Novice (slovenščina)

Slovenke Evropsko ligo odprle z zmago Slovenke Evropsko ligo odprle z zmago
pred 5 urami in 55 minutami
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v v uvodni tekmi srebrne Evropske lige s 3:0 (18, 22, 23) premagala Estonijo.  (RTV SLO)
Dvojček Lewandowskega za 12. dvojno krono Bayerna Dvojček Lewandowskega za 12. dvojno krono Bayerna
pred 6 urami in 57 minutami
Nogometaši Bayerna so v 76. finalu nemškega pokala v Berlinu odpravili RB Leipzig s 3:0. To je že 19. pokalna lovorika za Bavarce, ki se veselijo 12. dvojne krone.  (RTV SLO)
Francija: Spopadi policije in rumenih jopičev, ki jih je vse manj Francija: Spopadi policije in rumenih jopičev, ki jih je vse manj
pred 7 urami in 13 minutami
V Parizu in Amiensu na severu Francije so izbruhnili spopadi med protiizgredno policijo in pripadniki gibanja rumenih jopičev, ki že 28. konec tedna vztrajajo na ulicah. Zdi pa se, da gibanje izgublja zagon.  (RTV SLO)
Kraljevi pokal: Barcelona - Valencia 0:0 Kraljevi pokal: Barcelona - Valencia 0:0
pred 7 urami in 59 minutami
Na stadionu Betisa Benito Villamarin se v finalu kraljevega pokala v zadnjem dejanju letošnje sezone na španskih nogometnih zelenicah merita Barcelona in Valencia.  (RTV SLO)
Valencia še osolila rane Barcelone Valencia še osolila rane Barcelone
pred 7 urami in 59 minutami
Nogometaši Valencie so osvojili kraljevi pokal. V finalu so na Betisovem stadionu Benito Villamarin z 2:1 odpravili Barcelono, ki je branila dvojno krono.  (RTV SLO)
Zlata palma za južnokorejsko dramo Parazit Zlata palma za južnokorejsko dramo Parazit
pred 8 urami in 24 minutami
72. filmski festival v Cannesu se je sklenil s soglasno odločitvijo žirije, da zlato palmo podeli južnokorejskemu režiserju Bongu Joon-hoju za politično srhljivko Parazit. To je zanimiv kontrast humanistični japonski drami Tatiči, ki je zmagala lani.  (RTV SLO)
Mass na Finskem napredoval v skupino A Mass na Finskem napredoval v skupino A
pred 8 urami in 37 minutami
Ljubljanski Mass je na evropskem klubskem atletskem pokalu v Tampereju na Finskem v skupini B odlično nastopil ter se tako v moški kot v ženski konkurenci uvrstil v skupino A.  (RTV SLO)
Sodišče ZN-a: Rusija mora izpustiti 24 ukrajinskih mornarjev Sodišče ZN-a: Rusija mora izpustiti 24 ukrajinskih mornarjev
pred 8 urami in 45 minutami
Mednarodno sodišče za pomorsko pravo v Hamburgu je Rusiji naložilo, naj "nemudoma" izpusti 24 ukrajinskih mornarjev in tri vojaška plovila, ki jih je pred polotokom Krim zasegla novembra lani.  (RTV SLO)
Teja Belak slavila v Osijeku Teja Belak slavila v Osijeku
pred 9 urami in 51 minutami
Prvi finalni dan svetovnega pokala v gimnastiki v Osijeku se je za slovensko ekipo končal izvrstno. Teja Belak je zmagala na preskoku, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila Tjaša Kysselef.  (RTV SLO)
Prenos plezalnega spektakla s Kongresnega trga Prenos plezalnega spektakla s Kongresnega trga
pred 10 urami in 9 minutami
Znani so vsi finalisti tretjega tekmovanja v balvanskem plezanju Triglav The Rock, ki poteka na Kongresnem trgu v Ljubljani. V finalni krog ekshibicijskega tekmovanja sta se uvrstila tudi ambasadorja tekme Janja Garnbret in Jernej Kruder.  (RTV SLO)