Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Je po madžarskih investicijah v tržaško pristanišče nujno graditi dvotirni tir? Je po madžarskih investicijah v tržaško pristanišče nujno graditi dvotirni tir?
pred 14 urami in 55 minutami
Tekma med pristanišči na severnem Jadranu postaja vse ostrejša. Po madžarskem nakupu 32 hektarjev zemljišča okoli tržaškega pristanišča ostaja še veliko neznank. Prav zato se kot nujna kaže tudi dvotirnost drugega tira.  (RTV SLO)
Sodišče zadržalo delni odvzem frekvenc Telemachu Sodišče zadržalo delni odvzem frekvenc Telemachu
pred 15 urami in 3 minutami
Upravno sodišče je ugodilo družbi Telemach in sprejelo odredbo, s katero je zadržalo ukrep regulatorja trga telekomunikacij Akos, ki je nameraval telekomunikacijskemu operaterju konec septembra odvzeti del frekvenc za mobilno telefonijo.  (RTV SLO)
Letališča Maribor prehaja v državno upravljanje Letališča Maribor prehaja v državno upravljanje
pred 19 urami in 7 minutami
Iztekel se je odpovedni rok za najemno pogodbo z upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje mariborskega letališča prevzela državna DRI.  (RTV SLO)
Letališče Maribor prehaja v državno upravljanje Letališče Maribor prehaja v državno upravljanje
pred 19 urami in 7 minutami
Iztekel se je odpovedni rok za najemno pogodbo z upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje mariborskega letališča prevzel državni DRI.  (RTV SLO)
Vladajoča politika nastavlja svoje kadre v Telekomu
pred 21 urami in 37 minutami
Eno največjih državnih podjetij, Telekom, je že tri mesece brez predsednika uprave, zaradi odstopov sta prazni tudi dve mesti v nadzornem svetu. Teden dni pred objavo sklica avgustovske skupščine se zato v ozadju intenzivno prešteva in lobira. (24ur.com)
Mariborsko letališče na pragu novega obdobja
pred 22 urami in 59 minutami
Izteče se odpovedni rok za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem mariborskega letališča, družbo Aerodrom Maribor v posredni kitajski lasti. Začasno bo upravljanje prevzela državna DRI, a najprej ji mora agencija za civilno letalstvo podeliti obratovalno dovoljenje. 15. julija nekatere zadeve z nekdanjim upravljalcem še niso bile urejene. V zadnjih trenutkih ma DRI rešujejo najeme, ki jih potrebujejo za obratovalno dovoljenje. (24ur.com)
Zadnji pregledi preden z mariborskim letališčem prične upravljati DRI Zadnji pregledi preden z mariborskim letališčem prične upravljati DRI
pred 1 dnevom, 10 urami in 46 minutami
Na mariborskem letališču bo po sredinem izteku odpovednega roka za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem, družbo Aerodrom Maribor, v četrtek potekal fizični pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu, državni DRI (RTV SLO)
Zadnji pregledi, preden mariborsko letališče začne upravljati DRI Zadnji pregledi, preden mariborsko letališče začne upravljati DRI
pred 1 dnevom, 10 urami in 46 minutami
Na mariborskem letališču bo po sredinem izteku odpovednega roka za najemno pogodbo z dosedanjim upravljavcem, družbo Aerodrom Maribor, v četrtek potekal fizični pregled za podelitev obratovalnega dovoljenja novemu upravljavcu, državni DRI.  (RTV SLO)
Gospodarska rast zaradi spora z ZDA najnižja v 27 letih Gospodarska rast zaradi spora z ZDA najnižja v 27 letih
15. julij 2019 (17:10)
Drugo največje svetovno gospodarstvo vse bolj pesti trgovinski spor z ZDA, zaradi česar je kitajski BDP v drugem četrtletju narasel na 6,2 odstotka. Peking se je tudi odločil, da bo zamrznil poslovanje ameriških podjetij, ki prodajajo orožje Tajvanu.  (RTV SLO)
Opolnoči dražja bencin in dizel Opolnoči dražja bencin in dizel
15. julij 2019 (16:58)
Regulirani pogonski gorivi se bosta s torkom drugič zapored podražili. Cena litra 95-oktanskega bencina se bo zunaj omrežja avtocest in hitrih cest zvišala za 3,4 centa, na 1,325 evra, liter dizla pa bo pri 1,243 evra dražji za 0,9 centa.  (RTV SLO)