Novice (slovenščina)

Kdo so orli iz Razgrada, ki stojijo na poti Mariboru do evropske jeseni? Kdo so orli iz Razgrada, ki stojijo na poti Mariboru do evropske jeseni?
pred 33 minutami
"Najbolje bi bilo, če bi že doma odločili potnika v Evropsko ligo. Igralci ne smejo biti napeti, ampak mirni in samozavestni ter izpolnjevati naloge, o katerih smo se dogovorili," je pred drevišnjo tekmo proti Mariboru dejal trener Ludogorca Stojčo Stoev.  (RTV SLO)
Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo
pred 50 minutami
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je govoril z danskim zunanjim ministrom Jeppejem Kofodom in pohvalil sodelovanje z "ameriško zaveznico".  (RTV SLO)
Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje
pred 1 uro in 19 minutami
Tokrat imamo odlično novico za vse, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov prisegate na klasičen ali pametni televizijski sprejemnik. Pri podjetju Samsung so namreč prejeli odločitev, da bodo združili obstoječo tehnologijo OLED s precej naprednejšo tehnologijo Quantum Dot (QD). To v praksi pomeni, da (Računalniške novice)
Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki
pred 1 uro in 27 minutami
Evropsko prvenstvo v spretnostni terenski vožnji za tovornjake je končno tudi v Sloveniji. V graben smo zavili in se pogovorili z aktualnim prvakom, ki nas je presenetil s podatkom, da zmaguje s tako rekoč serijskim tovornjakom.  (RTV SLO)
Požar na Cerju še naprej gasijo helikopterji Požar na Cerju še naprej gasijo helikopterji
pred 1 uro in 29 minutami
Več kot 200 gasilcem je preko noči uspelo ogenj na goriškem Krasu omejiti in lokalizirati, ni pa še povsem pod nadzorom. Pri gašenju ponovno pomagajo helikopterji, italijanski je že prispel in začel gasiti, pridružil se mu bo vsaj še en slovenski.  (RTV SLO)
WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje
pred 1 uro in 37 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da raven mikroplastičnih delcev v pitni vodi ni razlog za zaskrbljenost.  (RTV SLO)
Starejšim moramo približati moderno tehnologijo Starejšim moramo približati moderno tehnologijo
pred 1 uro in 38 minutami
Predstavljajte si odraščanje in večino življenja brez interneta, pametnega telefona, pametne televizije in vsega pametnega, kar danes svet premore. Potem pa kar naenkrat razcvet tovrstne tehnologije in vi ste že v tretjem življenjskem obdobju. Zadeve vas ne zanimajo, morda se jih celo bojite ali pa (Računalniške novice)
Luka Zahović v Prvi ligi zapravil več 11-m, kot jih je izkoristil Luka Zahović v Prvi ligi zapravil več 11-m, kot jih je izkoristil
pred 1 uro in 52 minutami
Luka Zahović je na zadnji tekmi državnega prvenstva pri izvajanju 11-metrovke uporabil panenko, kar pa se ni izteklo po njegovih željah.  (RTV SLO)
V Brežicah v prometni nesreči umrl 19-letni voznik V Brežicah v prometni nesreči umrl 19-letni voznik
pred 2 urama in 18 minutami
V sredo ob 23. 25 se je v bližini naselja Župelevec v občini Brežice zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 19-letni voznik osebnega avtomobila, so sporočili policisti.  (RTV SLO)
Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket "v Romuniji in na Poljskem"
pred 2 urama in 20 minutami
Rusija in Kitajska sta zahtevali, da se Varnostni svet Združenih narodov v četrtek sestane zaradi "izjav ameriških uradnikov o načrtih za razvoj in nameščanje raket srednjega dosega".  (RTV SLO)