Novice (slovenščina)

FOTO:»Donava je bila tako čista, da smo jo lahko pili« FOTO:»Donava je bila tako čista, da smo jo lahko pili«
pred 2 urama in 25 minutami
Iskat jo grem z avtomobilom, nato pa ga pustiva na obrežju Donave in se naprej odpraviva peš, da mi razkaže svoj rojstni kraj Zemun (Delo)
Rešitev za pomanjkanje voznikov tovornjakov pred vrati Rešitev za pomanjkanje voznikov tovornjakov pred vrati
pred 2 urama in 25 minutami
Avtomatizirana vožnja tovornih vozil v konvoju bo prinesla prihranke pri gorivu, rešila pa bo tudi težavo s pomanjkanjem voznikov tovornjakov.  (RTV SLO)
Larry King se pri 85 letih ločuje od žene št. 7 Larry King se pri 85 letih ločuje od žene št. 7
pred 2 urama in 44 minutami
Legendarni televizijski voditelj Larry King se je (spet) odločil, da ne želi več biti poročen. Po 22 letih zakona je vložil zahtevek za ločitev od žene Shawn Southwick.  (RTV SLO)
Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami
pred 2 urama in 46 minutami
Umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi pri ameriški vojski, (Računalniške novice)
Dijaki in študenti si lahko od danes priskrbijo vozovnice Dijaki in študenti si lahko od danes priskrbijo vozovnice
pred 3 urami in 2 minutama
Začenja se prodaja subvencioniranih enotnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa za dijake in študente, ki bodo veljale za novo šolsko leto. Vlogo je mogoče izpolniti tako elektronsko kot ročno.  (RTV SLO)
"Razlogov za gospodarsko krizo ni, lahko pa jo izzove politika s Trumpom na čelu"
pred 3 urami in 18 minutami
"Če Nemčija samo kihne, posledično v Sloveniji z zamikom dobimo resen prehlad. Gospodarska kriza se bi slejkoprej preselila tudi v Slovenijo," je pojasnil ekonomist Maks Tajnikar, ki je prepričan, da smo ta hip na novo krizo "maksimalno pripravljeni".  (RTV SLO)
Italija dovolila izkrcanje 80 prebežnikov z ladje Open Arms Italija dovolila izkrcanje 80 prebežnikov z ladje Open Arms
pred 3 urami in 42 minutami
Nekaj pred polnočjo se je po 19 dneh na morju z reševalne ladje španske nevladne organizacije Open Arms na otok Lampeduso izkrcalo 80 prebežnikov, kar je odredil glavni italijanski tožilec Agrigenta Luigi Patronaggio.  (RTV SLO)
Prenos tudi moške kombinacije Prenos tudi moške kombinacije
pred 3 urami in 51 minutami
Svetovno prvenstvo v športnem plezanju se na Japonskem končuje z moško kombinacijo, kjer pa slovenski tekmovalci nimajo svojega predstavnika.  (RTV SLO)
Užaljeni Trump odpovedal obisk Danske, ker mu ne želi prodati Grenlandije Užaljeni Trump odpovedal obisk Danske, ker mu ne želi prodati Grenlandije
pred 3 urami in 52 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je mislil še kako resno s ponudbo odkupa največjega otoka na svetu Grenlandije, a ker mu je danska premierka ni hotela "prodati", je Trump odpovedal uradni obisk v to najmanjšo nordijsko državo.  (RTV SLO)
Nesrečniki in nesrečnice 21. stoletja Nesrečniki in nesrečnice 21. stoletja
pred 3 urami in 52 minutami
 (Večer)