Novice (slovenščina)

Pamela Anderson: Ne gre za pravico zaradi posilstva, ampak za posilstvo pravice
pred 1 uro in 4 minutami
Pamela Anderson je na svoji spletni strani objavila esej v katerem brani ustanovitelja Wikileaksa Juliana Assangea. Švedska tožilka je v ponedeljek zaradi suma posilstva na sodišče v mestu Uppsala vložila uradno zahtevo za pridržanje Assangea v njegovi odsotnosti. Pridržanje osebe v odsotnosti je običajen del švedskega sodnega postopka, ko je osumljenec v drugi državi ali ko ga ne morejo najti, poroča STA.preberite več »  (Mladina)
Kaj pa, če so desni populisti navadni zaslužkarji?
pred 1 uro in 4 minutami
O tem, kdo se bori najprej za svoj žep, si lahko preberete v jutrišnji Mladini. Avtor naslovnice je Franco Juri. >> #Mladina21 preberite več »  (Mladina)
Za čigav interes se bori študentska organizacija?
pred 1 uro in 4 minutami
Levica je nedavno sporočila, da še pred poletjem načrtuje dvig minimalne študentske urne postavke s trenutnih 4,89 evra na uro na 6,34 evra. Predlog je "z mešanimi občutki" sprejela Študentska organizacija Slovenije (ŠOS). ŠOS na deklarativni ravni podpira dostojnejše plačilo, hkrati pa se boji zmanjšanja obsega študentskega dela.preberite več »  (Mladina)
Slovenija ni varna oaza za ptice
pred 1 uro in 4 minutami
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je izdalo poročilo o nezakonitem lovu na ptice med 1. januarjem 2000 in 31. decembrom 2018. V tem obdobju naj bi bilo nezakonito ulovljenih in pobitih med 11.000 in 50.000 ptic; največ s strelnim orožjem (3.000 do 25.000), veliko pa jih je bilo tudi zastrupljenih.preberite več »  (Mladina)
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje
pred 1 uro in 4 minutami
Tokrat priporočamo razstavo Alan Ford teče častni krog, ki je nastala ob 50. obletnici prvega izida stripa, razstavo Ikone-zakladi ruskih muzejev, na kateri so predstavljene ikone iz zbirk moskovske Državne Tretjakovske galerije, Muzeja umetnosti v Jaroslavlu ter Državnega zgodovinskega in umetnostnega muzeja Sergiev Posad, koncert Are Malikiana, svetovno priznanega libanonskega violinista armenskih...preberite več »  (Mladina)
Kek v Avstriji in Latviji računa tudi na pomoč Majerja in Palčiča Kek v Avstriji in Latviji računa tudi na pomoč Majerja in Palčiča
pred 1 uro in 55 minutami
Čez dobra dva tedna bo slovenska nogometna reprezentanca odigrala kvalifikacijski tekmi za Euro 2020 v Avstriji in Latviji, selektor Matjaž Kek pa je sedmerico reprezentantov že zbral na regeneracijskih treningih na Brdu pri Kranju.  (RTV SLO)
V Katarju leta 2022 še ne bo razširitve svetovnega prvenstva V Katarju leta 2022 še ne bo razširitve svetovnega prvenstva
pred 2 urama in 42 minutami
Mednarodna nogometna zveza je dokončno opustila zamisel, da bi svetovno prvenstvo v Katarju leta 2022 razširila z 32 na 48 moštev.  (RTV SLO)
Nekdanji vodja ortopedije Fokter zanikal prejemanje podkupnine Nekdanji vodja ortopedije Fokter zanikal prejemanje podkupnine
pred 2 urama in 49 minutami
Na okrožnem sodišču se je nadaljeval predobravnalni narok za obtožene v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu. Tokrat je pred sodnico Dejano Fekonja stopil nekdanji vodja ortopedije v celjski bolnišnici Samo Karel Fokter in zanikal prejemanje podkupnine.  (RTV SLO)
Mayevo zapustila ministrica za parlamentarna vprašanja Mayevo zapustila ministrica za parlamentarna vprašanja
pred 2 urama in 59 minutami
Britanska premierka Theresa May je doživela nov udarec pri iskanju podpore za sporazum o brexitu, saj je vlado zapustila ministrica za parlamentarna vprašanja Andrea Leadsom.  (RTV SLO)
Bišćan z Rijeko do hrvaškega pokala - v finalu padel Dinamo Bišćan z Rijeko do hrvaškega pokala - v finalu padel Dinamo
pred 3 urami in 9 minutami
Igor Bišćan, lani prvak in pokalni zmagovalec z Olimpijo, je po oktobrski selitvi na Reko osvojil lovoriko tudi z Rijeko. V finalu hrvaškega pokala v Pulju so njegovi varovanci s 3:1 premagali zagrebški Dinamo.  (RTV SLO)