Novice (slovenščina)

Kako je mogoče, da registrirajo ukradeno vozilo? Kako je mogoče, da registrirajo ukradeno vozilo?
pred 4 urami in 28 minutami
Bralec je od fizične osebe kupil rabljen osebni avtomobil, zanj plačal tržno ceno in ga registriral (Delo)
Pet ponudb za »žalostno izlaško grobišče« Pet ponudb za »žalostno izlaško grobišče«
pred 4 urami in 28 minutami
Zagorje – Medijske toplice zadnjih deset let še niso bile tako blizu novemu začetku, kot so ta hip (Delo)
Povečati je treba delež vračljive embalaže za pijače in živila
pred 8 urami in 28 minutami
Vračljiva embalaža vse bolj postaja ena od rešitev za zmanjšanje vpliva na podnebne spremembe in kupov odpadkov. Steklenico je recimo mogoče uporabiti 40-krat, preden se razbije. Nunu Kaller iz okoljske organizacije Greenpeace, je za avstrijski tednik Profil dejala, da ob današnjih okoljskih problemih ni mogoče opravičiti, da embalažo za pijače, ki jo je mogoče uporabiti večkrat, odvržemo že po prvi uporabi.preberite več »  (Mladina)
Zmaga v bitki še ne pomeni dobljene vojne
pred 8 urami in 28 minutami
Amazonsko ljudstvo Waorani je prejšnji teden v Ekvadorju zabeležilo zmago proti državi v tožbi glede prodaje njihovih ozemelj velikim naftnim podjetjem. Gre za pomembno odločitev za avtohtone prebivalce v državi, kjer je že več kot 70 % deževnega gozda v lasti naftnih podjetij.preberite več »  (Mladina)
Druga godba letos v Ljubljani in Mariboru
pred 8 urami in 28 minutami
Od 21.do 25. maja bo v Ljubljani in Mariboru potekal 35. mednarodni festival Druga godba, ki prinaša 16 koncertov izvajalcev iz enajstih držav. Ljubljanski del festivala bo v Kinu Šiška, Cankarjevem domu in AKC Metelkova mesto, mariborski pa v Minoritski cerkvi in avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor, kjer bodo nastopili poljski vokalno-instrumentalni trio Sutari, slovenska zasedba Bakalina Velika z gostujočo...preberite več »  (Mladina)
Na programskem svetu RTV Slovenija napovedan predlog za dvig prispevka Na programskem svetu RTV Slovenija napovedan predlog za dvig prispevka
pred 9 urami in 54 minutami
Generalni direktor Radiotelevizije Slovenija Igor Kadunc je na seji programskega sveta napovedal, da bo vodstvo zavoda vladi predlagalo dvig rtv-prispevka, in sicer za 7,84 odstotka oziroma za en evro.  (RTV SLO)
Teden za italijanske mojstrovine: od Norega veselja do Tatov koles Teden za italijanske mojstrovine: od Norega veselja do Tatov koles
pred 10 urami in 46 minutami
V Slovenski kinoteki se je nocoj začel drugi Teden italijanskega filma po svetu. Na velikem platnu se je prva svetlikala dramatična komedija Noro veselje cineasta Paola Virzija.  (RTV SLO)
Vroča razprava med zagovorniki in nasprotniki pravice do dostojanstvene smrti Vroča razprava med zagovorniki in nasprotniki pravice do dostojanstvene smrti
pred 11 urami in 29 minutami
Francoski zdravniki so z naprav za ohranjanje pri življenju odklopili moškega, čigar primer je v središču razprave o pravici do dostojanstvene smrti v Franciji.  (RTV SLO)
Marguerite Duras Marguerite Duras
pred 11 urami in 36 minutami
Mislim, da je žensko pisanje organsko, prevedeno pisanje … prevedeno iz črnine, izteme. Ženske so bile v temi stoletja. Ne poznajo sebe. Ali le slabotno. Ko ženske pišejo, prevajajo iz te temine.  (RTV SLO)
Začela se je tehnološka hladna vojna! Začela se je tehnološka hladna vojna!
pred 11 urami in 43 minutami
Kitajski tehnološki gigant Huawei je v zadnjem času pod strogim drobnogledom držav, v katerih posluje. Kar nekaj jih je dvignilo precej prahu okrog varnosti Huaweijevih izdelkov. V Združenih državah Amerike namreč obstaja bojazen, da Kitajska izkorišča Huawei za vohunjenje in pridobivanje podatkov iz (Računalniške novice)