Novice (slovenščina)

Spor med BiH-om in Hrvaško zaradi jedrskih odpadkov iz Krškega Spor med BiH-om in Hrvaško zaradi jedrskih odpadkov iz Krškega
pred 2 urama in 35 minutami
Med Bosno in Hercegovino ter Hrvaško je prišlo do novega spora, tokrat zaradi nizko in srednje radioaktivnih odpadkov iz jedrske elektrarne v Krškem.  (RTV SLO)
Maja Smrekar in Betina Habjanič odpirata Ekstravagantna telesa v Zagrebu Maja Smrekar in Betina Habjanič odpirata Ekstravagantna telesa v Zagrebu
pred 2 urama in 50 minutami
V Zagrebu se začenja 5. trienalni festival Ekstravagantna telesa, ki ga nocoj odpirata slovenski umetnici - Maja Smrekar se bo predstavila s performansom K-9_topologija: Hibridna družina, Betina Habjanič pa z delom Ljubezenski akt - pogrebni sprevod.  (RTV SLO)
Levica in koalicija uskladili vsebinski del zakona o zdravstvenem zavarovanju Levica in koalicija uskladili vsebinski del zakona o zdravstvenem zavarovanju
pred 3 urami in 34 minutami
Levica in koalicijska peterica sta uskladili besedilo predloga zakona, s katerim se bi dopolnilno zavarovanje preneslo na obvezno. Odprt še vedno ostaja vprašanje o finančnih posledicah, ki pa naj bi ga obe strani rešili že v petek.  (RTV SLO)
Avstralce gledalce razburil prvi oglas z menstrualno krvjo Avstralce gledalce razburil prvi oglas z menstrualno krvjo
pred 3 urami in 51 minutami
Potem, ko je izdelovalec higienskih vložkov Libra prejšnji mesec na avstralski televiziji začel oglaševati prvi TV-oglas, ki prikazuje menstrualno kri, je sprožil pravi pogrom ogorčenih gledalcev.  (RTV SLO)
Poučna lekcija, pa ne le za sedmošolce Poučna lekcija, pa ne le za sedmošolce
pred 4 urami in 4 minutami
Ustava v stripu, ki s šestdesetimi izbranimi členi kot stalna razstava domuje v parlamentu, se je za dva meseca in pol preselila v Peterokotni stolp Ljubljanskega gradu (Delo)
O'Brien novi Trumpov svetovalec za nacionalno varnost  O'Brien novi Trumpov svetovalec za nacionalno varnost
pred 4 urami in 4 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je za svojega novega svetovalca za nacionalno varnost imenoval Roberta O'Briena, ki je tako na položaju zamenjal Johna Boltona. Slednjega je Trump odpustil minuli teden.  (RTV SLO)
Informacijska pooblaščenka: KPK je podatke o honorarjih pridobil na sporen način Informacijska pooblaščenka: KPK je podatke o honorarjih pridobil na sporen način
pred 4 urami in 22 minutami
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je bila v tožbi nekdanje ministrice Stanke Setnikar Cankar zoper KPK zaslišana informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik. KPK naj bi po njenih besedah v postopku pridobivanja podatkov ravnal "absolutno narobe".  (RTV SLO)
Obračun za 1. mesto: Slovenija - Rusija 0:0 Obračun za 1. mesto: Slovenija - Rusija 0:0
pred 4 urami in 27 minutami
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Stožicah igra zadnjo tekmo predtekmovalne skupine C v Ljubljani. Gre za boj za prvo mesto v skupini.  (RTV SLO)
FOTO:Od srede do srede: O stanju socialne oskrbe FOTO:Od srede do srede: O stanju socialne oskrbe
pred 4 urami in 37 minutami
 (Delo)
Deseta sezona Hiše kulture Celje s sloganom Deset Deseta sezona Hiše kulture Celje s sloganom Deset
pred 4 urami in 58 minutami
V Hiši kulture Celje želijo meščanom tudi v svojem desetem letu delovanja ponujati kakovosten in raznolik umetniški program, odrskim umetnikom omogočiti drzno ustvarjanje, mladim pa odpreti pot v svet umetnosti.  (RTV SLO)