Novice (slovenščina)

Macron pozval Putina k reševanju konflikta v Ukrajini Macron pozval Putina k reševanju konflikta v Ukrajini
pred 4 urami in 35 minutami
Francoski predsednik Emmanuel Macron je ob začetku pogovora z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom ocenil, da po izvolitvi Volodimirja Zelenskega za novega predsednika Ukrajine obstaja prava priložnost za mir v Ukrajini.  (RTV SLO)
Ljubljanski festival bo obiskovalcem ponudil ruski muzikal Ljubljanski festival bo obiskovalcem ponudil ruski muzikal
pred 5 urami in 2 minutama
Ljubljana festival ta teden gosti Gledališče LDM Novaya scena iz Sankt Peterburga, ki bo uprizorilo dva muzikala, navdahnjena z rusko literaturo. To sta Onjeginov demon ter Mojster in Margareta.  (RTV SLO)
5 razlogov, zakaj kupiti iPhone 11, ki po vsej verjetnosti prihaja septembra 5 razlogov, zakaj kupiti iPhone 11, ki po vsej verjetnosti prihaja septembra
pred 5 urami in 12 minutami
Vživljenju so gotove 3 stvari: smrt, davki in novi iPhoni, ki izidejo septembra. Po zadnjih napovedih bi naj Apple novi model iPhona predstavil naslednji mesec, kakor smo to že navajeni v zadnjih nekaj letih. iPhone 11, kot naj bi se imenoval novi model, bo zgledal precej podobno kot zadnji (Računalniške novice)
Huawei že drugič zapored prejel nagrado EISA “Best Smartphone of the Year” za Huawei P30 Pro Huawei že drugič zapored prejel nagrado EISA “Best Smartphone of the Year” za Huawei P30 Pro
pred 5 urami in 12 minutami
Huawei Consumer Business Group je prejel nagrado s strani združenja Expert Imaging and Sound Association (EISA). Gre za skupino, ki jo seHuawei Consumer Business Group je prejel nagrado s strani združenja Expert Imaging and Sound Association (EISA). Gre za skupino, ki jo sestavlja 55 najbolj priznan (Računalniške novice)
Neretuširane nosečniške strije Ashley Graham navdušile družbena omrežja Neretuširane nosečniške strije Ashley Graham navdušile družbena omrežja
pred 5 urami in 13 minutami
Manekenka Ashley Graham, ki je prejšnji teden sporočila, da je noseča, je družbena omrežja zdaj navdušila s fotografijo, na kateri skriva samo svoje oprsje.  (RTV SLO)
Kitajska poziva k povezovanju Šenzena in Hongkonga Kitajska poziva k povezovanju Šenzena in Hongkonga
pred 5 urami in 55 minutami
V nedeljo se je v Hongkongu na mirnem shodu po navedbah organizatorjev protestov zbralo kar 1,7 milijona ljudi, kar je slaba četrtina vseh Hongkonžanov.  (RTV SLO)
SV: Vojaški sindikalist Novak kršil vojaško disciplino SV: Vojaški sindikalist Novak kršil vojaško disciplino
pred 5 urami in 56 minutami
Predsednik Sindikata vojakov Slovenije (SVS) Gvido Novak je težje kršil vojaško disciplino, zaradi česar mu je disciplinski organ Slovenske vojske (SV) izrekel pogojno prenehanje delovnega razmerja.  (RTV SLO)
The Rock po 12 letih dekle popeljal pred oltar The Rock po 12 letih dekle popeljal pred oltar
pred 6 urami in 21 minutami
Hobbs in Shaw, novi akcijski film Dwayna Johnsona, se pravkar vrti v kinematografih, hollywoodski mišičnjak pa je ovekovečil še eno partnerstvo - tisto v belem.  (RTV SLO)
Ameriška veleposlanica: Navdušena sem, da sem končno tukaj, na sončni strani Alp Ameriška veleposlanica: Navdušena sem, da sem končno tukaj, na sončni strani Alp
pred 6 urami in 29 minutami
Nova ameriška veleposlanica v Sloveniji Lynda C. Blanchard je z družino popoldne pripotovala v Slovenijo. Ob prihodu na letališče Jožeta Pučnika je povedala, da se veseli sodelovanja in krepitve partnerstva med državama.  (RTV SLO)
Državni prvaki zadržali vse nosilce in pripeljali štiri okrepitve Državni prvaki zadržali vse nosilce in pripeljali štiri okrepitve
pred 7 urami in 12 minutami
Dva meseca in pol po koncu šampionske sezone so košarkarji Kopra Primorske obrnili nov list. Državni prvaki so začeli priprave na novo sezono, v kateri bo glavni izziv debitantski nastop v Ligi ABA.  (RTV SLO)