Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Teš 6 ponovno zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni Teš 6 ponovno zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni
pred 10 urami in 53 minutami
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je bil v soboto ustavljen zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela. Predvidoma ne bo obratoval dva tedna.  (RTV SLO)
Teš 6 znova zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni Teš 6 znova zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni
pred 10 urami in 53 minutami
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je bil v soboto ustavljen zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela. Predvidoma ne bo obratoval dva tedna.  (RTV SLO)
V Nemčiji visoke najemnine podjetnike silijo ven iz mestnih središč V Nemčiji visoke najemnine podjetnike silijo ven iz mestnih središč
pred 1 dnevom, 14 urami in 30 minutami
Naraščajoče cene najemnin in nepremičnin predstavljajo vse večji pritisk na nemška mala podjetja. Trgovci in obrtniki so se zato prisiljeni umikati iz mestnih središč, opozarjajo v Združenju nemške trgovine HDE in nemški obrtni zbornici ZDH.  (RTV SLO)
Prihodnje leto naj bi stekla nadgradnja gorenjske železniške proge Prihodnje leto naj bi stekla nadgradnja gorenjske železniške proge
pred 1 dnevom, 15 urami in 7 minutami
Prihodnje leto jeseni bo predvidoma stekla več kot sto milijonov evrov vredna nadgradnja železniške proge Ljubljana-Kranj-Jesenice.  (RTV SLO)
Nemčija sporoča, da napori centralnih bank ne bodo dovolj Nemčija sporoča, da napori centralnih bank ne bodo dovolj
pred 1 dnevom, 19 urami in 2 minutama
Wall Street je precej hitro "prebavil" klasičen recesijski signal z obvezniških trgov in se (ob nekaj spodbudnih Trumpovih besedah o razpletu carinske vojne) po sredni razprodaji delnic vrnil v pozitivne tirnice.  (RTV SLO)
Cene v gradbeništvu poletele v nebo Cene v gradbeništvu poletele v nebo
16. avgust 2019 (17:45)
Gradbena naročila zasebnikov se nekoliko zmanjšujejo, v polnem zamahu pa so naročila države in njenih podjetij. Do konca leta 2023, ko je treba počrpati razpoložljiva sredstva iz evropske perspektive, bodo pospešeno gradile tudi občine.  (RTV SLO)
Gorenje išče 100 novih proizvodnih delavcev Gorenje išče 100 novih proizvodnih delavcev
16. avgust 2019 (12:51)
Gorenje, ki je v okviru reorganizacije poslovnih procesov prejšnji mesec odpustilo 71 delavcev, zdaj zaradi povečanega povpraševanja in rasti proizvodnje išče 100 novih proizvodnih delavcev.  (RTV SLO)
Zaradi Kemisa pri podjetja za zdaj nimajo večjih težav Zaradi Kemisa pri podjetja za zdaj nimajo večjih težav
14. avgust 2019 (15:04)
Čeprav je Kemis prejšnji teden zaradi inšpekcijske odločbe prenehal dovažati odpadke svojih strank na Vrhniko, v gospodarstvu in ustanovah večjih težav zaenkrat še ni.  (RTV SLO)
Zaradi Kemisa podjetja za zdaj nimajo večjih težav Zaradi Kemisa podjetja za zdaj nimajo večjih težav
14. avgust 2019 (15:04)
Čeprav je Kemis prejšnji teden zaradi inšpekcijske odločbe prenehal dovažati odpadke svojih strank na Vrhniko, v gospodarstvu in ustanovah večjih težav za zdaj še ni.  (RTV SLO)
ZZZS in SiDG: Obtožbe Delavske svetovalnice popolnoma neutemeljene ZZZS in SiDG: Obtožbe Delavske svetovalnice popolnoma neutemeljene
14. avgust 2019 (14:38)
V ZZZS-ju so obtožbe Delavske svetovalnice o "sistematičnem vzorcu šlamparije" pri odjavah gozdarskih delavcev iz socialnih zavarovanj označili za "popolnoma neutemeljene", prav tako napovedane tožbe.  (RTV SLO)