Novice (slovenščina)

Častna omemba za Emo Kugler na največjem argentinskem filmskem festivalu Častna omemba za Emo Kugler na največjem argentinskem filmskem festivalu
pred 11 minutami
Umetnica Ema Kugler je za svoj peti celovečerni igrani film Človek s senco prejela častno omembo (Honorable Mention Award) 4. mednarodnega filmskega festivala v Buenos Airesu.  (RTV SLO)
Katedrale Notre-Dame ne bodo arhitekturno posodobili, je odločil Macron Katedrale Notre-Dame ne bodo arhitekturno posodobili, je odločil Macron
pred 30 minutami
Francoski predsednik Emmanuel Macron opušča načrte, da bi v požaru poškodovano pariško gotsko katedralo Notre-Dame, obnovili v sodobnem slogu.  (RTV SLO)
Maja je blagovna menjava upadla manj kot aprila Maja je blagovna menjava upadla manj kot aprila
pred 32 minutami
Slovenija je maja izvozila za 2,38 milijarde evrov blaga, kar je 19,8 odstotka manj kot maja lani. Vrednost uvoza se je zmanjšala za 22,4 odstotka na 2,21 milijarde evrov.  (RTV SLO)
Zvezdnik Moderne družine in njegov mož dočakala sina Zvezdnik Moderne družine in njegov mož dočakala sina
pred 1 uro in 41 minutami
Le nekaj tednov po zaključku serije Moderna družina se je eden njenih osrednjih zvezdnikov, Jesse Tyler Ferguson, znašel v novi vlogi: s partnerjem sta se namreč razveselila sina.  (RTV SLO)
Skoraj polovica Oklahome razglašena za rezervat staroselcev Skoraj polovica Oklahome razglašena za rezervat staroselcev
pred 2 urama in 9 minutami
Ameriško vrhovno sodišče je v četrtek razsodilo, da je polovica zvezne države Oklahome rezervat staroselcev. Sodišče je tudi razveljavilo obsodbo zaradi posilstva, ker so krivca zanj preganjali po zakonu države Oklahome.  (RTV SLO)
Ob prvi obletnici odprtja hoške Magne nekaj delavcev že začasno v Gradcu Ob prvi obletnici odprtja hoške Magne nekaj delavcev že začasno v Gradcu
pred 2 urama in 44 minutami
Avstrijska Magna Steyr je pred letom dni v Hočah uradno zagnala svojo prvo tovarno v Sloveniji, v kateri za zdaj deluje lakirnica. Pravzaprav trenutno zaradi pandemije ne, zato so večini od okoli 200 zaposlenih začasno delo ponudili v Gradcu.  (RTV SLO)
Ringo Starr osemdeset let Ringo Starr osemdeset let
pred 2 urama in 58 minutami
Znameniti bobnar in pevec skupine Beatles praznoval s prijatleji na daljavo. (Delo)
Rekordno število novih okužb v ZDA Rekordno število novih okužb v ZDA
pred 2 urama in 59 minutami
V članku povzemamo relevantne informacije o obvladovanju bolezni covid-19. (Delo)
FOTO:Tabor iz šampionske bitke izločil Maribor, ta lahko še Celje FOTO:Tabor iz šampionske bitke izločil Maribor, ta lahko še Celje
pred 3 urami in 2 minutama
Po porazu vijoličnih je Olimpijin edini resni tekmec ostalo Celje. Do nedelje in štajerskega derbija v Ljudskem vrtu? (Delo)
Po spodrsljaju Interja gre Atalanta v Torino s tretjega mesta Po spodrsljaju Interja gre Atalanta v Torino s tretjega mesta
pred 3 urami in 6 minutami
Moštvo Josipa Iličića je v letošnjih osemnajstih tekmah izgubilo le eno tekmo in dvakrat igralo neodločeno. Jutri derbi z Juventusom. (Delo)