Novice (slovenščina)

Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo Pompeo miri Dance po Trumpovi avanturi z Grenlandijo
pred 25 minutami
Ameriški državni sekretar Mike Pompeo je govoril z danskim zunanjim ministrom Jeppejem Kofodom in pohvalil sodelovanje z "ameriško zaveznico".  (RTV SLO)
Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje Samsung napovedal cenejše in kakovostnejše televizorje
pred 54 minutami
Tokrat imamo odlično novico za vse, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov prisegate na klasičen ali pametni televizijski sprejemnik. Pri podjetju Samsung so namreč prejeli odločitev, da bodo združili obstoječo tehnologijo OLED s precej naprednejšo tehnologijo Quantum Dot (QD). To v praksi pomeni, da (Računalniške novice)
Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki Vojaški poligon v Pivki so zasedli tovornjaki
pred 1 uro in 2 minutama
Evropsko prvenstvo v spretnostni terenski vožnji za tovornjake je končno tudi v Sloveniji. V graben smo zavili in se pogovorili z aktualnim prvakom, ki nas je presenetil s podatkom, da zmaguje s tako rekoč serijskim tovornjakom.  (RTV SLO)
WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje WHO: Mikroplastika v vodi predstavlja le nizko tveganje za zdravje
pred 1 uro in 11 minutami
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da raven mikroplastičnih delcev v pitni vodi ni razlog za zaskrbljenost.  (RTV SLO)
Starejšim moramo približati moderno tehnologijo Starejšim moramo približati moderno tehnologijo
pred 1 uro in 13 minutami
Predstavljajte si odraščanje in večino življenja brez interneta, pametnega telefona, pametne televizije in vsega pametnega, kar danes svet premore. Potem pa kar naenkrat razcvet tovrstne tehnologije in vi ste že v tretjem življenjskem obdobju. Zadeve vas ne zanimajo, morda se jih celo bojite ali pa (Računalniške novice)
Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket Rusija bi odgovorila na ameriško nameščanje raket "v Romuniji in na Poljskem"
pred 1 uro in 55 minutami
Rusija in Kitajska sta zahtevali, da se Varnostni svet Združenih narodov v četrtek sestane zaradi "izjav ameriških uradnikov o načrtih za razvoj in nameščanje raket srednjega dosega".  (RTV SLO)
Falling Walls Lab Ljubljana 2019
pred 2 urama in 12 minutami
Falling Walls Lab (FWL) je iz leta v leto bolj uveljavljen in obiskan dogodek, ki združuje prebojne inovativne ideje posameznikov. Falling Walls Lab Ljubljana tudi letos izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije. Na dogodku  se v […] (Tromba)
PRACE jesenska šola 2019 PRACE jesenska šola 2019 "Big data and HPC"
pred 2 urama in 13 minutami
Brez superračunalništva bi bilo razumevanje ključnih naravnih pojavov (vreme, kemijske reakcije), razumevanje obnašanja materialov v različnih pogojih, iskanje uporabnega znanja v velepodatkih in razvoj algoritmov umetne inteligence, nemogoče. Laboratorij LECAD iz Fakultete za strojništvo Univerze (Računalniške novice)
Uživajte v koncu poletja s Huaweiem Uživajte v koncu poletja s Huaweiem
pred 2 urama in 13 minutami
Huawei vabi, da konec poletja in začetek jeseni preživite ob dobri glasbi. Ob nakupu vrhunskega pametnega telefona namreč prejmete še Bluetooth zvočnik. (Računalniške novice)
Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?! Boj za državne milijarde: Božič odhaja jezen in poparjen, prihodnji teden pa na čelo Darsa, pozor - Cvetka Selšek?!
pred 2 urama in 14 minutami
Ob včerajšnjem imenovanju Gabrijela Škofa za novega predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga (vir) je (ne)pričakovano odstopil član uprave Andrej Božič, sprva predviden, da bo on postal - šef uprave SDH. Toda Božič, čigar padec smo na tem portalu prvič predvideli in napovedali že marca letos (vir: Kdo so tisti trije, ki pri Šarcu odločajo o kadrovskih zadevah?!), odhaja jezen in poparjen. Ko je prihajal na SDH kot kader Liste Marjana Šarca, si je v duhu lastnih značajskih predstav o svojih menedžerskih sposobnostih obetal, da bo sam vodil državne milijarde ter odločal o nadzornih svetih in upravah državnih podjetij, je pa naivno pozabil, da pravzaprav odhaja v politiko, kjer so pravila igre popolnoma drugačna. Zdaj pa Andrej Božič razlaga, da odhaja zato, ker njemu neki tipi iz politike, ki ne premorejo niti srednješolske izobrazbe, že ne bodo govorili, koga naj kam nastavi in kako se vodijo velike firme. PRIHODNJI TEDEN POLEG TELEKOMA TUDI DARS Na čelo nadzornega sveta Darsa (Požareport)