Novice (slovenščina)

'Rekli so nam, da je nevaren toliko kot kuhinjska sol. Zdaj umiramo za rakom'
pred 1 uro in 6 minutami
Roundup, v ZDA in širše izjemno priljubljen uničevalec plevela, v katerem je tudi nam dobro znani glifosat, je v ZDA znova na zatožni klopi. Kup tožb proti proizvajalcu je namreč po prisojeni milijardni odškodnini vse večji. Pri nas medtem z glifosatom ravno v teh dneh zatirajo plevel ob cestah, železniških progah in v kmetijstvu, nova pobuda pa zahteva njegovo takojšnjo prepoved. (24ur.com)
ZDA prestavile prepoved poslovanja s Huaweiem za 90 dni
pred 1 uro in 13 minutami
Administracija ameriškega predsednika Trumpa je za 90 dni preložila prepoved poslovanja s kitajskim Huaweiem. Dodajajo, da to ne spreminja Trumpove odločitve. Huawei in ameriški tehnološki velikan Google medtem iščeta rešitev za težave, ki jih imata zaradi prepovedi. (24ur.com)
Napadalec iz Christchurcha poleg umorov obtožen tudi terorizma Napadalec iz Christchurcha poleg umorov obtožen tudi terorizma
pred 1 uro in 18 minutami
Novozelandska policija je avstralskega državljana Brentona Tarranta, ki je marca v Christchurchu ubil 50 ljudi, poleg 51 umorov in 40 poskusov umora obtožila tudi terorističnega dejanja.  (RTV SLO)
Prvaki pometli s Portlandom za peti zaporedni veliki finale Prvaki pometli s Portlandom za peti zaporedni veliki finale
pred 1 uro in 26 minutami
Dinastija Golden State se je vpisala ob bok šampionski zasedbi Boston Celtics. Warriorsi so namreč na 4. tekmi finala Zahoda nadoknadili 17 točk zaostanka in s 119:117 še četrtič premagali Portland za uvrstitev v peti zaporedni veliki finale Lige NBA.  (RTV SLO)
Pred poslanci med drugim zakon o izbrisih v bankah Pred poslanci med drugim zakon o izbrisih v bankah
pred 1 uro in 34 minutami
Poslanci imajo na današnjem dnevnem redu obravnavo vladnega predloga zakona o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank, opravili pa bo tudi prvo branje predloga zakona o demografskem skladu, ki ga je vložil SDS.  (RTV SLO)
Ruski znanstveniki bi klonirali 42.000 let starega paleolitskega konja, nato pa še mamuta
pred 1 uro in 36 minutami
V ruski Jakutiji so v večnem ledu znanstveniki odkrili zaledenelo truplo paleolitskega konja po imenu Lena, v katerem so našli tudi kri. Sedaj upajo, da jim bo uspelo s kloniranjem oživiti to vrsto, čemur pa bi sledilo tudi kloniranje mamuta. (24ur.com)
Dars nad zmanjšanje zastojev na AC z omejevanjem hitrosti
pred 1 uro in 44 minutami
Dars načrtuje, kako zmanjšati zastoje na avtocestah z zniževanjem omejitve hitrosti na najbolj obremenjenih odsekih. Trenutno na štajerski, primorski in dolenjski vpadnici v Ljubljano postavljajo nove portale, prižgali naj bi jih hkrati, v nekaj mesecih. (24ur.com)
Prve fotografije iPhona 11? Pa druge in tretje ... Prve fotografije iPhona 11? Pa druge in tretje ...
pred 1 uro in 45 minutami
Zelo kmalu bi morali izvedeti, kdaj bo Samsung končno poslal na trg svoj prvi pametni telefon z upogljivim ekranom, Galaxy Fold. Uraden izid telefona je bil napovedan že za prejšnji mesec, vendar poleg tega, da se kritiki nikakor ne morejo sprijazniti z dizajnom naprave, tudi strojna in programska (Računalniške novice)
5 načinov, kako umetna inteligenca spreminja naš odnos do denarja 5 načinov, kako umetna inteligenca spreminja naš odnos do denarja
pred 1 uro in 45 minutami
Finance in načini plačevanja so prehodili dolgo pot, od čisto primitivne menjave blaga, do mobilnega bančništva. Finančna industrija se je razvila skupaj s tehnologijo, svoje pa so dodali še novi načini tiskanja, komunikacije, računalniki in še nekaj komponent bi lahko našteli. Obstaja kar nekaj (Računalniške novice)
15 zanimivosti o seriji Igra prestolov
pred 1 uro in 45 minutami
Končala se je era za vse ljubitelje izjemno priljubljene televizijske serije Igra prestolov. Zaključila se je namreč zadnja sezona in s tem tudi obdobje prav posebne evforije, ki je že dolgo nismo videli. (24ur.com)