Novice (slovenščina)

'Rekli so nam, da je nevaren toliko kot kuhinjska sol. Zdaj umiramo za rakom'
pred 25 minutami
Roundup, v ZDA in širše izjemno priljubljen uničevalec plevela, v katerem je tudi nam dobro znani glifosat, je v ZDA znova na zatožni klopi. Kup tožb proti proizvajalcu je namreč po prisojeni milijardni odškodnini vse večji. Pri nas medtem z glifosatom ravno v teh dneh zatirajo plevel ob cestah, železniških progah in v kmetijstvu, nova pobuda pa zahteva njegovo takojšnjo prepoved. (24ur.com)
ZDA prestavile prepoved poslovanja s Huaweiem za 90 dni
pred 32 minutami
Administracija ameriškega predsednika Trumpa je za 90 dni preložila prepoved poslovanja s kitajskim Huaweiem. Dodajajo, da to ne spreminja Trumpove odločitve. Huawei in ameriški tehnološki velikan Google medtem iščeta rešitev za težave, ki jih imata zaradi prepovedi. (24ur.com)
Napadalec iz Christchurcha poleg umorov obtožen tudi terorizma Napadalec iz Christchurcha poleg umorov obtožen tudi terorizma
pred 37 minutami
Novozelandska policija je avstralskega državljana Brentona Tarranta, ki je marca v Christchurchu ubil 50 ljudi, poleg 51 umorov in 40 poskusov umora obtožila tudi terorističnega dejanja.  (RTV SLO)
Pred poslanci med drugim zakon o izbrisih v bankah Pred poslanci med drugim zakon o izbrisih v bankah
pred 53 minutami
Poslanci imajo na današnjem dnevnem redu obravnavo vladnega predloga zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, opravili pa bo tudi prvo branje predloga zakona o demografskem skladu, ki ga je vložil SDS.  (RTV SLO)
Ruski znanstveniki bi klonirali 42.000 let starega paleolitskega konja, nato pa še mamuta
pred 55 minutami
V ruski Jakutiji so v večnem ledu znanstveniki odkrili zaledenelo truplo paleolitskega konja po imenu Lena, v katerem so našli tudi kri. Sedaj upajo, da jim bo uspelo s kloniranjem oživiti to vrsto, čemur pa bi sledilo tudi kloniranje mamuta. (24ur.com)
Dars nad zmanjšanje zastojev na AC z omejevanjem hitrosti
pred 1 uro in 2 minutama
Dars načrtuje, kako zmanjšati zastoje na avtocestah z zniževanjem omejitve hitrosti na najbolj obremenjenih odsekih. Trenutno na štajerski, primorski in dolenjski vpadnici v Ljubljano postavljajo nove portale, prižgali naj bi jih hkrati, v nekaj mesecih. (24ur.com)
15 zanimivosti o seriji Igra prestolov
pred 1 uro in 4 minutami
Končala se je era za vse ljubitelje izjemno priljubljene televizijske serije Igra prestolov. Zaključila se je namreč zadnja sezona in s tem tudi obdobje prav posebne evforije, ki je že dolgo nismo videli. (24ur.com)
Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja
pred 1 uro in 29 minutami
Ren Žengfej, ustanovitelj kitajskega tehnološkega podjetja Huawei, je izjavil, da ZDA podcenujejo moč podjetja ter da je bil spor z Američani "v želji za osvojitev vrha sveta neizogiben".  (RTV SLO)
Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja
pred 1 uro in 29 minutami
Ren Žengfej, ustanovitelj kitajskega tehnološkega podjetja Huawei, je izjavil, da ZDA podcenujejo moč podjetja ter da bo spor z Američani "v želji po osvojitvi vrha sveta neizogiben".  (RTV SLO)
Če v nedeljo ne boste mogli na volišča, lahko svoj glas oddate že prej Če v nedeljo ne boste mogli na volišča, lahko svoj glas oddate že prej
pred 1 uro in 52 minutami
Do četrtka bo potekalo predčasno glasovanje na volitvah poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Volišča za predčasno glasovanje (teh je 59) bodo na sedežih okrajnih volilnih komisij odprta vsak dan med 7. in 19. uro.  (RTV SLO)