Novice (slovenščina)

Vsak tretji trepeta, da bo zaradi posledic epidemije izgubil zaposlitev Vsak tretji trepeta, da bo zaradi posledic epidemije izgubil zaposlitev
pred 37 minutami
Zaradi posledic pandemije koronavirusa se za zaposlitev najbolj bojijo prebivalci podravske regije, ljudje s poklicno šolo in fizični delavci, kaže anketa Mediane in Dela. (Delo)
V zraku je drugače V zraku je drugače
pred 41 minutami
Dokumentarni film Strast do letenja ponuja portrete štirih osebnosti, štiri zgodbe, štiri strani neba in postavlja v ospredje eno skupno lastnost: vsak od portretiranih bi naredil skoraj vse, da bi lahko bil čim več v zraku. (Delo)
FOTO:Fotografije dneva (26. 5.) FOTO:Fotografije dneva (26. 5.)
pred 47 minutami
V uredništvu Dela.si smo za vas pripravili najbolj zanimive in povedne fotografije iz sveta v zadnjih 24 urah. (Delo)
V juniju začetek treningov v NHL-u V juniju začetek treningov v NHL-u
pred 51 minutami
Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL želi v začetku junija omogočiti trening igralcev v manjših skupinah in s tem narediti prvi korak k nadaljevanju sezone, ki jo je prekinila pandemija novega koronavirusa.  (RTV SLO)
FOTO:»Večina otrok bo epidemijo prestala brez trajnih psiholoških posledic« FOTO:»Večina otrok bo epidemijo prestala brez trajnih psiholoških posledic«
pred 1 uro in 1 minuto
Da je izobraževanje na daljavo že terjalo davek, so v strokovnem mnenju zapisali psihologi Društva psihologov Slovenije, dr. Kristijan Musek Lešnik pa pravi, da so otroci lahko izredno odporni. (Delo)
Armstrong: Eddyja Mercxa sem prosil, da me predstavi dr. Ferrariju Armstrong: Eddyja Mercxa sem prosil, da me predstavi dr. Ferrariju
pred 1 uro in 7 minutami
"Povedal sem na tisoče laži. Bil sem prepričljiv. Lagal sem vam pred očmi," se predstavlja Lance Armstrong v najnovejšem dokumentarcu, kjer predstavlja svojo plat resnice o dopingu, 7 zmagah na Touru in padcu iz vloge ameriškega heroja v sovražnika št. 1.  (RTV SLO)
Njena draga Zaza Njena draga Zaza
pred 1 uro in 8 minutami
Jeseni bo v Franciji izšel avtobiografski roman Simone de Beauvoir, ki je dolgo veljal za izgubljenega (Delo)
doc. dr. sc. Matevž Harlander, dr. med., pulmolog
pred 1 uro in 29 minutami
Epidemija, povzročena z virusom SARS-Cov-2, ki je dobila razsežnosti pandemije, je po prvih mesecih soočanja z množico obolelih in mnogih, za katere je bila bolezen usodna, združila svetovno znanstveno skupnost v iskanju načinov in metod, kako ukrepati. Univerze, inštituti, laboratoriji po vsem svetu so natančno preiskovali virus in način, kako napade celice v organizmu, kjer […] (Tromba)
FOTO:Tekaški trener Urban Praprotnik: »Čas je za butične oblike športne rekreacije« FOTO:Tekaški trener Urban Praprotnik: »Čas je za butične oblike športne rekreacije«
pred 1 uro in 52 minutami
Ustanovitelj društva Urbani tekači je iz samoizolacije s spletnimi treningi dosegel več ljudi, kot bi jih v živo. (Delo)
Hrana za dušo in ustvarjalce Hrana za dušo in ustvarjalce
pred 2 urama in 10 minutami
Ekipa festivala Jazz 'ma mlade se je odločila, da bodo glasbenikom tudi v času pandemije omogočili nastopanje in zaslužek. V sodelovanju s 17 mladimi glasbeniki so izdali posebno vinilsko ploščo z naslovom Stereo Isolation.  (RTV SLO)