Novice (slovenščina)

Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje
pred 48 minutami
Tokrat imamo odlično novico za vse, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov prisegate na klasičen ali pametni televizijski sprejemnik. Pri podjetju Samsung so namreč prejeli odločitev, da bodo združili obstoječo tehnologijo OLED s precej naprednejšo tehnologijo Quantum Dot (QD). To v praksi pomeni, da (Računalniške novice)
Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki
pred 56 minutami
Evropsko prvenstvo v spretnostni terenski vožnji za tovornjake je končno tudi v Sloveniji. V graben smo zavili in se pogovorili z aktualnim prvakom, ki nas je presenetil s podatkom, da zmaguje s tako rekoč serijskim tovornjakom.  (RTV SLO)
Starejšim moramo približati moderno tehnologijo Starejšim moramo približati moderno tehnologijo
pred 1 uro in 7 minutami
Predstavljajte si odraščanje in večino življenja brez interneta, pametnega telefona, pametne televizije in vsega pametnega, kar danes svet premore. Potem pa kar naenkrat razcvet tovrstne tehnologije in vi ste že v tretjem življenjskem obdobju. Zadeve vas ne zanimajo, morda se jih celo bojite ali pa (Računalniške novice)
Falling Walls Lab Ljubljana 2019
pred 2 urama in 7 minutami
Falling Walls Lab (FWL) je iz leta v leto bolj uveljavljen in obiskan dogodek, ki združuje prebojne inovativne ideje posameznikov. Falling Walls Lab Ljubljana tudi letos izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije. Na dogodku  se v […] (Tromba)
PRACE jesenska šola 2019 PRACE jesenska šola 2019 "Big data and HPC"
pred 2 urama in 7 minutami
Brez superračunalništva bi bilo razumevanje ključnih naravnih pojavov (vreme, kemijske reakcije), razumevanje obnašanja materialov v različnih pogojih, iskanje uporabnega znanja v velepodatkih in razvoj algoritmov umetne inteligence, nemogoče. Laboratorij LECAD iz Fakultete za strojništvo Univerze (Računalniške novice)
Uživajte v koncu poletja s Huaweiem Uživajte v koncu poletja s Huaweiem
pred 2 urama in 7 minutami
Huawei vabi, da konec poletja in začetek jeseni preživite ob dobri glasbi. Ob nakupu vrhunskega pametnega telefona namreč prejmete še Bluetooth zvočnik. (Računalniške novice)
Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva Nova številka revije: IT izobraževanja postajajo nepogrešljiva
pred 3 urami in 7 minutami
Danes vemo, da se izobraževanje posameznika nikoli ne zaključi. Predvsem pa je izobraževanje pomembno, če želimo ostati v stiku z aktualnimi novostmi in tako ostati zanimivi za delodajalce. Izobraževanju danes nekateri še vedno pripisu­jejo premalo pomena, dejstvo pa je, da je iz­redno pomembno za (Računalniške novice)
Huawei pripravlja zamenjavo za Google Maps Huawei pripravlja zamenjavo za Google Maps
pred 3 urami in 14 minutami
Sredi avgusta bi v Združenih državah Amerike morala začeti veljati prepoved trgovanja z izdelki kitajskega podjetja Huawei, vendar je ameriško ministrstvo za trgovino prehodno obdobje v zadnjem trenutku podaljšalo za nadaljnjih 90 dni, in sicer do 17. novembra. Kljub temu to podjetju Huiawei ne uliva (Računalniške novice)
Kilometrina poslancem kar na Kilometrina poslancem kar na "lepe oči"?
pred 4 urami in 57 minutami
Veljavna zakonodaja ne določa izjem pri evidenci delovne prisotnosti (Delo)
FOTO:Spoštujemo naravo, a tudi elektriko potrebujemo FOTO:Spoštujemo naravo, a tudi elektriko potrebujemo
pred 5 urami in 7 minutami
Posavje – »Lovim samo velike ribe,« je rekel Viki Košar, sevniški ribič, tačas ko je pod hidroelektrarno (HE) Blanca pridno namakal trnek v Savo (Delo)