Novice (slovenščina)

Resnica o opravljanju vas bo presenetila Resnica o opravljanju vas bo presenetila
pred 36 minutami
Kalifornijski raziskovalci so v najnovejši študiji analizirali na tisoče dnevnih pogovorov, da bi bolje razumeli pravo naravo nečesa, kar počnemo vsi – opravljanja. Ugotovili so, da v nasprotju s splošno razširjenim mnenjem opravljanje morda ni tako negativno. V študiji, objavljeni v reviji Social Psychology and Personality Science, je sodelovalo 467 ljudi. Več dni so nosili s [...] (Vse za družino)
Osemletna saga Igre prestolov je končana: presenečenja tudi v zadnji epizodi Osemletna saga Igre prestolov je končana: presenečenja tudi v zadnji epizodi
pred 1 uro in 17 minutami
Po osmih sezonah in 73 epizodah se je v nedeljo zvečer s sklepnim delom naposled končala HBO-jeva megalomanska uspešnica Igra prestolov (Game of Thrones). Seveda je za konec hranila še nekaj presunljivih smrti in vzpon na prestol.  (RTV SLO)
Brezplačna delavnica:  Kako za prodajo učinkovito uporabiti družbena omrežja? Brezplačna delavnica: Kako za prodajo učinkovito uporabiti družbena omrežja?
pred 1 uro in 29 minutami
Z aktivnostmi v okviru operacije Inovativnejše veščine trženja za mlada podjetja bomo pomagali mlajšim (po letih ali srcu) podjetjem oblikovati inovativna partnerstva, prek katerih bodo kos vsem lokalnim in globalnim izzivom ter novim poslovnim priložnostim. (Računalniške novice)
Slovensko kolesarstvo v knjigo rekordov Slovensko kolesarstvo v knjigo rekordov
pred 1 uro in 42 minutami
Slovenski kolesarji so lani in letos na World Touru dobili kar sedem večetapnih dirk, s čimer se lahko v zgodovini tega tekmovanja pohvalita le še Velika Britanija in Španija.  (RTV SLO)
Igralka Lutkovnega gledališča Aja Kobe nagrajena v Srbiji Igralka Lutkovnega gledališča Aja Kobe nagrajena v Srbiji
pred 2 urama in 2 minutama
Igralka Lutkovnega gledališča Ljubljana Aja Kobe je na mednarodnem lutkovnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu v Srbiji prejela nagrado za vlogo v predstavi Škrt škrt kra čof režiserke Ivane Djilas.  (RTV SLO)
LG z umetno inteligenco za pametne domove LG z umetno inteligenco za pametne domove
pred 2 urama in 19 minutami
Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo. Podjetja na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi inženirji podjetja LG Electronics, (Računalniške novice)
FOTO:Zaradi migracij ostre besede med SDS in Šarcem FOTO:Zaradi migracij ostre besede med SDS in Šarcem
pred 3 urami in 12 minutami
Ljubljana – Ali vlada počne dovolj za nadzor meja in za varnost prebivalcev ob njej? Mnenja o tem sta, na trenutke tudi bolj ostro, izmenjala poslanec SDS Zvonko Černač in predsednik vlade Marjan Šarec, ki je odgovarjal na poslanska vprašanja (Delo)
Finalni nastop Zale in Gašperja spremljalo skoraj pol milijona Slovencev Finalni nastop Zale in Gašperja spremljalo skoraj pol milijona Slovencev
pred 3 urami in 17 minutami
Evrovizijski spektakel vsako leto spremlja več kot 200 milijonov gledalcev po vsem svetu, gledanost pa je izjemna tudi na slovenskih tleh.  (RTV SLO)
Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament
pred 3 urami in 37 minutami
Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je takoj po današnji prisegi razpustil parlament in razpisal predčasne volitve, na katerih želi osvojiti večino v parlamentu, v katerem imajo večino podporniki njegovega predhodnika Petra Porošenka.  (RTV SLO)
Mladi gledališčniki, rockerji in fotografi navdušili na festivalu Vizije Mladi gledališčniki, rockerji in fotografi navdušili na festivalu Vizije
pred 3 urami in 38 minutami
V Novi Gorici se je s podelitvijo nagrad zaključil festival mladinske kulture Vizije, ki odstira pogled v mladinsko ustvarjalnost na področju gledališke, lutkovne, glasbene in fotografske dejavnosti.  (RTV SLO)