Novice - Gospodarstvo (slovenščina)

'Rekli so nam, da je nevaren toliko kot kuhinjska sol. Zdaj umiramo za rakom'
pred 47 minutami
Roundup, v ZDA in širše izjemno priljubljen uničevalec plevela, v katerem je tudi nam dobro znani glifosat, je v ZDA znova na zatožni klopi. Kup tožb proti proizvajalcu je namreč po prisojeni milijardni odškodnini vse večji. Pri nas medtem z glifosatom ravno v teh dneh zatirajo plevel ob cestah, železniških progah in v kmetijstvu, nova pobuda pa zahteva njegovo takojšnjo prepoved. (24ur.com)
Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja Ustanovitelj Huaweia: ZDA podcenjujejo moč podjetja
pred 1 uro in 51 minutami
Ren Žengfej, ustanovitelj kitajskega tehnološkega podjetja Huawei, je izjavil, da ZDA podcenujejo moč podjetja ter da je bil spor z Američani "v želji za osvojitev vrha sveta neizogiben".  (RTV SLO)
Bencin cenejši, dizel dražji
pred 2 urama in 41 minutami
Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest spremenili. Bencin se je pocenil za dva centa, na 1,335 evra, dizel pa podražil za 0,1 centa, na 1,293 evra za liter. (24ur.com)
Bencin cenejši, dizel dražji Bencin cenejši, dizel dražji
pred 17 urami in 35 minutami
Opolnoči se bo bencin pocenil za dva centa, na 1,335 evra, dizel pa podražil za 0,1 centa, na 1,293 evra za liter, so sporočili z gospodarskega ministrstva.  (RTV SLO)
So tudi vas pričakale prazne police? 'Tako hudo ni bilo že desetletja'
pred 22 urami in 25 minutami
Za slovenske čebelarje letošnji svetovni dan čebel, ki ga obeležujemo prav danes, ni pretirano slovesen. Pa čeprav so z bojem za ta dan na svetovni ravni pomembno prispevali k ohranjanju čebel. Lakota, ki je posledica hladnega in deževnega vremena, namreč letos mori njihove čebele. Tako hudo ni bilo že desetletja, opozarjajo. (24ur.com)
Google Huaweiju omejil uporabo Androida Google Huaweiju omejil uporabo Androida
pred 1 dnevom, 2 urama in 32 minutami
Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huawejevih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.  (RTV SLO)
Google Huaweiu omejil uporabo Androida Google Huaweiu omejil uporabo Androida
pred 1 dnevom, 2 urama in 32 minutami
Google je ustavil posodabljanje operacijskega sistema Android na Huaweievih pametnih telefonih, novi modeli pa tudi ne bodo imeli dostopa do nekaterih priljubljenih Googlovih aplikacij, med njimi YouTuba in zemljevidov ter Gmaila.  (RTV SLO)
Mrak: Kriza je neizogibna, toda evro je danes robustnejši Mrak: Kriza je neizogibna, toda evro je danes robustnejši
pred 1 dnevom, 2 urama in 43 minutami
Do nove krize bo prišlo. Po eni strani je evrsko območje nanjo bolje pripravljeno, saj je oboroženo z novimi institucionalnimi mehanizmi, po drugi strani pa so države danes bolj zadolžene, ECB ima manj manevrskega prostora, opozarja ekonomist Mojmir Mrak.  (RTV SLO)
Negativen teden na Wall Streetu, popravek doživel tudi bitcoin Negativen teden na Wall Streetu, popravek doživel tudi bitcoin
19. maj 2019 (04:40)
Na Wall Streetu se je teden končal tako, kot se je začel: s skrbmi, da trgovinska pogajanja med ZDA in Kitajsko ne peljejo v želeno smer.  (RTV SLO)
Omejitev tranzitnega tovornega prometa proti Starodu in Jelšanam Omejitev tranzitnega tovornega prometa proti Starodu in Jelšanam
18. maj 2019 (09:26)
Direkcija za infrastrukturo bo s prvim junijem omejila tranzitni promet na glavnih cestah Postojna-Jelšane in Kozina-Starod ter ga preusmerila na avtocestno omrežje. Domačini so nad spremembo navdušeni.  (RTV SLO)