Novice (slovenščina)

O zasebnih javnih prostorih
pred 55 minutami
Internet je že leta del vsakdana slehernika, zato ga ljudje – kot vsa ostala orodja – vsaj tako pogosto kot za dobre žal uporabljajo tudi za slabe namene.preberite več »  (Mladina)
Pritiski digitalizacije
pred 55 minutami
Od 23. aprila dalje bo v Kinodvoru na ogled film Dvojna življenja francoskega režiserja Oliviera Assayasa, ki po dveh zaporednih filmih v angleščini tokrat pogled usmeri na francoski knjižni trg, med pisatelje in založnike, kjer se komično loti pritiskov digitalizacije. Gre za duhovito in pronicljivo zgodbo o seksu, lažeh in literaturi v hitro spreminjajočem se digitalnem svetu...preberite več »  (Mladina)
Francozinje in Avstralke v finalu Pokala Fed Francozinje in Avstralke v finalu Pokala Fed
pred 2 urama in 26 minutami
V finalu Pokala Fed so se teniškim igralkam Avstralije pridružile Francozinje, ki so v napetem obračunu v Ruenu s 3:2 premagale Romunijo.  (RTV SLO)
Obetaven začetek slovenskih namiznotenisačev na SP-ju Obetaven začetek slovenskih namiznotenisačev na SP-ju
pred 2 urama in 49 minutami
Prvi dan svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za posameznike in dvojice je bil v Budimpešti spodbuden za slovensko izbrano vrsto.  (RTV SLO)
Celjanke še zmaga loči do naslova državnih prvakinj Celjanke še zmaga loči do naslova državnih prvakinj
pred 3 urami in 13 minutami
Košarkarice Cinkarne Celja so tudi na drugi tekmi zanesljivo premagale košarkarice Triglava. V finalni seriji zdaj vodijo z 2:0, do naslova državnih prvakinj jih loči še zmaga.  (RTV SLO)
Ainu, japonsko Ainu, japonsko "izginjajoče" ljudstvo
pred 3 urami in 27 minutami
Japonska je sprejela nov zakon, ki (tudi s finančno podporo) ščiti in promovira kulturo Ainujev, etnične manjšine na severu Japonske, s čimer je država pravzaprav prvič priznala Ainuje kot japonske staroselce.  (RTV SLO)
Jelka Reichman Jelka Reichman
pred 5 urami in 16 minutami
Mačka je nežna in zelo razume nežnost. Zna poskrbeti zase. Je samosvoja in nikoli pokorna, kot zna biti pes. Je tudi zelo inteligentna žival. Predvsem pa je zelo lepa in elegantna. Vsaka njena kretnja je gracilna.  (RTV SLO)
Havanski bienale in novi despotski zakon Havanski bienale in novi despotski zakon
pred 5 urami in 25 minutami
Havanski bienale v duhu letošnje teme Konstruiranje mogočega, prinaša stvaritve, ki jih poganjajo ideje sodelovanja, posredovanja in zmožnosti povezovanja onkraj meja, vendar si hkrati vlada prizadeva nadzirati, kakšna umetnost je lahko na ogled na Kubi.  (RTV SLO)
Havanski bienale in nov despotski zakon na Kubi Havanski bienale in nov despotski zakon na Kubi
pred 5 urami in 25 minutami
Havanski bienale v duhu letošnje teme Konstruiranje mogočega prinaša stvaritve, ki jih poganjajo ideje sodelovanja, posredovanja in zmožnosti povezovanja onkraj meja, vendar si hkrati vlada prizadeva nadzirati, kakšna umetnost je lahko na ogled na Kubi.  (RTV SLO)
Eminem je trezen že 11 let - uspelo mu je zaradi njegovih otrok Eminem je trezen že 11 let - uspelo mu je zaradi njegovih otrok
pred 6 urami in 32 minutami
Priljubljeni raper Eminem, ki se je dolga leta boril z odvisnostjo od tablet, praznuje enajst let treznosti. "Včasih sem vsepovsod iskal tablete. Vzel sem, kar koli mi je kdo dal," najtemnejše obdobje svojega življenja opisuje glasbenik.  (RTV SLO)