Novice (slovenščina)

Stanovanjski sklad bo s posojilom CEB zgradil 800 stanovanj Stanovanjski sklad bo s posojilom CEB zgradil 800 stanovanj
pred 2 urama in 26 minutami
Stanovanjski sklad je pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB) zaključil postopke za 50 milijonov evrov posojila, ki ga bo namenil gradnji okoli 600 najemnih stanovanj v dveh projektih v Ljubljani in okoli 200 v enem projektu v Mariboru.  (RTV SLO)
Evropska liga: Eintracht - Benfica (postavi) Evropska liga: Eintracht - Benfica (postavi)
pred 2 urama in 26 minutami
V Evropski ligi so na sporedu povratne tekme četrtfinala. Zelo napeto bo v Frankfurtu, kjer bo Eintracht lovil dva zadetka zaostanka s prve tekme proti Benfici. Prenos bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.  (RTV SLO)
Med Slovenci kar nekaj Med Slovenci kar nekaj "velikonočnih priimkov"
pred 2 urama in 46 minutami
S hrenom in pirhi se povprečen posameznik sreča skorajda izključno med velikonočnimi prazniki. A v Sloveniji je kar nekaj takih prebivalcev, ki jih te jedi spremljajo skozi vse leto . . .  (RTV SLO)
Karikatura dneva Karikatura dneva
pred 3 urami in 5 minutami
Karikatura se nanaša na uredniški komentar: (Finance)
 Papež na veliki četrtek umil noge 12 zapornikom Papež na veliki četrtek umil noge 12 zapornikom
pred 3 urami in 13 minutami
Papež Frančišek je na veliki četrtek v zaporu v kraju Velletri 50 kilometrov južno od Rima opravil obred umivanja nog 12 zapornikom ter tako obudil spomin na Jezusov izraz ponižnosti do apostolov.  (RTV SLO)
Vrnitev Slivnika; Koštomaj v moški ekipi za hitre discipline Vrnitev Slivnika; Koštomaj v moški ekipi za hitre discipline
pred 3 urami in 22 minutami
Znano je, s katerimi glavnimi trenerji bodo slovenski alpski smučarji krenili v novo sezono. Največ sprememb bo v ženski reprezentanci.  (RTV SLO)
Celjske košarkarice dobile uvodno finalno tekmo Celjske košarkarice dobile uvodno finalno tekmo
pred 3 urami in 31 minutami
Košarkarice Cinkarne Celje so na prvi finalni tekmi premagale kranjski Triglav s 73:57. Ekipi igrata na tri zmage.  (RTV SLO)
Ko CEO v nekaj dneh zasluži mesečno plačo zaposlenega Ko CEO v nekaj dneh zasluži mesečno plačo zaposlenega
pred 3 urami in 51 minutami
Če podjetje posluje dobro, torej rastejo prihodki in dobiček, podjetje se razvija in zaposluje, potem ni razloga, da za dobro opravljeno delo ne nagradi menedžerjev, ki so pripeljali do tega uspeha. (Finance)
Grški parlament poziva Nemčijo k plačilu vojne odškodnine Grški parlament poziva Nemčijo k plačilu vojne odškodnine
pred 3 urami in 51 minutami
Grški parlament je v sredo sprejel prvi korak za začetek diplomatskega pritiska na Nemčijo, od katere Grčija zahteva odškodnino za vojne zločine med nacistično okupacijo. Nemška vlada zavrača plačilo in odgovarja, da je bilo vprašanje že ustrezno rešeno.  (RTV SLO)
Lestvica: za koliko so lani zrasle plače šefom borznih družb? Lestvica: za koliko so lani zrasle plače šefom borznih družb?
pred 4 urami in 10 minutami
Prejemki šefa Krke Jožeta Colariča so lani prvič presegli milijon evrov bruto, kar je 11-odstotna rast glede na leto prej, a Colarič ni na vrhu lestvice šefov, ki so jim plače lani najbolj zrasle  (Finance)