Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

GoOpti v dokapitalizacijo, kupcem izdali vavčerje GoOpti v dokapitalizacijo, kupcem izdali vavčerje
pred 2 urama in 16 minutami
Ponudnik prevozov Goopti, ki je prejel ponudbo irskega državljana za dokapitalizacijo, poudarja, da bo novi investitor zagotovil dodaten kapital, potreben za nadaljnji razvoj in ohranitev delovnih mest.  (RTV SLO)
Lufthansi bo nemška vlada namenila devet milijard evrov državne pomoči Lufthansi bo nemška vlada namenila devet milijard evrov državne pomoči
pred 4 urami in 49 minutami
Nemška vlada in Lufthansa sta se dogovorila za državno pomoč podjetju v vrednosti devet milijard evrov, kar pa morajo potrditi še nadzorniki in skupščina letalske družbe ter Evropska komisija.  (RTV SLO)
Vlada ne podpira predloga za zaprtje trgovin ob nedeljah Vlada ne podpira predloga za zaprtje trgovin ob nedeljah
pred 15 urami in 34 minutami
Zaprtja trgovin ob nedeljah in dela prostih dneh očitno ne bo, saj vlada predloga, ki ga je vložila Levica, ne podpira. Zaradi posledic omejitvenih ukrepov zaradi epidemije tudi za trgovinsko dejavnost predlog trenutno ni na mestu, menijo.  (RTV SLO)
NLB 15. junija zapira še deset poslovalnic po Sloveniji NLB 15. junija zapira še deset poslovalnic po Sloveniji
pred 17 urami in 42 minutami
Nova ljubljanska banka (NLB) nadaljuje pred leti začeto optimizacijo poslovne mreže in s 15. junijem zapira še deset poslovalnic po Sloveniji – na Bledu, Luciji, Mislinji, Poljanski, Radencih, v Semiču, na Senovem, v Starem trgu, v Šentvidu in na Tržaški.  (RTV SLO)
Rast brezposelnosti v preteklem tednu praktično ustavljena Rast brezposelnosti v preteklem tednu praktično ustavljena
pred 22 urami in 21 minutami
Rast registriranega števila brezposelnih se je v preteklem tednu skoraj ustavila - število se je povečalo le za 59. V tednu dni pred tem se je število brezposelnih povzpelo za 578, v prvi polovici aprila pa je poskočilo tudi za več tisoč tedensko.  (RTV SLO)
Bo tožnik dobil povrnjen denar za nakup avtomobila? Bo tožnik dobil povrnjen denar za nakup avtomobila?
pred 1 dnevom, 5 urami in 13 minutami
Nemško ustavno sodišče bo razglasilo sodbo v še eni tožbi proti Volkswagnu. Eden od potrošnikov, Herbert Gilbert, zahteva celotno povračilo stroškov in obresti nakupa avtomobila.  (RTV SLO)
Bo tožnik dobil povrnjen denar za nakup avtomobila in še obresti povrhu? Bo tožnik dobil povrnjen denar za nakup avtomobila in še obresti povrhu?
pred 1 dnevom, 5 urami in 13 minutami
Nemško ustavno sodišče bo razglasilo sodbo v še eni tožbi proti Volkswagnu. Eden izmed potrošnikov, Herbert Gilbert, zahteva celotno povračilo stroškov in obresti nakupa avtomobila.  (RTV SLO)
Sodišče: Volkswagen bo moral kupcem plačati odškodnino Sodišče: Volkswagen bo moral kupcem plačati odškodnino
pred 1 dnevom, 5 urami in 13 minutami
Nemško vrhovno sodišče je odločilo, da bo moral avtomobilski velikan Volkswagen plačati odškodnino kupcem, ki so bili prizadeti v aferi dieselgate.  (RTV SLO)
Lufthansa za junij napoveduje polete na turistične destinacije Lufthansa za junij napoveduje polete na turistične destinacije
pred 1 dnevom, 19 urami in 32 minutami
Nemška letalska družba Lufthansa namerava sredi junija znova ponuditi letalske povezave do 20 evropskih turističnih destinacij. Prevoznik se ob tem z nemško vlado dogovarja za finančno pomoč devet milijard evrov.  (RTV SLO)
V koprskem pristanišču bodo testirali 5G-tehnologijo V koprskem pristanišču bodo testirali 5G-tehnologijo
pred 1 dnevom, 21 urami in 31 minutami
Telekom in Luka Koper sta med 15 partnerji evropskega testnega razvojnega projekta 5G, ki ga sofinancira Evropska komisija. V Luki pojasnjujejo, da je izvedba na kontejnerskem terminalu načrtovana šele konec leta.  (RTV SLO)