Novice (slovenščina)

Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu Pipistrelovo letalo z norveško ministrico na krovu "padlo z neba"
pred 1 uro in 18 minutami
Med uradno predstavitvijo električnega dvosedežnega letala družbe Pipistrel članom norveške vlade, je letalu odpovedal motor in je moralo zasilno pristati. Ne pilot ne ministrica za lokalno upravo in modernizacijo nista bila poškodovana.  (RTV SLO)
Brazilski pragozd, pljuča Zemlje, gori, kot še nikoli Brazilski pragozd, pljuča Zemlje, gori, kot še nikoli
pred 2 urama in 23 minutami
Brazilski pragozd je zaradi vse večjega izsekavanja, kar je v skladu z gospodarskimi smernicami predsednika Jaira Bolsonara, v primežu rekordnih požarov.  (RTV SLO)
FOTO:»Donava je bila tako čista, da smo jo lahko pili« FOTO:»Donava je bila tako čista, da smo jo lahko pili«
pred 3 urami in 2 minutama
Iskat jo grem z avtomobilom, nato pa ga pustiva na obrežju Donave in se naprej odpraviva peš, da mi razkaže svoj rojstni kraj Zemun (Delo)
Rešitev za pomanjkanje voznikov tovornjakov pred vrati Rešitev za pomanjkanje voznikov tovornjakov pred vrati
pred 3 urami in 2 minutama
Avtomatizirana vožnja tovornih vozil v konvoju bo prinesla prihranke pri gorivu, rešila pa bo tudi težavo s pomanjkanjem voznikov tovornjakov.  (RTV SLO)
Larry King se pri 85 letih ločuje od žene št. 7 Larry King se pri 85 letih ločuje od žene št. 7
pred 3 urami in 21 minutami
Legendarni televizijski voditelj Larry King se je (spet) odločil, da ne želi več biti poročen. Po 22 letih zakona je vložil zahtevek za ločitev od žene Shawn Southwick.  (RTV SLO)
Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami Ameriška vojska kmalu s pametnimi raketami
pred 3 urami in 23 minutami
Umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi pri ameriški vojski, (Računalniške novice)
Dijaki in študenti si lahko od danes priskrbijo vozovnice Dijaki in študenti si lahko od danes priskrbijo vozovnice
pred 3 urami in 39 minutami
Začenja se prodaja subvencioniranih enotnih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa za dijake in študente, ki bodo veljale za novo šolsko leto. Vlogo je mogoče izpolniti tako elektronsko kot ročno.  (RTV SLO)
"Razlogov za gospodarsko krizo ni, lahko pa jo izzove politika s Trumpom na čelu"
pred 3 urami in 55 minutami
"Če Nemčija samo kihne, posledično v Sloveniji z zamikom dobimo resen prehlad. Gospodarska kriza se bi slejkoprej preselila tudi v Slovenijo," je pojasnil ekonomist Maks Tajnikar, ki je prepričan, da smo ta hip na novo krizo "maksimalno pripravljeni".  (RTV SLO)
Italija dovolila izkrcanje 80 prebežnikov z ladje Open Arms Italija dovolila izkrcanje 80 prebežnikov z ladje Open Arms
pred 4 urami in 19 minutami
Nekaj pred polnočjo se je po 19 dneh na morju z reševalne ladje španske nevladne organizacije Open Arms na otok Lampeduso izkrcalo 80 prebežnikov, kar je odredil glavni italijanski tožilec Agrigenta Luigi Patronaggio.  (RTV SLO)
Prenos tudi moške kombinacije Prenos tudi moške kombinacije
pred 4 urami in 28 minutami
Svetovno prvenstvo v športnem plezanju se na Japonskem končuje z moško kombinacijo, kjer pa slovenski tekmovalci nimajo svojega predstavnika.  (RTV SLO)