Novice (slovenščina)

Kdo so orli iz Razgrada, ki stojijo na poti Mariboru do evropske jeseni? Kdo so orli iz Razgrada, ki stojijo na poti Mariboru do evropske jeseni?
pred 10 minutami
"Najbolje bi bilo, če bi že doma odločili potnika v Evropsko ligo. Igralci ne smejo biti napeti, ampak mirni in samozavestni ter izpolnjevati naloge, o katerih smo se dogovorili," je pred drevišnjo tekmo proti Mariboru dejal trener Ludogorca Stojčo Stoev.  (RTV SLO)
Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo
pred 27 minutami
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je govoril z danskim zunanjim ministrom Jeppejem Kofodom in pohvalil sodelovanje z "ameriško zaveznico".  (RTV SLO)
Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje
pred 56 minutami
Tokrat imamo odlično novico za vse, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov prisegate na klasičen ali pametni televizijski sprejemnik. Pri podjetju Samsung so namreč prejeli odločitev, da bodo združili obstoječo tehnologijo OLED s precej naprednejšo tehnologijo Quantum Dot (QD). To v praksi pomeni, da (Računalniške novice)
Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki
pred 1 uro in 4 minutami
Evropsko prvenstvo v spretnostni terenski vožnji za tovornjake je končno tudi v Sloveniji. V graben smo zavili in se pogovorili z aktualnim prvakom, ki nas je presenetil s podatkom, da zmaguje s tako rekoč serijskim tovornjakom.  (RTV SLO)
WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje
pred 1 uro in 14 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da raven mikroplastičnih delcev v pitni vodi ni razlog za zaskrbljenost.  (RTV SLO)
Starejšim moramo približati moderno tehnologijo Starejšim moramo približati moderno tehnologijo
pred 1 uro in 15 minutami
Predstavljajte si odraščanje in večino življenja brez interneta, pametnega telefona, pametne televizije in vsega pametnega, kar danes svet premore. Potem pa kar naenkrat razcvet tovrstne tehnologije in vi ste že v tretjem življenjskem obdobju. Zadeve vas ne zanimajo, morda se jih celo bojite ali pa (Računalniške novice)
Luka Zahović v Prvi ligi zapravil več 11-m, kot jih je izkoristil Luka Zahović v Prvi ligi zapravil več 11-m, kot jih je izkoristil
pred 1 uro in 29 minutami
Luka Zahović je na zadnji tekmi državnega prvenstva pri izvajanju 11-metrovke uporabil panenko, kar pa se ni izteklo po njegovih željah.  (RTV SLO)
Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket "v Romuniji in na Poljskem"
pred 1 uro in 57 minutami
Rusija in Kitajska sta zahtevali, da se Varnostni svet Združenih narodov v četrtek sestane zaradi "izjav ameriških uradnikov o načrtih za razvoj in nameščanje raket srednjega dosega".  (RTV SLO)
Falling Walls Lab Ljubljana 2019
pred 2 urama in 15 minutami
Falling Walls Lab (FWL) je iz leta v leto bolj uveljavljen in obiskan dogodek, ki združuje prebojne inovativne ideje posameznikov. Falling Walls Lab Ljubljana tudi letos izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije. Na dogodku  se v […] (Tromba)
PRACE jesenska šola 2019 PRACE jesenska šola 2019 "Big data and HPC"
pred 2 urama in 15 minutami
Brez superračunalništva bi bilo razumevanje ključnih naravnih pojavov (vreme, kemijske reakcije), razumevanje obnašanja materialov v različnih pogojih, iskanje uporabnega znanja v velepodatkih in razvoj algoritmov umetne inteligence, nemogoče. Laboratorij LECAD iz Fakultete za strojništvo Univerze (Računalniške novice)