Novice (slovenščina)

Vera mihatović proti hermanu rigelniku: bodo stekli kazenski postopki ali se bodo francozi pogodili? Vera mihatović proti hermanu rigelniku: bodo stekli kazenski postopki ali se bodo francozi pogodili?
pred 2 urama in 40 minutami
Pred začetkom sodnega postopka v tožbi Vere Mihatović in Branka Šibakovskega proti družbi Protej (Hermanu Rigelniku in Co.) je vedno bolj napeto, na dan pa prihajajo nove podrobnosti spornih mahinacij in drugih vprašanj ob prodaji Adrie Mobil francoski korporaciji Trigano. - Trigano v letnem poročilu za 2017 pri vrednosti transakcije navaja 232 milijonov evrov, največji delničar - Protej - pa 180 milijonov evrov?! Trigano je objavil za 50 milijonov višjo prevzemno ceno kot Protej?! Kaj predstavlja razliko, gre res, kot se namiguje, za provizijo Hermana Rigelnika?! - Zakaj je francoski Trigano pred nakupom privolil v oddelitve posameznih delov družbe ACH in zakaj so Francozi favorizirali določen delničarje, Rigelnika, Rasta Oderlapa, Damijana Vuka, Primoža Raktelja in Janka Šemrova, torej samo tiste, ki naj bi bili del scenarija oziroma konstrukta, kako izigrati preostale delničarje, vstopiti v sklepni del prodaje ter pobrati enormne zaslužke?! - Poglejte na primer, kako so "oddelili" a (Požareport)
Strošek višjih carin: 831 dolarjev letno na povprečno družino Strošek višjih carin: 831 dolarjev letno na povprečno družino
pred 2 urama in 45 minutami
Finančni trgi so bili v zadnjih dneh nemirni: elitni delniški indeks Dow Jones je na tedenski ravni zdrsnil petič zapored, kar se ni zgodilo od leta 2011, cene nafte pa so predvsem v četrtek utrpele strm padec.  (RTV SLO)
Kdo bolj ogroža EU-volitve, hekerji ali lažne novice? Kdo bolj ogroža EU-volitve, hekerji ali lažne novice?
pred 2 urama in 53 minutami
Tokratne evropske volitve veljajo za zelo tvegane z vidika kibernetske varnosti, tako glede morebitnih hekerskih napadov na ključne informacijske sisteme kot zaradi najrazličnejših dezinformacij, ki naj bi vplivali na izbiro volivcev.  (RTV SLO)
V večini držav EU-ja, tudi v Sloveniji, danes evropske volitve V večini držav EU-ja, tudi v Sloveniji, danes evropske volitve
pred 3 urami in 29 minutami
V večini držav Evropske unije, tudi v Sloveniji, bodo volitve 751 poslancev evropskega parlamenta. V Sloveniji bodo volivci izbirali osem evropskih poslancev.  (RTV SLO)
Toronto na krilih Leonarda do preobrata in prvega finala v zgodovini Toronto na krilih Leonarda do preobrata in prvega finala v zgodovini
pred 4 urami in 31 minutami
Košarkarji Toronta so se prvič uvrstili v finale Lige NBA. Na šesti tekmi finala Vzhoda so premagali najboljšo ekipo rednega dela sezone Milwaukee s 100:94 in dobili serijo s 4:2 v zmagah. Junak je bil Kawhi Leonard s 27 točkami, 17 skoki in 7 podajami.  (RTV SLO)
Slovenke Evropsko ligo odprle z zmago Slovenke Evropsko ligo odprle z zmago
pred 10 urami in 57 minutami
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v v uvodni tekmi srebrne Evropske lige s 3:0 (18, 22, 23) premagala Estonijo.  (RTV SLO)
Dvojček Lewandowskega za 12. dvojno krono Bayerna Dvojček Lewandowskega za 12. dvojno krono Bayerna
pred 11 urami in 59 minutami
Nogometaši Bayerna so v 76. finalu nemškega pokala v Berlinu odpravili RB Leipzig s 3:0. To je že 19. pokalna lovorika za Bavarce, ki se veselijo 12. dvojne krone.  (RTV SLO)
Francija: Spopadi policije in rumenih jopičev, ki jih je vse manj Francija: Spopadi policije in rumenih jopičev, ki jih je vse manj
pred 12 urami in 15 minutami
V Parizu in Amiensu na severu Francije so izbruhnili spopadi med protiizgredno policijo in pripadniki gibanja rumenih jopičev, ki že 28. konec tedna vztrajajo na ulicah. Zdi pa se, da gibanje izgublja zagon.  (RTV SLO)
Kraljevi pokal: Barcelona - Valencia 0:0 Kraljevi pokal: Barcelona - Valencia 0:0
pred 13 urami in 1 minuto
Na stadionu Betisa Benito Villamarin se v finalu kraljevega pokala v zadnjem dejanju letošnje sezone na španskih nogometnih zelenicah merita Barcelona in Valencia.  (RTV SLO)
Valencia še osolila rane Barcelone Valencia še osolila rane Barcelone
pred 13 urami in 1 minuto
Nogometaši Valencie so osvojili kraljevi pokal. V finalu so na Betisovem stadionu Benito Villamarin z 2:1 odpravili Barcelono, ki je branila dvojno krono.  (RTV SLO)