Novice (slovenščina)

Osemletna saga Igre prestolov je končana: presenečenja tudi v zadnji epizodi Osemletna saga Igre prestolov je končana: presenečenja tudi v zadnji epizodi
pred 44 minutami
Po osmih sezonah in 73 epizodah se je v nedeljo zvečer s sklepnim delom naposled končala HBO-jeva megalomanska uspešnica Igra prestolov (Game of Thrones). Seveda je za konec hranila še nekaj presunljivih smrti in vzpon na prestol.  (RTV SLO)
Brezplačna delavnica:  Kako za prodajo učinkovito uporabiti družbena omrežja? Brezplačna delavnica: Kako za prodajo učinkovito uporabiti družbena omrežja?
pred 56 minutami
Z aktivnostmi v okviru operacije Inovativnejše veščine trženja za mlada podjetja bomo pomagali mlajšim (po letih ali srcu) podjetjem oblikovati inovativna partnerstva, prek katerih bodo kos vsem lokalnim in globalnim izzivom ter novim poslovnim priložnostim. (Računalniške novice)
Igralka Lutkovnega gledališča Aja Kobe nagrajena v Srbiji Igralka Lutkovnega gledališča Aja Kobe nagrajena v Srbiji
pred 1 uro in 29 minutami
Igralka Lutkovnega gledališča Ljubljana Aja Kobe je na mednarodnem lutkovnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu v Srbiji prejela nagrado za vlogo v predstavi Škrt škrt kra čof režiserke Ivane Djilas.  (RTV SLO)
LG z umetno inteligenco za pametne domove LG z umetno inteligenco za pametne domove
pred 1 uro in 46 minutami
Trenutno je v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo. Podjetja na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi inženirji podjetja LG Electronics, (Računalniške novice)
Finalni nastop Zale in Gašperja spremljalo skoraj pol milijona Slovencev Finalni nastop Zale in Gašperja spremljalo skoraj pol milijona Slovencev
pred 2 urama in 44 minutami
Evrovizijski spektakel vsako leto spremlja več kot 200 milijonov gledalcev po vsem svetu, gledanost pa je izjemna tudi na slovenskih tleh.  (RTV SLO)
Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament Ukrajinski predsednik Zelenski takoj po prisegi razpustil parlament
pred 3 urami in 4 minutami
Novi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je takoj po današnji prisegi razpustil parlament in razpisal predčasne volitve, na katerih želi osvojiti večino v parlamentu, v katerem imajo večino podporniki njegovega predhodnika Petra Porošenka.  (RTV SLO)
Mladi gledališčniki, rockerji in fotografi navdušili na festivalu Vizije Mladi gledališčniki, rockerji in fotografi navdušili na festivalu Vizije
pred 3 urami in 4 minutami
V Novi Gorici se je s podelitvijo nagrad zaključil festival mladinske kulture Vizije, ki odstira pogled v mladinsko ustvarjalnost na področju gledališke, lutkovne, glasbene in fotografske dejavnosti.  (RTV SLO)
Kažipot, ki vas vodi po spletnih labirintih Kažipot, ki vas vodi po spletnih labirintih
pred 3 urami in 9 minutami
Ljubljana – Kažipot 55+ se je že v prvem mesecu izkazal za koristnega, ugotavlja skupina, ki sodeluje pri ustvarjanju te za starejše pomembne publikacije (Delo)
18-letnik zapeljal med vinograde, da bi ubežal policistom
pred 3 urami in 10 minutami
18-letnik, ki je v avtomobilu prevažal še enako stara sopotnika in sopotnico, je naredil več cestnoprometnih prekrškov. Najprej ni ustavil pred znakom stop, nato pa je bežal pred policisti. Ustavilo ga je šele blato. (24ur.com)
Maoro Vegni Maoro Vegni
pred 3 urami in 14 minutami
Če sem iskren, bi si želel, da se v Sloveniji dirka začne. S tem bi naredili korak naprej od dosedanjih gostovanj v Sloveniji, to pa bi stalo približno od osem do deset milijonov evrov.  (RTV SLO)