Novice (slovenščina)

Trojna japonska zmaga, Bartol 18. Trojna japonska zmaga, Bartol 18.
pred 2 urama in 32 minutami
Japonec Rjoju Kobajaši je na svoji prvi tekmi v letošnji poletni veliki nagradi v smučarskih skokih, ki je bila skupno jubilejna dvestota v zgodovini, v Hakubi slavil zmago.  (RTV SLO)
V Moderni galeriji začetek mednarodne poletne šole V Moderni galeriji začetek mednarodne poletne šole
pred 2 urama in 50 minutami
S predavanjem umetnika Antona Vidokleja, ki mu bo sledila projekcija njegove Kozmične trilogije, se bo drevi v avditoriju Moderne galerije začela mednarodna poletna šola.  (RTV SLO)
"Šarčeva podpora drugemu bloku NEK-a je preuranjena"
pred 2 urama in 54 minutami
Šarčeva podpora izgradnji drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško zbuja mešane občutke. Nekateri okoljevarstveniki opozarjajo, da gre za izredno drag projekt v štirikratni vrednosti Teša 6.  (RTV SLO)
Restavratorji rešujejo slavno upodobitev suženjstva Restavratorji rešujejo slavno upodobitev suženjstva
pred 3 urami in 2 minutama
23. avgusta unesco obeležuje mednarodni dan spomina na trgovino s sužnji in njeno abolicijo. In prav v tem času se britanski restavratorji trudijo rešiti sliko klečečega sužnja, ki bi jo radi razstavili v pristaniškem mestu Liverpool.  (RTV SLO)
Po zasedbi The Rolling Stones Nasa poimenovala kamen na Marsu Po zasedbi The Rolling Stones Nasa poimenovala kamen na Marsu
pred 3 urami in 5 minutami
Po pestri karieri zasedbe The Rolling Stones so zdaj dočakali še en mejnik, saj je Nasa po njih poimenovala enega izmed kamnov na Marsu.  (RTV SLO)
Sanches iz Bayerna v Lille; Napoli podrl klubski rekord Sanches iz Bayerna v Lille; Napoli podrl klubski rekord
pred 3 urami in 33 minutami
Nemški nogometni velikan Bayern in francoski podprvak Lille naj bi se že dogovorila za prestop Renata Sanchesa v Francijo, poročajo mediji v Nemčiji in Franciji.  (RTV SLO)