Novice (slovenščina)

Gospodična v (pre)tesnih kopalkah ni zmedla Norvežana (VIDEO) Gospodična v (pre)tesnih kopalkah ni zmedla Norvežana (VIDEO)
pred 5 urami in 46 minutami
Henrik Kristoffersen še četrtič zmagal v Schladmingu, Štefan Hadalin slalom končal na 25. mestu. (Delo)
Trije novi primeri koronavirusa na Bavarskem Trije novi primeri koronavirusa na Bavarskem
pred 6 urami in 3 minutami
Po tem, ko so Nemci potrdili okužbo pri 33-letniku je zdaj znano še, da so zboleli tudi trije njegovi sodelavci. (Delo)
Han: »Šarec je Janši omogočil, da lahko vlada in zmaga na naslednjih volitvah«
pred 6 urami in 6 minutami
V SD vidijo kot najboljšo možnost po odstopu premierja Marjana Šarca predčasne volitve. "Iskreno mislim, da je v takšnem primeru najbolj čista varianta, da gremo čim prej na predčasne volitve in da dobi Slovenija operativno vlado," je povedal vodja poslancev SD Matjaž Han. Zaradi Šarčevih izjav je še 15. januarja mislil, da padca vlade ne bo.preberite več »  (Mladina)
Iz Hrvaške zaradi poveličevanja ustašev izgnali kitajskega državljana
pred 6 urami in 6 minutami
Sodišče v Imotskem na Hrvaškem je kaznovalo 44-letnega kitajskega državljana Sze Yat Lunga z 800 kunami (108 evri) kazni in izgonom iz države zaradi poveličevanja ustašev in Neodvisne države Hrvaške (NDH), poročajo hrvaški mediji. Sze Yat Lung je minulo nedeljo v enem od gostinskih lokalov v Imotskem pel ustaške pesmi.preberite več »  (Mladina)
»V prihodnje ne sodelujemo več pri nobeni komemoraciji leve ali desne opcije«
pred 6 urami in 6 minutami
"O politiki je vse povedal že Ivan Cankar in k temu nimam kaj dodati. Takrat, ko smo še igrali na predvolilnih shodih strank, je bilo čutiti le predvolilni boj za oblast, vse je bilo precej strpno, spoštljivo do nasprotij, bil je pošten boj za oblast. Kar danes spremljamo, pa ni podobno politiki, in odločili smo se, da v prihodnje kot bend ne sodelujemo pri nobeni komemoraciji ...preberite več »  (Mladina)
Šarec in direktorji o rešitvah za bolnišnice Šarec in direktorji o rešitvah za bolnišnice
pred 7 urami in 35 minutami
Sestanek: Konstruktiven pogovor s predsednikom vlade v odstopu (Delo)
Kristoffersen nasledil Hirscherja v Schladmingu Kristoffersen nasledil Hirscherja v Schladmingu
pred 8 urami in 5 minutami
 (Večer)
Kažejo se obrisi 70. Berlinala: nekaj novosti za jubilejno izvedbo festivala Kažejo se obrisi 70. Berlinala: nekaj novosti za jubilejno izvedbo festivala
pred 8 urami in 10 minutami
Ne le novo vodstvo, temveč tudi nove lokacije bodo med drugim zaznamovale 70. mednarodni filmski festival v Berlinu, ki bo glede na napovedi v znamenju obilice svežih idej, hkrati pa se bo poklonil izjemnim imenom filma, kot je igralka Helen Mirren.  (RTV SLO)
Območje med Jamajko in Kubo stresel potres z močjo 7,7 Območje med Jamajko in Kubo stresel potres z močjo 7,7
pred 8 urami in 33 minutami
Območje v morju južno od Kube je stresel močan potres z močjo 7,7. Oblasti na Kubi, Jamajki in Kajmanskih otokih so izdale opozorilo pred cunamijem, ki pa so ga kmalu preklicale.  (RTV SLO)