Novice (slovenščina)

"Jaz tudi," pravi še pet žensk, ki tožijo Weinsteina zaradi posilstev
pred 53 minutami
Gibanje jaztudi nadaljuje sodno pot. V petek je 43-letna ženska iz Tennesseeja, zaenkrat še neimenovana, skupaj s še štirimi drugimi ženskami v New Yorku vložila tožbo proti hollywoodskemu mogulu Harveyju Weinsteinu zaradi posilstva.  (RTV SLO)
Forbes je Kylie Jenner odvzel naziv milijarderke in jo obtožil zavajanja Forbes je Kylie Jenner odvzel naziv milijarderke in jo obtožil zavajanja
pred 59 minutami
Revija Forbes je znova "udarila" po klanu Kardashian-Jenner: modno magnatko Kylie Jenner so namreč črtali s seznama milijarderjev s pojasnilom, da je umetno napihnila vrednost svojega premoženja.  (RTV SLO)
Trump oznanil prekinitev odnosov ZDA s Svetovno zdravstveno organizacijo Trump oznanil prekinitev odnosov ZDA s Svetovno zdravstveno organizacijo
pred 1 uro in 34 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je oznanil, da je prekinil odnose ZDA s Svetovno zdravstveno organizacijo (WHO), za katero pravi, da je pod nadzorom Kitajske.  (RTV SLO)
Bilo je nekoč ... ko smo telovadili s TV Trimčkom Bilo je nekoč ... ko smo telovadili s TV Trimčkom
pred 2 urama in 45 minutami
"Prva vaja oddaje Jugoslovanska trimska televizija je vaja s počepi s knjigo na glavi. " Tako je Mito Trefalt leta 1977 predstavil televizijsko novost, rekreativno oddajo Jugoslovanska trimska televizija.  (RTV SLO)
"Nič ne more nadomestiti čustev ob srečanju z deli v resničnem svetu"
pred 2 urama in 55 minutami
Pariški muzej Louvre, najbolj obiskani muzej na svetu, je bil zaradi pandemije novega koronavirusa zaprt od 1. marca. 6. julija se znova odpira, obisk bo prek spleta mogoče rezervirati že od 15. junija.  (RTV SLO)
Državni načrt zaščite in reševanja deaktiviran Državni načrt zaščite in reševanja deaktiviran
pred 2 urama in 55 minutami
V članku povzemamo vse relevantne podatke o bolezni covid-19. (Delo)
FOTO:Borut Pahor, predsednik: »Z Janšo tekmujeva in sodelujeva trideset let« FOTO:Borut Pahor, predsednik: »Z Janšo tekmujeva in sodelujeva trideset let«
pred 2 urama in 56 minutami
Ob četrt stoletja izhajanja Nedela smo se pogovarjali s predsednikom republike, ki ga čakata še dve leti drugega mandata. (Delo)
Nemci še zaostrili boj za Uefino ligo prvakov Nemci še zaostrili boj za Uefino ligo prvakov
pred 3 urami in 4 minutami
Prva tekma 29. kola bundeslige Leverkusnu, danes Bayern, jutri Dortmund, v ponedeljek še Kampl. (Delo)
FOTO:Prvi korak na poti, dolgi 200 milijonov kilometrov FOTO:Prvi korak na poti, dolgi 200 milijonov kilometrov
pred 3 urami in 4 minutami
Še preden se bodo prvi ljudje odpravili na rdeči planet, naj razmislijo o tem, kar je rekel kitajski modrec: »Dober popotnik za seboj ne pušča sledi!« (Delo)
Več kot polovica hotelov ostaja zaprtih, odprti pa so večinoma prazni Več kot polovica hotelov ostaja zaprtih, odprti pa so večinoma prazni
pred 3 urami in 17 minutami
V Avstriji so se odprli hoteli, apartmaji in kampi. Pričakovanja v turizmu so velika, saj je za zdaj turistov malo, meje pa so po večini še zaprte. V hotelih veljajo strogi varnostni ukrepi. Odprli so se tudi muzeji in galerije.  (RTV SLO)