane Tratnik in 100. obletnice rojstva Ivana Minattija in Ade Škerl.  (RTV SLO)