Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

"Razlogov za gospodarsko krizo ni, lahko pa jo izzove politika s Trumpom na čelu"
pred 3 urami in 9 minutami
"Če Nemčija samo kihne, posledično v Sloveniji z zamikom dobimo resen prehlad. Gospodarska kriza se bi slejkoprej preselila tudi v Slovenijo," je pojasnil ekonomist Maks Tajnikar, ki je prepričan, da smo ta hip na novo krizo "maksimalno pripravljeni".  (RTV SLO)
Na borzah čas za premislek; Trump želi temeljito znižanje obresti Na borzah čas za premislek; Trump želi temeljito znižanje obresti
pred 4 urami in 37 minutami
Delniški trgi so si po nekaj pretresih opomogli, pozornost vlagateljev pa se že usmerja k rednemu letnemu simpoziju ameriške centralne banke v Wyomingu, pred katerim je na Fed spet pritisnil Donald Trump.  (RTV SLO)
Neuradno: NLB bi lahko preprečil prodajo Vite, a je ni Neuradno: NLB bi lahko preprečil prodajo Vite, a je ni
pred 18 urami in 2 minutama
Uprava Nove ljubljanske banke pod vodstvom Blaža Brodnjaka bi lahko preprečila prodajo svoje življenske zavarovalnice, a se za to ni odločila, so neuradno izvedeli na Televiziji Slovenija.  (RTV SLO)
NLB namesto ohranitve Vite raje v nakup srbske banke NLB namesto ohranitve Vite raje v nakup srbske banke
pred 18 urami in 2 minutama
Na Televiziji Slovenija so pridobili dokument, ki potrjuje, da bi se uprava banke NLB zahtevi za prodajo življenjske zavarovalnice lahko izognila. Čeprav ji Vita prinaša velik dobiček, so se raje odločili za tvegan prevzem druge največje srbske banke.  (RTV SLO)
V Bruselj po blagoslov za prevzem Mercatorjevih delnic V Bruselj po blagoslov za prevzem Mercatorjevih delnic
pred 19 urami in 44 minutami
Fortenova grupa, ki je prevzela zdravi del hrvaškega Agrokorja, je Evropsko komisijo kot regulatorja varstva konkurence na ravni EU-ja obvestila o nameravanem prevzemu delnic slovenskega Mercatorja.  (RTV SLO)
Ali bo moral NLB po nareku Bruslja prodati svojo življenjsko zavarovalnico? Ali bo moral NLB po nareku Bruslja prodati svojo življenjsko zavarovalnico?
pred 1 dnevom, 14 urami in 9 minutami
Evropska komisija naj bi od NLB-ja po neuradnih informacijah zahtevala prodajo polovičnega deleža v življenjski zavarovalnici NLB Vita.  (RTV SLO)
Teš 6 ponovno zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni Teš 6 ponovno zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni
pred 1 dnevom, 20 urami in 26 minutami
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je bil v soboto ustavljen zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela. Predvidoma ne bo obratoval dva tedna.  (RTV SLO)
Teš 6 znova zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni Teš 6 znova zaustavljen, tokrat ne bo deloval 14 dni
pred 1 dnevom, 20 urami in 26 minutami
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je bil v soboto ustavljen zaradi odpravljanja težave pri praznjenju pepela. Predvidoma ne bo obratoval dva tedna.  (RTV SLO)
V Nemčiji visoke najemnine podjetnike silijo ven iz mestnih središč V Nemčiji visoke najemnine podjetnike silijo ven iz mestnih središč
18. avgust 2019 (09:12)
Naraščajoče cene najemnin in nepremičnin predstavljajo vse večji pritisk na nemška mala podjetja. Trgovci in obrtniki so se zato prisiljeni umikati iz mestnih središč, opozarjajo v Združenju nemške trgovine HDE in nemški obrtni zbornici ZDH.  (RTV SLO)
Prihodnje leto naj bi stekla nadgradnja gorenjske železniške proge Prihodnje leto naj bi stekla nadgradnja gorenjske železniške proge
18. avgust 2019 (08:35)
Prihodnje leto jeseni bo predvidoma stekla več kot sto milijonov evrov vredna nadgradnja železniške proge Ljubljana-Kranj-Jesenice.  (RTV SLO)