Novice (slovenščina)

Trojna japonska zmaga, Bartol 18. Trojna japonska zmaga, Bartol 18.
pred 2 urama in 39 minutami
Japonec Rjoju Kobajaši je na svoji prvi tekmi v letošnji poletni veliki nagradi v smučarskih skokih, ki je bila skupno jubilejna dvestota v zgodovini, v Hakubi slavil zmago.  (RTV SLO)
V Moderni galeriji začetek mednarodne poletne šole V Moderni galeriji začetek mednarodne poletne šole
pred 2 urama in 57 minutami
S predavanjem umetnika Antona Vidokleja, ki mu bo sledila projekcija njegove Kozmične trilogije, se bo drevi v avditoriju Moderne galerije začela mednarodna poletna šola.  (RTV SLO)
"Šarčeva podpora drugemu bloku NEK-a je preuranjena"
pred 3 urami in 1 minuto
Šarčeva podpora izgradnji drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško zbuja mešane občutke. Nekateri okoljevarstveniki opozarjajo, da gre za izredno drag projekt v štirikratni vrednosti Teša 6.  (RTV SLO)
Restavratorji rešujejo slavno upodobitev suženjstva Restavratorji rešujejo slavno upodobitev suženjstva
pred 3 urami in 9 minutami
23. avgusta unesco obeležuje mednarodni dan spomina na trgovino s sužnji in njeno abolicijo. In prav v tem času se britanski restavratorji trudijo rešiti sliko klečečega sužnja, ki bi jo radi razstavili v pristaniškem mestu Liverpool.  (RTV SLO)
Po zasedbi The Rolling Stones Nasa poimenovala kamen na Marsu Po zasedbi The Rolling Stones Nasa poimenovala kamen na Marsu
pred 3 urami in 13 minutami
Po pestri karieri zasedbe The Rolling Stones so zdaj dočakali še en mejnik, saj je Nasa po njih poimenovala enega izmed kamnov na Marsu.  (RTV SLO)
Sanches iz Bayerna v Lille; Napoli podrl klubski rekord Sanches iz Bayerna v Lille; Napoli podrl klubski rekord
pred 3 urami in 41 minutami
Nemški nogometni velikan Bayern in francoski podprvak Lille naj bi se že dogovorila za prestop Renata Sanchesa v Francijo, poročajo mediji v Nemčiji in Franciji.  (RTV SLO)