Novice (slovenščina)

»Delamo svetovno primerljivo znanost« »Delamo svetovno primerljivo znanost«
pred 1 uro in 55 minutami
Najvišje nagrade za znanstvenike: Podelili dve Zoisovi nagradi za življenjsko delo in tri za vrhunske dosežke ter šest priznanj (Delo)
Zmuzljivi ukrajinski »quid pro quo«  Donalda Trumpa Zmuzljivi ukrajinski »quid pro quo«  Donalda Trumpa
pred 2 urama in 6 minutami
Še brez soglasnega ameriškega »eureka!« v preiskavi razrešitve republikanskega predsednika (Delo)
Brez igralca, ki lahko vodi žogo in jo varno poda, ne bo želenega rezultata Brez igralca, ki lahko vodi žogo in jo varno poda, ne bo želenega rezultata
pred 2 urama in 15 minutami
Navkljub začetnemu optimizmu, ki ga je ob vrnitvi na selektorsko mesto prinesel Matjaž Kek, tokratne kvalifikacije niso ponudile nič novega. Če pogledamo obdobje od Južne Afrike naprej, je bila to že večkrat videna zgodba.  (RTV SLO)
Novo in sveže bo v ospredju letošnjih Grammyjev Novo in sveže bo v ospredju letošnjih Grammyjev
pred 2 urama in 17 minutami
Znane so nominacije za letošnje Grammyje, najprestižnejše nagrade na področju popularne glasbe. Letošnji Grammyji bodo očitno v znamenju mladih in prihajajočih avtorjev, ki so pobrali večino nominacij v glavnih kategorijah.  (RTV SLO)
Gregor Božič Gregor Božič
pred 2 urama in 30 minutami
Okoliščine so tiste, ki človeka privedejo do cinizma, zagrenjenosti. V filmu se zdi, da so takšni odnosi na provinci osebne narave, v resnici pa gre za težave sistema, širše ureditve.  (RTV SLO)
Matevž Krivic: Slabo premišljene navedbe prof. Toplaka Matevž Krivic: Slabo premišljene navedbe prof. Toplaka
pred 2 urama in 41 minutami
Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic še drugič odgovarja prof. dr. Juriju Toplaku glede pravice poslancev, da oblast označijo za mafijo (Delo)
Nagradi za Hokejsko bralno postavo in Digitalno=realno=normalno Nagradi za Hokejsko bralno postavo in Digitalno=realno=normalno
pred 2 urama in 51 minutami
Med 18. in 22. novembrom je čas za tokratni teden splošnih knjižnic, v okviru katerega so podelili priznanji za najboljše letošnje projekte splošnih knjižnic, ki sta šli Mariborski knjižnici in Knjižnici dr. Toneta Pretnarja iz Tržiča.  (RTV SLO)
Celjani prek Trebanjcev do enajste zmage v sezoni Celjani prek Trebanjcev do enajste zmage v sezoni
pred 3 urami in 3 minutami
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu Lige NLB premagali trebanjski Trimo s 30:22.  (RTV SLO)
V delovni nesreči v Luki Koper umrl delavec pogodbenega podjetja V delovni nesreči v Luki Koper umrl delavec pogodbenega podjetja
pred 3 urami in 6 minutami
V koprskem pristanišču se je okoli 16. ure zgodila delovna nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečil zaposleni pri zunanjem pogodbenem podjetju, so sporočili iz Luke Koper.  (RTV SLO)
Ana Roš ambasadorka Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem Ana Roš ambasadorka Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem
pred 3 urami in 7 minutami
Naziv ji je v okviru današnje predstavitve Slovenije Madridčanom podelil generalni sekretar krovne Svetovne turistične organizacije Zurab Pololikašvili. (Delo)