Novice (slovenščina)

Škodljivost neformalnih pogovorov z novinarji 
pred 1 uro in 26 minutami
Eden najbolj škodljivih načinov, s katerimi tehnološka podjetja iz Silicijeve doline nadzirajo, katere informacije pridejo v javnost, ni prav nič tehnološki. Namesto da bi novinarjem dajali uradne informacije, jih vabijo na neformalne ( background ) pogovore, na portalu Columbia Journalism Review  opozarja Brian Merchant. Vsi pogovori, ki jih je letos imel s predstavniki petih največjih tehnoloških podjetij, so...preberite več »  (Mladina)
Rekonstrukcija zloglasnega poboja
pred 1 uro in 26 minutami
Od 25. julija dalje bo v Koloseju na ogled film Utøya, 22. julija, v enem samem kadru posneta rekonstrukcija zloglasnega poboja devetinšestdesetih članov podmladka norveške laburistične stranke, ki pretrese z ostrino dokumentarističnega naturalizma. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser Erik Poppe hotel "zgodbo vrniti žrtvam".preberite več »  (Mladina)
Nogometaši Olimpije premagali Domžale Nogometaši Olimpije premagali Domžale
pred 3 urami in 20 minutami
 (Večer)
Slovenci brez poraza na SP-ju, boljši tudi od Srbov Slovenci brez poraza na SP-ju, boljši tudi od Srbov
pred 3 urami in 25 minutami
Slovenska rokometna reprezentanca do 21 let je tudi po četrti tekmi svetovnega prvenstva v Španiji neporažena, tokrat so bili boljši od Srbije s 30:28.  (RTV SLO)
FaceApp v zadnjih nekaj tednih beleži 12,7 milijona novih uporabnikov FaceApp v zadnjih nekaj tednih beleži 12,7 milijona novih uporabnikov
pred 3 urami in 33 minutami
Verjetno med nami ni človeka, ki v zadnjih nekaj tednih ne bi zasledil fotografije prijatelja s filtrom, ki postara. Aplikacija FaceApp je dobesedno preplavila družbena omrežja in danes že lahko govorimo o novem viralnem hitu tipa "harlem shake", raznorazni izzivi ipd.  Ponovna popularizacija (Računalniške novice)
Lajović v Umagu le dočakal prvi turnirski naslov Lajović v Umagu le dočakal prvi turnirski naslov
pred 4 urami in 19 minutami
Potem ko se je pred petimi leti upokojil, je pri 30 letih Madžar Attila Balazs prvič zaigral v finalu ATP-turnirja in - izgubil. V Umagu je bil s 7:5 in 7:5 boljši Srb Dušan Lajović.  (RTV SLO)
Slovenci tudi prek Srbov Slovenci tudi prek Srbov
pred 4 urami in 41 minutami
 (Večer)
Kdo bo zalival rože med dopustom? Turistična agencija. Kdo bo zalival rože med dopustom? Turistična agencija.
pred 4 urami in 45 minutami
Britanska potovalna agencija zdaj svojim gostom ponuja hotel za rože, v katerem skrbijo za vaše rastline med dopustom.  (RTV SLO)
Bilo je grozljivo, fantastično in rekordno Bilo je grozljivo, fantastično in rekordno
pred 4 urami in 49 minutami
Ljutomer – Groza in gravž v drugi polovici julija že poldrugo desetletje prihajata počitnikovat v Lotmerk, kot Ljutomeru kljub drugačnim zamislim rojaka Stanka Vraza in ilirskega gibanja vztrajno pravijo domačini (Delo)