Novice (slovenščina)

Kilometrina poslancem kar na Kilometrina poslancem kar na "lepe oči"?
pred 4 urami in 38 minutami
Veljavna zakonodaja ne določa izjem pri evidenci delovne prisotnosti (Delo)
FOTO:Spoštujemo naravo, a tudi elektriko potrebujemo FOTO:Spoštujemo naravo, a tudi elektriko potrebujemo
pred 4 urami in 48 minutami
Posavje – »Lovim samo velike ribe,« je rekel Viki Košar, sevniški ribič, tačas ko je pod hidroelektrarno (HE) Blanca pridno namakal trnek v Savo (Delo)
Gostinci morajo zbirati odpadno jedilno olje Gostinci morajo zbirati odpadno jedilno olje
pred 4 urami in 48 minutami
Odpadna jedilna olja in masti iz gostinstva je prepovedano mešati z drugimi odpadki, prepovedano jih je odvajati v javno kanalizacijo, male komunalne čistilne naprave, greznice, nepretočne greznice ali neposredno v vode (Delo)
Kako smo iz države naredili lupino?
pred 8 urami in 48 minutami
JUTRI izide NOVA Mladina! To je njena naslovnica, zakrivil jo je Uroš Abram. KAKO SMO IZ DRŽAVE NAREDILI LUPINO? Nihče nam ne bi mogel vzeti ne bank, ne letališča, ne letalske družbe, ne Mercatorja in ne česa drugega, če bi jih hoteli obdržati. >> #Mladina34 preberite več »  (Mladina)
Trump: Vsak Jud, ki voli demokrata, kaže veliko nezvestobo
pred 8 urami in 48 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je dejal, da ameriški Judi, ki volijo demokrate, kažejo "popolno neznanje ali veliko nezvestobo". S tem je poskrbel za buren odziv judovskih organizacij, ki so ga obtožile spodbujanja antisemitizma.preberite več »  (Mladina)
Vstop onemogočen
pred 8 urami in 48 minutami
Ilhan Omar in Rashidi Tlaib, kongresnicama ZDA, je Izrael, skladno s Trumpovimi svarili glede njune nevarnosti, zavrnil vstop. Izrael se upravičeno boji njune kritike, saj sta obe podpornici gibanja BDS, vendar pa si je s prepovedjo napravil medvedjo uslugo. preberite več »  (Mladina)
Če ne proizvajaš smeti, jih ni treba reciklirati
pred 8 urami in 48 minutami
Ne glede na to, da Eurostat poroča, da v Sloveniji "recikliramo" nekaj čez 60 % odpadkov, nimamo veliko razlogov za veselje. Statistika je muhasta ljubica, sploh, ker je do pred kratkim kar polovica komunalnih služb količino recikliranih odpadkov ocenjevala "na podlagi približne ocene o polnosti smetnjakov za mešane odpadke ter številu njihovih odvozov."preberite več »  (Mladina)
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote
pred 8 urami in 48 minutami
Tokrat priporočamo koncert ameriške skupine Deerhunter, ki velja za eno ključnih skupin sodobnega indie rocka, muzikal Mojster in Margareta v izvedbi Gledališča LDM "Novaya scena" iz Sankt Peterburga, ki je nastal po fantazijsko-satiričnem romanu Mihaila Bulgakova, retrospektivno razstavo mojstra fotografije Stojana Kerblerja, razstavo intermedijske umetnice Tanje Vujinović z naslovom MetaVrt Sfera 2, otvoritev 22.preberite več »  (Mladina)
Fuglsang ostaja v dresu Astane Fuglsang ostaja v dresu Astane
pred 10 urami in 39 minutami
Danski kolesar Jakob Fuglsang bo še dve sezoni tekmoval za kazahstansko ekipo Astana. Nekaj mesecev pred iztekom pogodbe so danes sklenili novo za dve leti, čeprav je Danec razmišljal tudi o selitvi.  (RTV SLO)