Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Trump podpira partnerstvo TikToka z ameriškima podjetjema Oracle in Walmart Trump podpira partnerstvo TikToka z ameriškima podjetjema Oracle in Walmart
pred 45 minutami
Ameriški predsednik Donald Trump je izrazil načelno strinjanje s poslom, ki kitajski aplikaciji TikTok omogočil nadaljnje delovanje v ZDA. Kitajski lastnik ByteDance bi namreč v partnerstvo vstopil z ameriškima podjetjema Oracle in Walmart.  (RTV SLO)
Tehnološke delnice izgubljajo rumeno majico Tehnološke delnice izgubljajo rumeno majico
pred 57 minutami
Na Wall Streetu je zadnji teden najbolj odmeval borzni debi Snowflaka, zagonskega podjetja za shranjevanje podatkov v oblaku, ki je bil tudi zaradi "podivjanih" hedge skladov super uspešen in je gladko dobil status največjega IPO-ja letos v New Yorku.  (RTV SLO)
Boštjan Vasle: Boštjan Vasle: "Razvoj dogodkov ne poteka tako katastrofično, kot je kazalo spomladi"
pred 20 urami in 44 minutami
Letos bomo imeli globok padec gospodarske dejavnosti, vendar bosta zadnji četrtletji že pozitivni, ocenjuje guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle. Razvoj dogodkov po njegovih besedah ne poteka tako katastrofično, kot je kazalo spomladi.  (RTV SLO)
TikTok skuša preprečiti Trumpovo prepoved nalaganja te aplikacije v ZDA TikTok skuša preprečiti Trumpovo prepoved nalaganja te aplikacije v ZDA
pred 23 urami in 25 minutami
TikTok, priljubljena spletna aplikacija, in njegov lastnik ByteDance sta ameriško zvezno sodišče v Washingtonu pozvala, naj blokira izvršni ukaz predsednika Donalda Trumpa, ki bo aplikacijo prepovedal.  (RTV SLO)
Mariborski Cimos bodo zaprli, kaj bo s 150 zaposlenimi? Mariborski Cimos bodo zaprli, kaj bo s 150 zaposlenimi?
pred 1 dnevom, 16 urami in 47 minutami
150 delavcev Mariborske tovarne in livarn avtombilskih delov CIMOS je danes presenetila novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje. Razlog: težave, ki so se nakopičile zaradi zaustavitve gospodarstva letos spomladi in splošne težave avtomobilske industrije.  (RTV SLO)
Vlada naj bi predlagala dodatek za zdravstvene delavce in podaljšanje čakanja na delo Vlada naj bi predlagala dodatek za zdravstvene delavce in podaljšanje čakanja na delo
17. september 2020 (15:55)
Vlada je pripravila osnutek petega protikoronskega paketa. Predviden naj bi bil tudi dodatek za delo zaposlenih, ki so v neposrednem stiku z obolelimi s covidom-19, podaljšanje čakanja na delo za določene panoge in temeljni dohodek za samozaposlene.  (RTV SLO)
Med novimi ukrepi predvidoma dodatek za zdravstvene delavce in podaljšanje čakanja na delo Med novimi ukrepi predvidoma dodatek za zdravstvene delavce in podaljšanje čakanja na delo
17. september 2020 (15:55)
Vlada je pripravila osnutek petega protikoronskega svežnja. Predvideni naj bi bili tudi dodatek za delo zaposlenih, ki so v neposrednem stiku z obolelimi s covidom-19, podaljšanje čakanja na delo za določene panoge in temeljni dohodek za samozaposlene.  (RTV SLO)
Izdanih več kot 140.000 vozovnic za brezplačne prevoze Izdanih več kot 140.000 vozovnic za brezplačne prevoze
17. september 2020 (11:00)
Upokojenci in drugi upravičenci, ki jim ta ugodnost pripada, so pridobili 140. 160 vozovnic za brezplačen prevoz, so sporočili iz ministrstva za infrastrukturo (MZI).  (RTV SLO)
Zaradi brezplačnih vozovnic občasna gneča na avtobusih Zaradi brezplačnih vozovnic občasna gneča na avtobusih
17. september 2020 (11:00)
Na nekaterih avtobusnih postajah in avtobusih se ob protikoronskih ukrepih in ob vse pogostejši rabi vozovnic za brezplačni prevoz za starejše občasno pojavlja gneča. Zato ministrstvo s prevozniki že iščejo različne primerne rešitve.  (RTV SLO)
Nova Zelandija zaradi karantene v najhujši recesiji zadnjih let Nova Zelandija zaradi karantene v najhujši recesiji zadnjih let
17. september 2020 (06:54)
Na Novi Zelandiji je po uvedbi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa v drugem četrtletju bruto domači proizvod padel za 12,2 odstotka. Gospodarsko stanje države bi lahko bila ključna tema oktobrskih volitev.  (RTV SLO)