Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Po uvedbi minimalne plače v Nemčiji se je produktivnost delavcev povečala Po uvedbi minimalne plače v Nemčiji se je produktivnost delavcev povečala
pred 22 urami in 51 minutami
Kot kaže ta teden objavljena raziskava britanskega University College London in nemškega inštituta IAB, se je produktivnost nemških delavcev po uvedbi minimalne plače leta 2015 povečala.  (RTV SLO)
Ali bo mariborsko letališče letos končno dobilo spodobnega upravljavca? Ali bo mariborsko letališče letos končno dobilo spodobnega upravljavca?
pred 23 urami in 26 minutami
Mariborsko letališče naj bi državna družba DRI po načrtih upravljala do konca letošnjega leta. Na ministrstvu za infrastrukturo že pripravljajo javni poziv za morebitne najemnike letališča, prek katerega je v zadnjega pol leta letelo zgolj 2500 potnikov.  (RTV SLO)
Buffett niti namignil ni, da so delnice morda predrage Buffett niti namignil ni, da so delnice morda predrage
pred 1 dnevom, 3 urami in 15 minutami
Zdi se, kot da so delniški trgi na točki, kjer večji padci niso verjetni, hkrati pa je potencial za rast omejen. Vsakršni premiki se zadnje dni interpretirajo predvsem skozi prizmo koronavirusa.  (RTV SLO)
Kaj bomo z odpadki in kaj s Tešem? Kaj bomo z odpadki in kaj s Tešem?
22. februar 2020 (07:02)
Sosežig odpadkov v Tešu odpira številna vprašanja, a tudi razkriva nekaj preprostih dejstev. Slovenija še vedno nima resne strategije ravnanja z odpadki, konkretnih načrtov za znižanje emisij in dokončne strategije zapiranja rudnika Velenje in Teša.  (RTV SLO)
Bratuškova zadovoljna s potekom projekta 2. tir Bratuškova zadovoljna s potekom projekta 2. tir
21. februar 2020 (17:27)
Čim prej je treba podpisati pogodbo za Glinščico in dela začeti v prvi polovici leta, je dejal vodja projekta 2. tir Marjan Zaletelj. Le tako bi lahko sledili zastavljeni časovnici gradnje.  (RTV SLO)
Banke v Sloveniji lani z rekordnimi dobički Banke v Sloveniji lani z rekordnimi dobički
21. februar 2020 (16:00)
V Sloveniji so banke lani bilančno vsoto povečale za 6,3 odstotka na 41,2 milijarde evrov. "Banke so leto 2019 zaključile z zgodovinsko najvišjim dobičkom pred obdavčitvijo," so poudarili v Banki Slovenije (BS).  (RTV SLO)
Banke v Sloveniji so imele lani rekordne dobičke Banke v Sloveniji so imele lani rekordne dobičke
21. februar 2020 (16:00)
V Sloveniji so banke lani bilančno vsoto povečale za 6,3 odstotka, na 41,2 milijarde evrov. "Banke so leto 2019 sklenile z zgodovinsko najvišjim dobičkom pred obdavčitvijo," so poudarili v Banki Slovenije.  (RTV SLO)
Skupina NLB po še enem uspešnem letu razmišlja o vstopu na nove trge Skupina NLB po še enem uspešnem letu razmišlja o vstopu na nove trge
21. februar 2020 (07:55)
Skupina NLB je lani ustvarila 193,6 milijona evrov čistega dobička, kar je pet odstotkov manj kot v 2018. Na ravni banke NLB je dobiček dosegel 176,1 milijona evrov oz. 6,5 odstotka več kot predlani. Nadzorni svet je z rezultati zadovoljen.  (RTV SLO)
Vlada nad monopol v pomorski pilotaži z ustanovitvijo javnega podjetja Vlada nad monopol v pomorski pilotaži z ustanovitvijo javnega podjetja
20. februar 2020 (20:00)
Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na dopisni seji izdala uredbo, ki določa zagotavljanje pomorske pilotaže v obliki javnega podjetja, katerega ustanoviteljica je država, upravljavec pa Slovenski državni holding (SDH).  (RTV SLO)
Jazbec: Jazbec: "Nepravilnosti v državnih bankah so vedno čudežno sporočene javnosti"
20. februar 2020 (15:03)
Nekdanji guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec je pred preiskovalno komisijo DZ-ja opozoril, da je "ukrep Banke Slovenije, vezan na zasebno banko, redkokdaj prišel v javnost," kar ne velja za državne banke.  (RTV SLO)