Novice (slovenščina)

Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament
pred 2 urama in 20 minutami
Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je takoj po današnji prisegi razpustil parlament in razpisal predčasne volitve, na katerih želi osvojiti večino v parlamentu, v katerem imajo večino podporniki njegovega predhodnika Petra Porošenka.  (RTV SLO)
Kažipot, ki vas vodi po spletnih labirintih Kažipot, ki vas vodi po spletnih labirintih
pred 2 urama in 25 minutami
Ljubljana – Kažipot 55+ se je že v prvem mesecu izkazal za koristnega, ugotavlja skupina, ki sodeluje pri ustvarjanju te za starejše pomembne publikacije (Delo)
18-letnik zapeljal med vinograde, da bi ubežal policistom
pred 2 urama in 26 minutami
18-letnik, ki je v avtomobilu prevažal še enako stara sopotnika in sopotnico, je naredil več cestnoprometnih prekrškov. Najprej ni ustavil pred znakom stop, nato pa je bežal pred policisti. Ustavilo ga je šele blato. (24ur.com)
Maoro Vegni Maoro Vegni
pred 2 urama in 30 minutami
Če sem iskren, bi si želel, da se v Sloveniji dirka začne. S tem bi naredili korak naprej od dosedanjih gostovanj v Sloveniji, to pa bi stalo približno od osem do deset milijonov evrov.  (RTV SLO)
Nibali: Prezgodaj, da gre na Giru samo še za dvoboj z Rogličem Nibali: Prezgodaj, da gre na Giru samo še za dvoboj z Rogličem
pred 2 urama in 47 minutami
Ni v rožnati majici, a z 2 kronometrskima zmagama na 102. Dirki po Italiji je Primož Roglič merilo za vse. A občutna prednost pred tekmeci za skupno zmago je varljiva, Giro še v Alpe ni zavil, začenja se komaj drugi teden, kje je šele pekel v Dolomitih.  (RTV SLO)
Vojvodinja Cambriška se je preizkusila v vlogi krajinske arhitektke Vojvodinja Cambriška se je preizkusila v vlogi krajinske arhitektke
pred 2 urama in 58 minutami
Britanska vojvodinja Kate je za veliko spomladansko razstavo cvetja in ostalih rastlin, ki poteka v Londonu, oblikovala goznato površino, po kateri se je sprehodila tudi njena družina.  (RTV SLO)
Razpadajoči tramvaji: 'To samo kaže na odnos do naše kulturne dediščine'
pred 2 urama in 59 minutami
Tramvaja, ki sta v prejšnjem stoletju po ljubljanskih ulicah prevažala prebivalce, zdaj samevata in razpadata na dvorišču LPP. Ta je tramvaja podedoval, zanju pa ne skrbi nič kaj vzorno. "Vozili se ne vzdržujeta, ampak se skušata ohraniti pred nadaljnjim propadanjem," pojasnjujejo, ZVKD pa: "To samo kaže na odnos marsikoga do naše kulturne dediščine." (24ur.com)
Kritiško sito Jerneju Županiču za roman Mamuti Kritiško sito Jerneju Županiču za roman Mamuti
pred 3 urami in 12 minutami
Nagrado kritiško sito za najboljšo knjigo leta 2018 je Društvo slovenskih literarnih kritikov podelilo Jerneju Županiču za roman Mamuti.  (RTV SLO)
Villeneuve: 'Schumi' je začel obdobje nespoštovanja Villeneuve: 'Schumi' je začel obdobje nespoštovanja
pred 3 urami in 17 minutami
Jacques Villeneuve, nekdanji svetovni prvak v formuli ena, pogreša čase, ko so se dirkači spoštovali na progah. Po njegovem mnenju je obdobje nespoštovanja začel Michael Schumacher.  (RTV SLO)
Japonci razvijajo baterije, ki se samodejno obnavljajo Japonci razvijajo baterije, ki se samodejno obnavljajo
pred 3 urami in 18 minutami
Ena izmed težav novodobnih baterij poleg kapacitete in hitrosti polnjenja je tudi, koliko ciklov bo zdržala, preden bo postala neuporabna in bo potrebna zamenjava. To je nedvomno eden od razlogov, zakaj so japonski znanstveniki razvili nove materiale, ki bi lahko znatno podaljšali življenjsko dobo (Računalniške novice)