Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

"Obstaja nevarnost, da se podjetja upehajo"
pred 16 urami in 27 minutami
Po objavi Fiskalnega sveta, da učinek državnih ukrepov za zajezitev epidemije do začetka julija znaša slabih 1,1 milijarde evrov, je večinski odziv presenečenje, da ni bilo pomoči ali rabe pomoči več.  (RTV SLO)
Bruselj prikimal slovenski shemi za pomoč podjetjem Bruselj prikimal slovenski shemi za pomoč podjetjem
pred 17 urami in 56 minutami
Evropska komisija je odobrila 222 milijonov evrov vredno slovensko shemo za podporo podjetjem, ki jih je prizadel izbruh koronavirusa.  (RTV SLO)
Bruselj odobril slovensko shemo za pomoč podjetjem Bruselj odobril slovensko shemo za pomoč podjetjem
pred 17 urami in 56 minutami
Evropska komisija je odobrila 222 milijonov evrov vredno slovensko shemo za podporo podjetjem, ki jih je prizadel izbruh koronavirusa.  (RTV SLO)
Sodišče EU-ja: Tožba proti Volkswagnu mogoča povsod, kjer so prodajali vozila Sodišče EU-ja: Tožba proti Volkswagnu mogoča povsod, kjer so prodajali vozila
pred 18 urami in 54 minutami
Sodišče EU-ja je odločilo, da je tožba proti nemškemu avtomobilskemu proizvajalcu Volkswagen zaradi manipuliranja z izpusti dovoljena v vseh državah, v katerih je prodajal sporne avtomobile.  (RTV SLO)
Lahovnik postal nadzornik Krke, delničarjem tretjino višje dividende Lahovnik postal nadzornik Krke, delničarjem tretjino višje dividende
pred 19 urami in 7 minutami
Delničarjem Krke bodo izplačane dividende v vrednosti 4,25 evra bruto na delnico, kar je za tretjino več kot lani. Na skupščini so imenovali tudi nove nadzornike, med njimi tudi ekonomista Mateja Lahovnika.  (RTV SLO)
Fraport bo odpustil 82 ljudi, še pet jih gre v pokoj. Odpovedi že prihodnji teden. Fraport bo odpustil 82 ljudi, še pet jih gre v pokoj. Odpovedi že prihodnji teden.
pred 22 urami in 53 minutami
Poslovodstvo Fraporta Slovenija je končalo pripravo programa reševanja presežnih delavcev. Končno število ljudi, ki jih bodo odpustili, je 82, odpovedi bodo začeli vročati konec prihodnjega tedna.  (RTV SLO)
Skobir: Skobir: "Prevoznike bi subvencionirali desetimi evri na potnika"
pred 1 dnevom, 17 urami in 9 minutami
Kljub temu da se letalske linije znova vzpostavljajo, je potnikov na ljubljanskem letališču malo. Zato bi morala država s subvencijo prevoznikom pomagati pri ohranjanju povezav, ki so za državo izjemnega pomena, poudarja prvi mož brniškega letališča.  (RTV SLO)
Skobir: Skobir: "Prevoznike bi subvencionirali z desetimi evri na potnika"
pred 1 dnevom, 17 urami in 9 minutami
Čeprav se letalske linije znova vzpostavljajo, je potnikov na ljubljanskem letališču malo. Zato bi morala država s subvencijo prevoznikom pomagati pri ohranjanju povezav, ki so za državo izjemnega pomena, poudarja prvi mož brniškega letališča.  (RTV SLO)
Epidemija izbrisala več kot dva odstotka slovenskih podjetij Epidemija izbrisala več kot dva odstotka slovenskih podjetij
pred 1 dnevom, 22 urami in 44 minutami
V Sloveniji je bilo od 13. marca do 31. maja, v času uradno razglašene epidemije novega koronavirusa, izbrisanih 4605 podjetij, kaže raziskava družbe Bisnode Slovenija.  (RTV SLO)
Banka Slovenija svari, da se bodo razmere na trgu dela slabšale Banka Slovenija svari, da se bodo razmere na trgu dela slabšale
08. julij 2020 (07:21)
Banka Slovenije ugotavlja, da sprejeti vladni interventni ukrepi zaradi pandemije covida-19 močno vplivajo na trg dela. Statistika zaposlenosti in plač se bo po izteku teh ukrepov lahko močno spremenila, so opozorili.  (RTV SLO)