Novice (slovenščina)

Klaus Wohlrabe, Ifo: Nemčija ni bolna, je pa šepava in veliko je prostora za izboljšave Klaus Wohlrabe, Ifo: Nemčija ni bolna, je pa šepava in veliko je prostora za izboljšave
pred 2 urama in 58 minutami
Namestnik direktorja centra Ifo za makroekonomijo in raziskave o tem, kaj podatki kažejo o tem, kako gre nemškemu gospodarstvu (Finance)
Zakaj Italija nima več slovesa gospodarske bolnice in kaj žene njeno rast Zakaj Italija nima več slovesa gospodarske bolnice in kaj žene njeno rast
pred 2 urama in 58 minutami
Italijanska rast je bila lani celo dvakrat večja od evrskega povprečja, državi pa se je izboljšal tudi bonitetni status, čeprav njen javni dolg v relativnem smislu, v deležu BDP, ostaja med najvišjimi v EU. (Finance)
Slovenski junak zagledal potrtega Ronalda: Bilo je kot v filmu Slovenski junak zagledal potrtega Ronalda: Bilo je kot v filmu
pred 3 urami in 9 minutami
"Ne zgodi se vsak dan, da Slovenija premaga enega največjih favoritov za osvojitev evropskega prvenstva," je po prestižni zmagi z 2:0 ponosno izpostavil Adam Gnezda Čerin. Njegov zadetek je prelomil srečanje. Portugalcem je dal slutiti, da bi lahko v Stožicah ostali praznih rok. In tudi so. Pa še nekaj se je zgodilo, kar je napolnilo srce Idrijčanu. Premagal je enega izmed junakov njegovega otroštva, velikega Cristiana Ronalda, in nam zaupal: "Uresničile so se mi sanje." (Siol)
Postojna mladoletnim migrantom ni rekla ne Postojna mladoletnim migrantom ni rekla ne
pred 5 urami in 58 minutami
Ob omembi centrov za migrante na uradu vlade za oskrbo in integracijo migrantov praviloma naletijo na odpor in nasprotovanje – a ne čisto povsod. V petek bo v Postojni zaživel novi sprejemni in nastanitveni center za mladoletne migrante. Ti so v... (Dnevnik)
Čakalne vrste tudi za pomoč na domu Čakalne vrste tudi za pomoč na domu
pred 5 urami in 58 minutami
Pomoč na domu po zadnjih podatkih prejema okrog 8700 starejših, čakalne vrste pa se zaradi pomanjkanja socialnih oskrbovalk daljšajo. Z uveljavitvijo pravice do dolgotrajne oskrbe na domu se bo število potencialnih upravičencev bistveno povečalo,... (Dnevnik)
Skupina Fortenova: Začetek skrbnih pregledov kmetijske divizije Skupina Fortenova: Začetek skrbnih pregledov kmetijske divizije
pred 5 urami in 58 minutami
Po prispelih nezavezujočih ponudbah za nakup kmetijske divizije, ene od treh, naj bi v Fortenovi izvedbo skrbnega pregleda v prihodnjih dneh omogočili štirim podjetjem. Vzporedno s prodajo kmetijske divizije poteka postopek lastniških sprememb, v... (Dnevnik)
Tretja razvojna os: Težava so predvsem gradbena dovoljenja Tretja razvojna os: Težava so predvsem gradbena dovoljenja
pred 5 urami in 58 minutami
Ne izbira izvajalcev, pač pa pridobivanje gradbenih dovoljenj, ki so tudi predmet upravnih sporov, je tisto, kar zavira gradnjo tretje razvojne osi. Na Darsu ocenjujejo, da se bodo Korošci po novi hitri cesti v Ljubljano vozili čez dobra štiri leta. (Dnevnik)
Nepreslišano: Janez Šušteršič, ekonomist in nekdanji finančni minister Nepreslišano: Janez Šušteršič, ekonomist in nekdanji finančni minister
pred 5 urami in 58 minutami
Kaj sploh lahko na področju obdavčitve nepremičnin naredimo? Za začetek lahko spremenimo sedanjo absurdno ureditev davka na premoženje. Da, ta davek že imamo. Z njim so obdavčene druga, tretja, četrta in tako naprej nepremičnina, razen če v njej... (Dnevnik)
Evropske volitve 2024: Roberta Metsola želi na voliščih videti več Slovencev Evropske volitve 2024: Roberta Metsola želi na voliščih videti več Slovencev
pred 5 urami in 58 minutami
Predsednica evropskega parlamenta Metsola je na turneji po državah članicah, da bi pozvala k udeležbi na evropskih volitvah 9. junija. To je storila tudi v Sloveniji, kjer je udeležba vedno zelo nizka. (Dnevnik)
»Feministična revolucija bo najdaljša revolucija v človeški zgodovini«
pred 5 urami in 58 minutami
"Da bi se ženske izognile ponovitvi tragedij preteklih generacij, je treba iz temeljev izruvati celoten patriarhat. Toda ta naloga je skoraj nemogoča, saj je patriarhat vzpostavil celotno pripoved človeštva. Lahko bi celo rekli, da je vsa človeška zgodba zgrajena na molku žensk."preberite več »  (Mladina)