Novice (slovenščina)

Orodja za neprofitne organizacije Orodja za neprofitne organizacije
pred 31 minutami
Microsoft je predstavil nov nabor rešitev, s katerimi bodo tudi najmanjše neprofitne organizacije pridobile dostop do sodobnih orodij v oblaku za sodelovanje, učinkovito delo in večjo varnost. Večino neprofitnih organizacij po svetu sestavljajo male organizacije z manj kot 10 zaposlenimi. (Računalniške novice)
Oblak fekalij v Jadranu viden iz vesolja: v kako čistem morju se sploh kopamo? Oblak fekalij v Jadranu viden iz vesolja: v kako čistem morju se sploh kopamo?
pred 34 minutami
Okužba plavalcev z odpadnimi vodami fekalij v slovenski Žusterni ni osamljen primer. V hrvaški Istri naj bi bil tako velik madež fekalij, da so ga zaznali celo sateliti v vesolju.  (RTV SLO)
Fakin in Gregorič pred presikovalno komisijo DZ-ja Fakin in Gregorič pred presikovalno komisijo DZ-ja
pred 42 minutami
Pred preiskovalno komisijo DZ-ja, ki ugotavlja odgovornost na programu otroške kardiologije, bosta pričala nekdanji minister Samo Fakin in nekdanji predsednik sveta Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni Igor Gregorič.  (RTV SLO)
Corey Lewandowski priznal vmešavanje v rusko preiskavo Corey Lewandowski priznal vmešavanje v rusko preiskavo
pred 56 minutami
Po petih urah zaslišanj o morebitnem impeachmentu ameriškega predsednika Donalda Trumpa je nekdanji vodja njegove kampanje Corey Lewandowski v kongresu le priznal, da mu je Trump naročil, naj se vmeša v rusko preiskavo.  (RTV SLO)
Tomaž Gorkič: Slovenska neumnost je nenehna želja ustreči, biti uspešen, nova Švica Tomaž Gorkič: Slovenska neumnost je nenehna želja ustreči, biti uspešen, nova Švica
pred 59 minutami
"Preživi samo tisti, ki je najbolj ignorantski. Najbolj od vseh pa nasrka Slovenec Marjan, ki bi rad na hitro zaslužil s prodajo megle. Lahek zaslužek je propad," opisuje Tomaž Gorkič svoj novi film, grozljivko in črno komedijo Prekletstvo Valburge.  (RTV SLO)
Dobri mož - vodovodar na smrt bolni ženici zamenjal bojler brezplačno Dobri mož - vodovodar na smrt bolni ženici zamenjal bojler brezplačno
pred 1 uro in 4 minutami
Najnovejša zvezda družbenih omrežijh je postal britanski vodovodar, ki je 91-letni na smrt bolni ženici zamenjal bojler, za kar ji je izstavil račun za . . . nič funtov.  (RTV SLO)
4 razlogi za programiranje aplikacij za Android pametne telefone 4 razlogi za programiranje aplikacij za Android pametne telefone
pred 1 uro in 22 minutami
82% vseh uporabnikov pametnih telefonov uporablja sistem Android  V zadnjih 4 mesecih je bilo prodanih 352 milijonov Android pametnih telefonov in le 77 milijonov iPhone-ov. (Računalniške novice)
Ob pomoči Avstrijcev lažje čez ovire na ledu Ob pomoči Avstrijcev lažje čez ovire na ledu
pred 1 uro in 22 minutami
Brez njih ni športa, tak je bil nekoč naslov nedeljske oddaje na Valu 202 o zanesenjakih iz športnega sveta (Delo)
Microsoft Teams kmalu tudi za Linux Microsoft Teams kmalu tudi za Linux
pred 1 uro in 28 minutami
Operacijski sistem Windows 10 podjetja Microsoft na račun številnih izboljšav močno pridobiva na priljubljenosti, in sicer tako med uporabniki namiznih kot prenosnih računalnikov kot drugih naprav. Ta je pred kratkim postal priljubljen tudi med uporabniki odprte kode, saj je najnovejši Microsoftov (Računalniške novice)
dr. Judith A. K. Howard: Z uklonskimi podatki do povezave med strukturo in lastnostmi
pred 1 uro in 52 minutami
Prof. dr. Judith A. K. Howard z Univerze v Durhamu (Velika Britanija) bo gostja na Institutu Jožef Stefan, kjer bo predavala v torek, 24. septembra 2019, ob 13. uri V predavanju bo pokazala, kako 3D struktura vpliva na lastnosti materialov in kako lahko raziskujemo strukturne premene pod spremenljivimi pogoji in v različnih zunanjih poljih. Prikazani primeri […] (Tromba)