Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

Ljubljana, meka za imetnike kriptovalut
pred 19 urami in 22 minutami
Ljubljana je postala prava meka za imetnike kriptovalut, ki bi jih radi zapravljali. In to le v letu dni, odkar je Eligma poskrbela, da je ljubljanski BTC City postal točno to – bitcoin city. Osem let je minilo, odkar je podjetje Rogerja Vera prvo sprejelo bitcoin kot plačilo, zato se t. i. bitcoin Jezus pri nas odlično počuti. (24ur.com)
Tesline delnice bi v najslabšem primeru lahko padle na 10 dolarjev Tesline delnice bi v najslabšem primeru lahko padle na 10 dolarjev
pred 19 urami in 54 minutami
Staro borzno pravilo, ki pravi, da je maja pametno prodati delnice in se na trg vrniti jeseni, bi utegnilo letos obveljati. Vse kaže, da bo maj prvi letošnji mesec, ko bodo delniški indeksi na svetovnih trgih zdrsnili.  (RTV SLO)
Pošta Slovenije bo dvignila cene standardnih storitev Pošta Slovenije bo dvignila cene standardnih storitev
pred 1 dnevom, 8 urami in 22 minutami
Najbolj običajna znamka za standardno pismo se je podražila za pet centov, cena dopisnice je višja za šest, podražile so se tudi cene tiskanih in priporočenih pošiljk ter paketov.  (RTV SLO)
Pošta Slovenije je podražila standardne storitve Pošta Slovenije je podražila standardne storitve
pred 1 dnevom, 8 urami in 22 minutami
Najbolj običajna znamka za standardno pismo se je podražila za pet centov, cena dopisnice je višja za šest centov, podražile so se tudi cene tiskanih in priporočenih pošiljk ter paketov.  (RTV SLO)
Gorjup še naprej predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Gorjup še naprej predsednik Gospodarske zbornice Slovenije
pred 1 dnevom in 10 urami
Skupščina Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je na ustanovni seji v Ljubljani za predsednika zbornice za prihodnji dve leti znova izvolila Boštjana Gorjupa, sicer direktorja družbe BSH Hišni aparati.  (RTV SLO)
OECD za letos gospodarsko napoved znižal, za prihodnje leto zvišal OECD za letos gospodarsko napoved znižal, za prihodnje leto zvišal
pred 1 dnevom, 13 urami in 2 minutama
Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je napoved gospodarske rasti Slovenije v letošnjem letu znižala s 3,6 na 3,4 odstotka, napoved rasti v letu 2020 pa je zvišala z 2,7 na 3,1 odstotka.  (RTV SLO)
'Rekli so nam, da je nevaren toliko kot kuhinjska sol. Zdaj umiramo za rakom'
pred 1 dnevom, 17 urami in 9 minutami
Roundup, v ZDA in širše izjemno priljubljen uničevalec plevela, v katerem je tudi nam dobro znani glifosat, je v ZDA znova na zatožni klopi. Kup tožb proti proizvajalcu je namreč po prisojeni milijardni odškodnini vse večji. Pri nas medtem z glifosatom ravno v teh dneh zatirajo plevel ob cestah, železniških progah in v kmetijstvu, nova pobuda pa zahteva njegovo takojšnjo prepoved. (24ur.com)
Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja
pred 1 dnevom, 18 urami in 13 minutami
Ren Žengfej, ustanovitelj kitajskega tehnološkega podjetja Huawei, je izjavil, da ZDA podcenujejo moč podjetja ter da je bil spor z Američani "v želji za osvojitev vrha sveta neizogiben".  (RTV SLO)
Bencin cenejši, dizel dražji
pred 1 dnevom, 19 urami in 3 minutami
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest spremenili. Bencin se je pocenil za dva centa, na 1,335 evra, dizel pa podražil za 0,1 centa, na 1,293 evra za liter. (24ur.com)
Bencin cenejši, dizel dražji Bencin cenejši, dizel dražji
20. maj 2019 (13:50)
Opolnoči se bo bencin pocenil za dva centa, na 1,335 evra, dizel pa podražil za 0,1 centa, na 1,293 evra za liter, so sporočili z gospodarskega ministrstva.  (RTV SLO)